View Single Post
Eski 29-09-2011, 20:40   #88
Yakup
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-04-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mrduran Mesajı Göster
Sayın Yakup;

Helal olsun kardeşim sana. Samimiyetin, yardım çırpınışların, kabuğumuzu kırma yönünde öncü cesaretin, stratejik ürünümüzün adeta saklı kalmasının önüne geçmedeki yırtıcılığın, yurtseverliğin ve nice kabaran duyguların için.

Bu sayfa sayesinde, doğru insanları bulduğuna inanıyorum. Ne yazık ki, benim de gittiğim İzmir Tarım Fuarından sonra okudum bu sayfaları. Aksi halde sizinle görüşmeye çalışırdım.

Ailecek başarı ve sağlık/mutluluk dileklerimle. Yeğenim de ALLAH' a emanet olsun, babasının yolundan gitsin inşallah. Saygılarımla.
Estağfirullah,
Benim biraz tuzum kuru her halde. Devlet her ayın onbeşinde tıkır tıkır yatırıyor maaşı. Eğer ben de çiftçi olsaydım acaba bu kadar rahat konuşabilir miydim? Allah yaptıklarımızı hayırlara vesile eder inşaallah.
Bor, endüstrinin hemen her dalında kullanılan bir maden. Ancak ülkemiz endüstrisi maalesef kendi teknolojilerini geliştirme ve bunu halka yansıtma yönünden çok başarılı değil galiba. İnsanımız bilgiyi öğrenene kadar komünist, öğrendikten sonra da kapitalist. Açıkçası, aptalca veya hemen hiç bir katma değeri olmayan şeylerle uğraşmaktan dolayı geri kalmış bir toplumuz. Hatta bu hoşumuza bile gidiyor.
Ben, kimsenin veya her hangi bir kurumun özellikle boru saklı bırakmaya çalıştığını düşünmüyorum. Biz biraz rahat bir toplumuz. Sırtımıza sopayı yiyene kadar tembeliz maalesef. Sonra da canımız çıkana kadar çalışırız. Biz okuyan, araştıran, merak eden bir toplum muyuz? Öyleyiz ama gereksiz ve faydasız şeyler için öyleyiz. Fikri ve vicdanı hür bir toplumdan acaba ne kadar uzaktayız?
İzmir fuarına katılmadık. O dönem, arkadaşlarımın yarısı da yıllık izninde olduğundan, Bursa fuarına bile hafta sonu (mesai dışında) görevli olarak katılabildim. Yani İzmir'e gelemezdim her halde. Ama Bursa fuarından çok memnunum. Bugün birim amiri veya fuar koordinatörü olsam, kesinlikle gübre firmalarına özel hazırlık yapar ve standlarını ziyaret ederek Kurumumu tanıtırdım. İşin ilginç tarafı, bu dediğimi diğer firmalar da yapmıyor. Halbuki fuara gelen firmalar için en önemli kazanç son kullanıcı değil. Fuara katılan diğer firmalar. Ama firmaların önemli bir kısmının, diğer firmalarla görüşme tercihi veya zamanı olmuyor. Aslında rakip firma bile olsa, bir hayırlı işler demek bahanesi ile uğrayıp iletişim bilgileri ve ürün listesinin son halini içeren bir iki sayfa broşür bırakmakta fayda var.
Oğlum, ana okuluna başladı. Şimdilerde biraz daha uyumlu. Allah onun da, bizim de, siz ve ailenizin de sonunu hayretsin inşaallah. Babası ise daha kendisine bir yol bulamadı.
Saygı ve teşekkürlerimle, Hoşça kalın.

Yakup Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön