View Single Post
Eski 23-03-2012, 15:14   #116
Yakup
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-04-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi syıldıran Mesajı Göster
Sn. Yakup ,
Etidot-67 adlı ürününüzü kullanmayı düşündüğüm için o mesajı yazmıştım. Yerli bir ürün olması ve ucuz olması muhakkak çok güzel. Beni düşündüren 1 torba ürüne verilecek olan 50-60 TL. gibi bir para değil , uygulama konusundaki soru işaretleri. Yetiştiricilik yapanlar beni daha iyi anlıyacaklardır ; Her gübreleme veya ilaçlamayı ayrı ayrı yapacak olursak büyük para ve zaman kaybı olmaktadır , bu nedenle karışım halinde kullanılabilecek kimyasalları karışım halinde kullanmak bir kazanımdır. Mesajımı bu nedenle yazmıştım. Yetiştiricilik yapan bizlerin kimyasalları karışım halinde kullanımda yaptığımız gözlemler (renk ve/veya koku değişimi , çökelti olması , gaz çıkışı vb.) karışımın yapılabilirliği konusunda yeterli olmamaktadır. Sizin de pazarlama elemanı olarak bu konuda yeterli bilgiye sahip olamamanız doğaldır. Bu düşünceyle Etidot-67 adlı ürününüzün üretildiği birimdeki kimya mühendislerinden bu konuda bilgi alarak bizleri aydınlatabileceğinizi düşünüyorum. Eğer bu konulara açıklık kazandırabilirseniz ürününüzün pazar payı daha da büyüyecektir. Selamlar . .
Sn. syıldıran,
Ben de kendi cevabımı okuyunca sanki biraz tepkili yazmışım izlenimine kapılıyorum. Kusura bakmayın.

Etidot-67'nin tarımda kullanımı ile ilgili durumumuz şu: Kurum, esasen hammaddeci. Yani tarım sektöründe son kullanıcıdan ziyade, gübre imalatçılarına ürün sağlar pozisyonda. Ürünlerin tarımda kullanım detayları ile ilgili olarak, yasaların zorunlu kıldığı şartlar dışında bir çalışma yapmak, Kurumdan ziyade üniversitelerin, Tarım Müdürlüklerinin vs. görevi. Ki, bu yönde gayet iyi çalışmalar da var.

Burada çiftçi yönünden önemli olan, Kurumun bayilik vs vermeden son kullanıcıya da satış yapıyor olması (Hümas'ın, TKİ bayilik vermeden önceki ve sonraki fiyatlarını bilenler beni gayet iyi anlayacaklardır). Kaldı ki bu tür konularda benim yorum yapma lüksüm yok. Çünkü Kurum adına konuşamam. Sadece, Etidot-67 nin temini ve kullanımı ile ilgili halkımıza bir nebze yol gösterici olabilirim. Gerisi gerçekten sizin (tarımcıların) işiniz.

Ayrıca, hiç bir ilaç üreticisi de, kalkıp çiftçiye Etidot-67 yi şöyle kullanınız diye açıklama yapmak istemez. Çünkü onlar da çeşitli bor ürünlerinden çeşitli gübreleri imal etmekte ve bunu satmaktalar. Çiftçiyi hammaddelere ve bunların temin yollarına yönlendirmemeleri de bu yönüyle mantıklı.

Elbette dediğiniz maliyet hususları çok çok önemli. Zaten ilk mesajımdan son mesajıma kadar, ve konuya destek veren diğer arkadaşların mesajları da hep maliyetleri ve daha uygun/doğru tarım yapılmasını hedeflemekte.

Ben (ki artık satış personeli değilim) eğer sizin bu soruyu sormanıza, bu sorunuzun yüzlerce insan tarafından okunmasına ve aklınızda küçük bir soru işareti kalmasına vesile olmuşsan, görevimi yaptım demektir.
Peki sorunuzun cevabı için internette teorik araştırma yapıp ve neticesinde bir şeyler yazarsam ne olur?
1. Sonucu ne olursa olsun, toplumsal gelişmeye değil, ezberciliğe hizmet etmiş olurum. Eğer ezberciliğe hizmet edersek, emin olun 1 cm bile ilerleyemeyiz.
2. Amirimden izin almadan teknik bir açıklama yaptığım için yasalara aykırı davranmış olurum.

Sorunuzun cevabı ile ilgili temennim, bunun denemesini yapan birisinin cevap vermesi ve tartışması.

Beni anlayışla karşılamanız temennisi ve saygılarımla.

Yakup Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön