Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Yarkin
Nisan basinda Türkiyedeydim. Zeytinlerime güllebulamaci yaprak gübresi ve bor (editod 67 ) karisimini attim. Ayni karisimi yeni cikan üzümlere ,eriklerime , ve elmama da attim. 6 Gün sonra gördümki italyan erigimin dibi erik doluydu. Agac eriklerin cogunu atmisti. Fakat diger 2 erik agacimda (cinsleri farkli) bu olmamisti. Üzümde de bir sey yoktu. Acaba italyan erigi üzerinde cok ama cok fazla meyva tutdugu icinmi atti. Yoksa attigim mi etkiledi ? Kafam karisti....
|
Açıkçası, insanın aklına ilk gelen
ağacın cinsi. Etidot-67'nin, normal dozlarında, meyve döktürmemesi, bilakis eğer çiçeklenme öncesi atıldı ise, meyve tutumunu arttırması gerekiyor. Tutmuş meyvelerde ise, gelişimi hızlandırması beklenir. Ağaç kendisi fazlasını döküyorsa, ilk aklıma gelen çinko eksikliği ya da topraktaki besin yetersizliğinden dolayı ağacın meyveyi dökmek istemesi olabilir.
Buna neyin sebep olduğunu anlamak istiyorsak, etidot-67 nin bitkide kolay taşınamamasından faydalanarak, seçeceğiniz bir italyan eriğinin 3-4 ana dalına farklı farklı karışımları uygulayabileceğinizi düşünüyorum.
Bir dala sadece Etidot-67, diğerine daha önce yaptığınız karışım, birine hiç bir şey, ve sonuncusuna ise sadece gülleci bulamacı.
Ancak, kullandığınız yaprak gübresi hakkında yorum yapmak istemiyorum. İşin içine hazır gübreler girdi mi, soru işaretlerinin sayısı çok fazla olacaktır.
İnşaallah imkanınız olur da, bizimle daha fazla paylaşım yaparsınız.