agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)




Beğeni Düzeni3415Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 27-06-2011, 22:42   #11
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 24-03-2009
Şehir: Kdz Ereğli-ankara
Mesajlar: 524
Sn Sarıcan,

744 no.lu mesajda yaptığım ve detaylı anlattığım uygulamada, su kullanmadığımı ve de pet kapağını gevşek bırakarak doğal ormana yakın bahçe fermantasyona bıraktığımı anlatmıştım.

Ayrıca sadece taze zencefil ve sarımsak ile pekmezden oluşan karışımı da (susuz) yine kapağı gevşek olarak balkona koydum.

3. uygulamam fırında kızartılmış yumurta kabuğu ve 1/1 oranında sirke karışımını yine 0.5 lik pet şişede kapağı gevşek balkona koydum

3 uygulamayı da 5 haziranda yaptım. Gevşek kapak olmasına rağmen kesinlikle bir kötü koku ve bozunma yok. Ekşimsi alkol ve turşu kokusu hakim. Hatta sarımsak ve zencefil karışımında dahi sarımsağın baskın kokusu yerine turşu kokusu hakim.

Bitki ekstrat(özü) çıkarma olayı ki enzim, sıvı gübre aynı yöntem olarak biliyorum. Oksijene maruz kalmasına rağmen neden kokuşma olmadı?

soilless Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:43.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025