agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)

Beğeni Düzeni366Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 09-05-2013, 16:11   #1
Ağaç Dostu

Yarkin's Avatar

Giriş Tarihi: 28-09-2008
Nisan basinda Türkiyedeydim. Zeytinlerime güllebulamaci yaprak gübresi ve bor (editod 67 ) karisimini attim. Ayni karisimi yeni cikan üzümlere ,eriklerime , ve elmama da attim. 6 Gün sonra gördümki italyan erigimin dibi erik doluydu. Agac eriklerin cogunu atmisti. Fakat diger 2 erik agacimda (cinsleri farkli) bu olmamisti. Üzümde de bir sey yoktu. Acaba italyan erigi üzerinde cok ama cok fazla meyva tutdugu icinmi atti. Yoksa attigim mi etkiledi ? Kafam karisti....

Yakup ve mrduran beğendi.
Yarkin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-05-2013, 09:20   #2
Ağaç Dostu

syıldıran's Avatar

Giriş Tarihi: 12-03-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Yarkin Mesajı Göster
Nisan basinda Türkiyedeydim. Zeytinlerime güllebulamaci yaprak gübresi ve bor (editod 67 ) karisimini attim. Ayni karisimi yeni cikan üzümlere ,eriklerime , ve elmama da attim. 6 Gün sonra gördümki italyan erigimin dibi erik doluydu. Agac eriklerin cogunu atmisti. Fakat diger 2 erik agacimda (cinsleri farkli) bu olmamisti. Üzümde de bir sey yoktu. Acaba italyan erigi üzerinde cok ama cok fazla meyva tutdugu icinmi atti. Yoksa attigim mi etkiledi ? Kafam karisti....
Sn. Yarkın ,
Gülleci bulamacı kükürt ve kireç ihtiva ettiğinden , bordo bulamacında da olduğu gibi diğer ilaçlar ile genellikle geçimsizdir , karışım halinde bozar. Uzmanı olan arkadaşlar daha iyi bileceklerdir , sorununuz ile ilgili olarak benim düşüncem ise yaptığınız karışımın bozulma sonucu hassas olan bitkilerde fitotoksite (zehirlenme veya yanma vb.) etkisi olduğudur. Selamlar . .

Yarkin ve Yakup beğendi.
syıldıran Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-05-2013, 18:03   #3
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-04-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Yarkin Mesajı Göster
Açıkçası, insanın aklına ilk gelen ağacın cinsi. Etidot-67'nin, normal dozlarında, meyve döktürmemesi, bilakis eğer çiçeklenme öncesi atıldı ise, meyve tutumunu arttırması gerekiyor. Tutmuş meyvelerde ise, gelişimi hızlandırması beklenir. Ağaç kendisi fazlasını döküyorsa, ilk aklıma gelen çinko eksikliği ya da topraktaki besin yetersizliğinden dolayı ağacın meyveyi dökmek istemesi olabilir.

Buna neyin sebep olduğunu anlamak istiyorsak, etidot-67 nin bitkide kolay taşınamamasından faydalanarak, seçeceğiniz bir italyan eriğinin 3-4 ana dalına farklı farklı karışımları uygulayabileceğinizi düşünüyorum.

Bir dala sadece Etidot-67, diğerine daha önce yaptığınız karışım, birine hiç bir şey, ve sonuncusuna ise sadece gülleci bulamacı.

Ancak, kullandığınız yaprak gübresi hakkında yorum yapmak istemiyorum. İşin içine hazır gübreler girdi mi, soru işaretlerinin sayısı çok fazla olacaktır.

İnşaallah imkanınız olur da, bizimle daha fazla paylaşım yaparsınız.

Yarkin ve YeniBON beğendi.
Yakup Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-06-2013, 19:55   #4
Ağaç Dostu

Kurban olduğum memleketimde topu topu iki mevsim var. Biri kış, biri kara kış...

6-9 Haziranda Erzurum Tarım Fuarına gittik.

Yöre insanı eti ve yemeği yağlı seviyor.

Silaj makinesi hoştu. 100 kg lık silaj balyaları yapan makineye 120.000 TL istiyorlar. Sonra öğrendim ki Konyada yerli bir firmamız bu makineyi çok geliştirmiş. Allah işlerini hayretsin.

Elbette fuar alanı küçüktü. Topu topu 2 küçük hol. Olsun.

Kamu kurumları (TKDK, Gıda Tarım ve Hayv. İl Müd., Çaykur vb. de iştirak etmişlerdi. Özellikle TKDK, her fuara katılıyor.

Ben ve arkadaşlarım da dilimiz döndüğünce Etidot-67 yi anlattık. İlgili ziyaretçilere numune de verildi. İnşaallah anlattığımız şekilde denemelerini yaparlar.

Erzurum'un insanını nezaketli bulduk. Sağolsunlar.

YeniBON beğendi.
Eski 10-06-2013, 19:58   #5
Ağaç Dostu

Kurban olduğum memleketimde topu topu iki mevsim var. Biri kış, biri kara kış...-2

Standımızı bir kaç ziraat mühendisi ve adayı da ziyaret etti. Gençlere birazcık kimya öğrenmelerini tavsiye ettim. (Ağaçlar.net'i de tavsiye ettim )

Bir akşam otobüste, bir delikanlı diğerine bağırdı: "Pencereyi kapatıver. Kurban olduğum memleketimde topu topu iki mevsim var. Biri kış, biri kara kış."

Erzurum ziyaretimizden en çok hanım karlı çıktı. Oltu taşı setlerini güle güle kullansın.
(Bu fuarlarda kaybettiğim para, yakında arıda kaybettiğim parayı geçecek galiba )

Sağlıcakla kalın.

YeniBON beğendi.

Etiketler
bor, eti maden, etidot-67, gübre, tarım

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:36.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025