agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)

Beğeni Düzeni366Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 24-12-2012, 07:53   #211
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 18-10-2012
Teşekkürler yakup bey..

abay54 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-01-2013, 08:33   #212
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-04-2009
Etidot-67 de elementel bor oranı

Bazı yaprak gübrelerinde elementel bor içeriğinin %00,5 (On binde 5) civarında olması, Etidot-67'nin kullanım tariferindeki miktarlar, araya giren başka başka oranlar...

Kısa bir ilave yapmak istedim. Etidot-67'de %20,8 Bor bulunmakta. Yani kallandığınız Etidot-67'nin yaklaşık 5 te 1 i Bor.

Eğer siz Binde 5 oranında Etidot-67 kullanıyorsanız, yaklaşık Binde 1 oranında Bor kullanmış oluyorsunuz.

Binde 2,5 oranında Etidot-67 kullanıyorsanız, yaklaşık Binde 0,5 (Onbinde 5) oranında Bor kullanmış oluyorsunuz.

Saygılarımla.

mrduran, YeniBON ve abay54 beğendi.
Yakup Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-02-2013, 13:15   #213
Ağaç Dostu

Bor Hakkında Yanlış Bilinen Doğrular

Genel Müdürlüğümüz, bor hakkında halkımızın merak ettiği hususları bir broşürde toplamış.

Broşüre buradan ulaşabilirsiniz.

Saygılarımla.

mrduran ve abay54 beğendi.
Eski 06-03-2013, 16:20   #214
Ağaç Dostu

Konya, Kayseri ve Tokat Tarım Fuarları

Etidot-67'nin tanıtımını yapmak amacı ile,
- 12-16 Mart tarihlerindeki Konya Tarım Fuarına,
- 28-31 Mart tarihlerindeki Kayseri Tarım Fuarına ve
- 25-28 Nisan Tarihlerindeki Tokat Tarım Fuarına iştirak edeceğiz.

Bu fuarlar, Genel Müdürlüğümüz tarafından organize edilmektedir. Konya ve Kayseri Tarım Fuarlarına, Genel Müdürlüğümüz Personeli ile birlikte benim de katılmam uygun görüldü.

Görüşmek, Tanışmak ve Etidot-67'yi konuşmak üzere, uygun olan tüm arkadaşları buradan davet etmek istiyorum.

Saygılarımla

mrduran beğendi.
Eski 12-03-2013, 16:41   #215
Ağaç Dostu

syıldıran's Avatar

Giriş Tarihi: 12-03-2008
Merhaba Sn. Yakup ve konu ilgilenen arkadaşlar ,
Etidot-67 tamam , bitkinin bor ihtiyacı için yapraktan kullanacağız , benim merak ettiğim bir konu var ; Ne kadar asitte olsa nötr karakterli olması nedeniyle Borik asit de bor noksanlığını gidermek amacıyla yapraktan ve/veya topraktan uygulanabilinir mi ? Saygı ve selamlar . .

syıldıran Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-03-2013, 17:51   #216
Ağaç Dostu

Merhaba,
Tüm rafine bor ürünlerini yapraktan veya topraktan uygulayabilirsiniz. Etidot-67 nin avantajı yüksek çözünürlükte olması.

Borik asit ile ilgili sorunuza kısmen cevap verebilirim. Cevabım da yukarıdaki cümlemde. Yoksa çözeltinin karakterini yorumlamak tarımla ilgilenen kimyacıların (çoğunlukla yaprak gübrecileri) uzmanlık alanı. Bunlardan bazıları yaprak gübresi imalatında borik asit tercih ediyorlar.

Saygılarımla

mrduran beğendi.
Eski 14-03-2013, 08:28   #217
Ağaç Dostu

Yakup bey fuar resimleri bekliyoruz

Eski 16-03-2013, 10:58   #218
Ağaç Dostu

Geçmiş olsun yakup bey tv den seyrettik inşallah sizde birşey yoktur..

Eski 16-03-2013, 20:58   #219
Ağaç Dostu

Teşekkür ederim.

Bol kumlu bir rüzgar, tedirginlik ve belirsizliğin verdiği koşuşturma, yol yorgunluğu..

Bizde bir şey yok çok şükür. Ancak organizatör firmanın notunu kırmak gerek. Özellikle 3. çadırda standı olanlara Allah sabır versin. İki gün önceden rüzgarın kaç km hızla eseceği belli idi. Neyse...

Siz siz olun.. Türkiye'de fuara katılacaksanız çadırda stand açmamaya gayret edin.

Ehliyetli ve duyarlı insanımızdan da özür dileyerek söylüyorum: Yerli firmalarımıza da güvenmeyin. Çünkü; çadırı geçtim. Ricat yolları yoktu. Ya başka bir şey (deprem falan) olsaydı.

Otoparkta ne çizgi vardı ne düzen. Girmesi bir türlü, çıkması başka türlü zor ve sıkıntılı.

Tuvalet-lavabo-mescid kısmı da yine sıkışmaya sebebiyet verecek dar koridor yapılı bir planla yapılmış.

Sanırım, bu tür organizasyonlar için önce ehil iş güvenlikçilerden ruhsat alınmalı. Organizasyon alanının yapısı bu tür riskler göz önünde bulundurularak tahliyeye uygun olmalı.

Dedim ya... Neyse.. Haftaya unuturuz. Sonraki hafta da Kayseri Fuarı...

mrduran ve YeniBON beğendi.
Eski 16-03-2013, 21:04   #220
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi abay54 Mesajı Göster
Yakup bey fuar resimleri bekliyoruz
Hangi resimleri?

Ya da şöyle sorayım: Rüzgarlı mı olsun, rüzgarsız mı? Ya da çadırlı/çadırsız?

Şaka bir tarafa, Konya Fuarı, tahılcılara ve pancarcılara yönelik olarak bir tarımsal mekanizasyon fuarı niteliğinde. Zaten en az toprağı olan çiftçi 100 dekardan bahsediyor.

Müsait bir vakitte bir kaç resim yüklerim inşaallah. Biraz dinlenip işlerimi yoluna koyayım önce..

Hayırlı geceler.

Eski 18-03-2013, 12:40   #221
Ağaç Dostu

Çektiğiniz resimlerden bahsetmiştim ..Çünki bizler gelemediğimiz için en azından resimlerlen idare ediyoruz.... Tekrar geçmiş olsun...

Eski 20-03-2013, 10:39   #222
Ağaç Dostu

Sağolun.

TORKU, çikolata ve helva dağıtıyordu. Bana sıra gelmedi.
Name:  1.jpg
Views: 1365
Size:  61.2 KB

Name:  2.JPG
Views: 1069
Size:  65.5 KB

Gıda kontrol Laboratuvarı
Name:  3.JPG
Views: 1047
Size:  59.4 KB

Tarımsal ve kırsal kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK)
Name:  4.JPG
Views: 1106
Size:  57.7 KB

TKİ HÜMAS
Name:  5.JPG
Views: 1027
Size:  51.6 KB

mrduran ve abay54 beğendi.
Eski 20-03-2013, 10:43   #223
Ağaç Dostu

Rüzgar... ve Çadır(dı)
Name:  6.JPG
Views: 1054
Size:  43.5 KB

Mevlama Müzesi (ve Türbesi)
Name:  7.JPG
Views: 1107
Size:  65.7 KB

Name:  8.JPG
Views: 1244
Size:  61.5 KB

Konya Sancağı (Mevlana Müzesi)
Name:  9.JPG
Views: 1133
Size:  67.9 KB

Tarımsal bilgim az olduğundan, mekanizasyon ile ilgili hangi ürünlerin resminin çekilmesinin uygun olacağını bilemedim. Benim için hepsi demir..

Saygılarımla

Eski 28-03-2013, 16:04   #224
Ağaç Dostu

Kayseri Tarım Fuarı

Kayseri fuarı..

Çok hoşuma gitti.

Büyük fuarlar ile küçük fuarlar arasında.

Her taraftan gelen belki bir kaç yüz küçük üretici... Peynirden fidana, tereyağından tohuma kadar.

Ben üzüm pekmezi ile urfa baharatları ve urfa takıları aldım.

Fuarlar yorucu ve haftasonumuzu alıyor ama.

İyi ki buraya gelmişim.

Kayseri de çok güzel... Fuarı da...

Kayseriden selamlar.

(Uygun zamanda fotoğraf yüklerim)

Eski 19-04-2013, 10:07   #225
Ağaç Dostu

17.04.2013 tarihinde Bandırma Ticaret Borsasında Etidot-67 tanıtım semineri düzenledik.

Bandırma Ticaret Borsası, Türkiye’de akredite edilmiş, lisanslı depoculuk faaliyetlerini yürüten iki borsadan biri imiş.

Sunumun baş tarafı biraz teorik kaldı. Önümüzdeki ay da nasipse Denizli'de bir tanıtım yapılacak. Detayları henüz bilmiyorum. Davet edenler, üzüm üreticileri için düşünmüşler. Bu sefer daha uygun bir dil kullanmaya çalışacağız. İnşaallah mahçup olmayız.

(Sevgili Halil ÖNEN, geçen sene İzmir Fuarında "artık bu işlerden kurtulamazsız" mealinde bir şeyler söylemişti de inanmamıştım... E devletten emekli olmuş birisinin sözüne kulak asmazsan olacaklara katlanırsın )

Bu arada eğer üzüm yetiştiricisi olup da Etidot-67 kullanan var ise irtibata geçmek isterim. Belki Denizli'deki çiftçilerimize daha fazla faydamız olur.

Ayrıca, organizasyonu biz yapmayacağımızdan dışarıdan katılıma açık olup olmayacağını da henüz bilmiyoruz. Öğrenince yazarım İnşaallah.

Yoğun ve yorgun bir dönemden geçiyorum.

Yakında Etidot-67 hakkında daha fazla şey duyabilirsiniz.

Saygılarımla

Not: Sanırım bu yıl da Bursa ve İzmir fuarlarına katılım olacak. Sonbahara daha çok var. Hayırlısı..

Lilium, mrduran ve abay54 beğendi.

Düzenleyen Yakup : 19-04-2013 saat 10:09 Neden: harf
Eski 19-04-2013, 23:35   #226
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2008
Galeri: 106
Bu seminere katılmaktan büyük mutluluk duydum, güzel bir sunum hazırlamışsın teşekkür ederim, sunum güzel olunca da bilgi haznemize bir kaç bir şey girerken bazı kafamda olan soru işaretlerine de cevap buldum.

Sevgili yakup, halil doğru söylemiş artık kurtulamazsın, kurtulmaya çalışmada zaten, yapmış olduğun çalışmalarla gayet güzel ve güzel de ilerlemeler kaydetmişsin biraz daha deneysel çalışmalarla da bu ürünün ismi etidot 67+yakup olacağı kesin.

Bu başarının sana kariyer kazandıracağından hiç şüphem yok, biliyorum bunu kariyer için yapmadığını fakat kariyerlerde de hiç hak etmeyen insanları görmektense hak edenleri görmeyi yeğlerim.

Gazan mübarek olsun.

Safranlı ve mrduran beğendi.
Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-04-2013, 09:39   #227
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lilium Mesajı Göster
Bu seminere katılmaktan büyük mutluluk duydum, güzel bir sunum hazırlamışsın teşekkür ederim, sunum güzel olunca da bilgi haznemize bir kaç bir şey girerken bazı kafamda olan soru işaretlerine de cevap buldum.
Rica ederim abi... Çalışma gerçekten bir çorba ve ortak emek ürünü oldu. Hayatta bazı şeyler biz isteyince olmuyor. Ortam müsait olunca (nasibin olunca) bir çok şey birden bire oluveriyor. Sanırım benim en büyük katkım, bulaştırmadan birleştirmek oldu. Yoksa bilgileri bulan da, denemeyi yapan da başkası.

Alıntı:
Sevgili yakup, Halil doğru söylemiş artık kurtulamazsın, kurtulmaya çalışmada zaten, yapmış olduğun çalışmalarla gayet güzel ve güzel de ilerlemeler kaydetmişsin biraz daha deneysel çalışmalarla da bu ürünün ismi etidot 67+yakup olacağı kesin.
Şimdilik biraz daha teorik bilgilerin tasnifi ile yakın çevrede deneysel faaliyetler daha makul görünüyor. Bir kaç video röportajımız daha olacak inşaallah. Bizim kurumda, bir iş verildiğinde öteki işleri üzerinizden pek almıyorlar. Bir koltukta iki karpuz taşımaya çalışınca, kendimi yürümeyi yeni öğrenen bebeler gibi hissediyorum.

Bu vesile ile, tekrar üzüm için yardım istiyorum. Üzümde etidot-67 kullanıp tecrübelerini aktaracak birileri lazım...

Alıntı:
Bu başarının sana kariyer kazandıracağından hiç şüphem yok, biliyorum bunu kariyer için yapmadığını fakat kariyerlerde de hiç hak etmeyen insanları görmektense hak edenleri görmeyi yeğlerim.

Gazan mübarek olsun.
Ailenize karşı asgari sorumluluklarınızı yerine getirdiğiniz ve gönüllerini iyi-kötü hoş tutabildiğiniz müddetçe (arılar dahil ) sorun yok. Hayırlısı neyse o olsun.

Yoksa "career" (kariyer) olur "carrier" (hammallık-eşşeklik)...

Selametle kal abi.

(Not: Carrier, "taşıyıcı" demektir.)

Lilium ve mrduran beğendi.
Eski 20-04-2013, 10:07   #228
Ağaç Dostu

syıldıran's Avatar

Sn. Yakup ,
İzmir Tarım fuarında standınızı ziyaretimde vermiş olduğunuz Etidod-67 deneme numunesini bir kaç gün önce kullandım , suda erimesi çok güzel ve homojen bir dağılım sağlıyor. Uygulama yönünden kolaylık sağladığından , nasip olursa bundan sonra boraks yerine Etidot-67 kullanacağım. Sn. Lilium'unda dediği gibi birazda laboratuar çalışmalarına ağırlık verilir de sudaki eriyiğin pH durumu , diğer ilaçlarla karışımı vb. bilgilerede ulaşılınabilirse çok daha iyi olacağını düşünüyorum. Saygı ve selamlarımla . .

mrduran beğendi.
Eski 20-04-2013, 10:12   #229
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi syıldıran Mesajı Göster
Sn. Yakup ,
İzmir Tarım fuarında standınızı ziyaretimde vermiş olduğunuz Etidod-67 deneme numunesini bir kaç gün önce kullandım , suda erimesi çok güzel ve homojen bir dağılım sağlıyor. Uygulama yönünden kolaylık sağladığından , nasip olursa bundan sonra boraks yerine Etidot-67 kullanacağım. Sn. Lilium'unda dediği gibi birazda laboratuar çalışmalarına ağırlık verilir de sudaki eriyiğin pH durumu , diğer ilaçlarla karışımı vb. bilgilerede ulaşılınabilirse çok daha iyi olacağını düşünüyorum. Saygı ve selamlarımla . .
Haklısınız.

Olur inşaallah.

Bu aşamada imkanların maliyetini araştırmam gerekiyor... Bakalım...

Saygılarımla

Düzenleyen Yakup : 20-04-2013 saat 10:41 Neden: Anlamı düzeltmek için
Eski 09-05-2013, 16:11   #230
Ağaç Dostu

Yarkin's Avatar

Giriş Tarihi: 28-09-2008
Nisan basinda Türkiyedeydim. Zeytinlerime güllebulamaci yaprak gübresi ve bor (editod 67 ) karisimini attim. Ayni karisimi yeni cikan üzümlere ,eriklerime , ve elmama da attim. 6 Gün sonra gördümki italyan erigimin dibi erik doluydu. Agac eriklerin cogunu atmisti. Fakat diger 2 erik agacimda (cinsleri farkli) bu olmamisti. Üzümde de bir sey yoktu. Acaba italyan erigi üzerinde cok ama cok fazla meyva tutdugu icinmi atti. Yoksa attigim mi etkiledi ? Kafam karisti....

Yakup ve mrduran beğendi.
Yarkin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-05-2013, 09:20   #231
Ağaç Dostu

syıldıran's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Yarkin Mesajı Göster
Nisan basinda Türkiyedeydim. Zeytinlerime güllebulamaci yaprak gübresi ve bor (editod 67 ) karisimini attim. Ayni karisimi yeni cikan üzümlere ,eriklerime , ve elmama da attim. 6 Gün sonra gördümki italyan erigimin dibi erik doluydu. Agac eriklerin cogunu atmisti. Fakat diger 2 erik agacimda (cinsleri farkli) bu olmamisti. Üzümde de bir sey yoktu. Acaba italyan erigi üzerinde cok ama cok fazla meyva tutdugu icinmi atti. Yoksa attigim mi etkiledi ? Kafam karisti....
Sn. Yarkın ,
Gülleci bulamacı kükürt ve kireç ihtiva ettiğinden , bordo bulamacında da olduğu gibi diğer ilaçlar ile genellikle geçimsizdir , karışım halinde bozar. Uzmanı olan arkadaşlar daha iyi bileceklerdir , sorununuz ile ilgili olarak benim düşüncem ise yaptığınız karışımın bozulma sonucu hassas olan bitkilerde fitotoksite (zehirlenme veya yanma vb.) etkisi olduğudur. Selamlar . .

Yarkin ve Yakup beğendi.
Eski 12-05-2013, 12:54   #232
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 16-11-2012
herkese selamlar

byrm23 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-05-2013, 13:09   #233
Yeni Üye

selamun aleykum yakup bey yaklasık 5 ay önce etidot 67 yi sipariş ettim ve çok sayıda kayısıda deneme yaptım sonuç çok güzel şu ana kadar
1. deneme 400lt ilaç deposuna 2 kğ kattım yaprak döktükten sonra yani sonbaharda attım 15-16 senedir meyve vermeyen ağaçlarım meyve verdi ilk kez bu yıl ağaçlarımdaki meyve verimi çok yüksek etidot 67 attığım ağaçlar için söylüyorum
2.deneme toz halinde ağaç köklerine attım özellikle yaprakları sürekli sarı olan bir ağacım vardı sonuç bu yıl yapraklar sararmadı. yapraklar yemyeşil
3. deneme yeni diktiğim çitiller vardı yine bunlara topraktan verdim sonuç çitiller kurudu yani 4ağaça uyguladım 4düde kurudu.

bunların dışında bir tane cevizim vardı onada topraktan yaklasık 300gr uyguladım ceviz yaprak + meyve çoşmuş yani cevizi olanlara şiddetle tavsiye edreim
yine bahçede bir tane armut vardı kesilecekti onada topraktan uyguladım kesinlikle artık kesmeyeceğim armutta yaprak iyidi ama meyve pek göremedim bunlar benim uygulayıpta gözlemlediklerim

Yakup beğendi.
Eski 12-05-2013, 13:19   #234
Yeni Üye

görev yaptığım yerde arkadaşlara verdim deneme açısından arkadaşlardan biri bana güvenmediğinden kayısıya atmadan önce cam sil şişesine koyup evdeki süs çiçeklerine uygulamış ben görmedim ama söylediği hocam çiçekler çok güzel oldu diyor.
cevize uygulamıştı ben etidot 67 verdiğimde bir çay bardağı atın dedim sonra fazla atmış galiba söylediği ilk defa bu yıl bu kadar çok ceviz tuttuğunu söylüyor
ama kayısıya attığından iki kayısısının kuruduğunu söyledi zamanım olsa gidip görecem insallah çünkü benim kuruyan kaysım 2yılık çitildi arkadaşın kayısısı 10 yıllık
etidot 67 verdiğim diğer arkadaş oda sunu söyledi hocam cevize attım cevizler harika kayısıya attıklarımda atmadıklarımdan biraz iyi
verdiğim zaman onlara ölçü olarak bir avuç dolusu **** bir çay bardağından fazla atmayın şeklindeydi

Yakup beğendi.
Eski 12-05-2013, 13:25   #235
Yeni Üye

inşallah meyveyi topladıktan sonra deneme sonuçlarından yine çeşitli bilgiler aktarırım
hepinizi saygıyla selamlarım Allah'a emanet olun

Yakup beğendi.
Eski 12-05-2013, 17:49   #236
Ağaç Dostu

Sn. byrm23,
İlginizden ve geri dönüş yapmanızdan dolayı teşekkür ediyorum. Siz de Allah'a emanet olun.

Açıkçası ben, internette yaptığım araştırmalarda, yerli kaynaklardan pek bir bilgi edinemiyorum. Gerek bazı ilaç firmalarının, gerekse bazı bilimsel çalışmaların, delil olarak gösterdiği resimler hep aynı!

Hal böyle olunca, konuyu teorik olarak daha fazla kavramama olanak verecek yazı, makale vb. ye (türkçe olarak) ulaşmak zor. İngilizce olanlara da zamanım yettikçe biraz biraz bakabiliyorum. Ancak bu konu, asli çalışma konum olmadığından, yorumlarım genelden özele gidemiyor.

Eğer ileride şartlarım da müsait olursa, daha spesifik katkılar yapmak isterim. Hayırlısı..

Ancak şunu sorayım? Derler ki, şu şunla karışmaz, bu bunla karışmaz, falan filan...

Topraksız tarımda kullandıkları gübre kitleri 2 adet. Biri A, öteki B. Peki bu kitlerin içinde bulunan gübreler nasıl bir birleri ile karışıyor?

Maalesef, doğru bilgiye deneme-yanılma yolu ile ile ulaşmak zorundayız?

Çünkü ortada para döndü mü, bilimsel bilgi ile bilimsel yalan arasındaki farkı farkedemez hale geliyoruz...

YeniBON beğendi.
Eski 12-05-2013, 18:03   #237
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Yarkin Mesajı Göster
Açıkçası, insanın aklına ilk gelen ağacın cinsi. Etidot-67'nin, normal dozlarında, meyve döktürmemesi, bilakis eğer çiçeklenme öncesi atıldı ise, meyve tutumunu arttırması gerekiyor. Tutmuş meyvelerde ise, gelişimi hızlandırması beklenir. Ağaç kendisi fazlasını döküyorsa, ilk aklıma gelen çinko eksikliği ya da topraktaki besin yetersizliğinden dolayı ağacın meyveyi dökmek istemesi olabilir.

Buna neyin sebep olduğunu anlamak istiyorsak, etidot-67 nin bitkide kolay taşınamamasından faydalanarak, seçeceğiniz bir italyan eriğinin 3-4 ana dalına farklı farklı karışımları uygulayabileceğinizi düşünüyorum.

Bir dala sadece Etidot-67, diğerine daha önce yaptığınız karışım, birine hiç bir şey, ve sonuncusuna ise sadece gülleci bulamacı.

Ancak, kullandığınız yaprak gübresi hakkında yorum yapmak istemiyorum. İşin içine hazır gübreler girdi mi, soru işaretlerinin sayısı çok fazla olacaktır.

İnşaallah imkanınız olur da, bizimle daha fazla paylaşım yaparsınız.

Yarkin ve YeniBON beğendi.
Eski 10-06-2013, 19:55   #238
Ağaç Dostu

Kurban olduğum memleketimde topu topu iki mevsim var. Biri kış, biri kara kış...

6-9 Haziranda Erzurum Tarım Fuarına gittik.

Yöre insanı eti ve yemeği yağlı seviyor.

Silaj makinesi hoştu. 100 kg lık silaj balyaları yapan makineye 120.000 TL istiyorlar. Sonra öğrendim ki Konyada yerli bir firmamız bu makineyi çok geliştirmiş. Allah işlerini hayretsin.

Elbette fuar alanı küçüktü. Topu topu 2 küçük hol. Olsun.

Kamu kurumları (TKDK, Gıda Tarım ve Hayv. İl Müd., Çaykur vb. de iştirak etmişlerdi. Özellikle TKDK, her fuara katılıyor.

Ben ve arkadaşlarım da dilimiz döndüğünce Etidot-67 yi anlattık. İlgili ziyaretçilere numune de verildi. İnşaallah anlattığımız şekilde denemelerini yaparlar.

Erzurum'un insanını nezaketli bulduk. Sağolsunlar.

YeniBON beğendi.
Eski 10-06-2013, 19:58   #239
Ağaç Dostu

Kurban olduğum memleketimde topu topu iki mevsim var. Biri kış, biri kara kış...-2

Standımızı bir kaç ziraat mühendisi ve adayı da ziyaret etti. Gençlere birazcık kimya öğrenmelerini tavsiye ettim. (Ağaçlar.net'i de tavsiye ettim )

Bir akşam otobüste, bir delikanlı diğerine bağırdı: "Pencereyi kapatıver. Kurban olduğum memleketimde topu topu iki mevsim var. Biri kış, biri kara kış."

Erzurum ziyaretimizden en çok hanım karlı çıktı. Oltu taşı setlerini güle güle kullansın.
(Bu fuarlarda kaybettiğim para, yakında arıda kaybettiğim parayı geçecek galiba )

Sağlıcakla kalın.

YeniBON beğendi.
Eski 15-07-2013, 10:09   #240
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 15-07-2013
Arkadaşlar bende bu iki yıldır sebze olsun meyve olsun bunlarla uğraşmak bende bir merak konusu oldu iki gündür burda yazdıklarınızı okuyor büyük hayretler içerisinde kalıyorum çünki dikmiş oldugum domates biber patlıcan salatalık bu tür sebzeler sararma oluşumu başlangıcıyla sebzelerde ve meyve agaçlarında yaprak sararmasıyla başlayıp sonrasında tamamen kurumayla sonuçlanan bir vaka oluşuyor bunun çaresini ilçe tarım müdürlüklerinde aradım bana söyledikleri toprakta çinko sülfat magnezyum eksikliğinden kaynaklandığını 15,15 süper yani çinkolu gübre kullanmamı bunun bahçedeki toprak değerlerinin yükselticeğini söylemelerine rağmen bu yıl da aynı durummun kaynakladığını ilaveten sıvı gübreleri kullanmama rağmen biraz olsun durdura bildim şimdi ben yakup beye ve tüm bu etidot 67 kullanan arkadaşlara soruyorum benim bahçemdeki domatese bibere patlıcana salatalığa musallat olan olmuş domateslerde oluşan kurumalrı biberlerin uçlarında oluşan kurumaları bu etidot kullansan acaba benim bahçeye faydası olurmu bana bu konuda yardımcı olurmusunuz şimdiden yardınlarınız için sizlere teşekkür ederim

koaceözcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
bor, eti maden, etidot-67, gübre, tarım

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:30.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025