View Single Post
Eski 22-06-2011, 07:56   #754
yasarugur
Ağaç Dostu

yasarugur's Avatar

Giriş Tarihi: 21-10-2007
Enzimle ilgili deneyimlere devam edelim,iki dükkan ilerimde hediyelik eşyalar ve oyuncak satan Bahri abim beni enzim hazırlarken görmüş ve ne yaptığımı merak etmişti.Tarif etttim o da meyvelerden enzim yaptı.Aydın-Güzelçamlı'daki yazlığını bahçesinde bu yıl enzim uygulaması yaptı.Dün kendisiyle sohbet ederken gözlemlerini bana anlattı ben de sizlerle paylaşayım;"Ustacığım, bu yıl diktiğim sebze fidanlarımı enzimle suladım fidanlar hiç fire vermedi,domateslerde kadar çok çiçek var ki,komşularım da sebze fidanı dikiyorlar ama benim fidanlarım daha sağlıklı,bugüne kadar çiçek açmakda nazlanan bir begonvilim vardı enzim uygulamasından sonra yapraktan çok çiçeği oldu kocaman kocaman açtılar görmen lazım,geçen yıl yaprak büken hastalığına karşı komşum aşırı dozla ,sıkça kimyasal ilaçlarla ilaçladığı için kurumağa yüz tutmuş kayısı ağacım bu sayede yeniden yeşerdi keyifli bir şekilde büyüyor."Bahri abim, bahçesindeki fidanları koyun gübresi ve enzimle keyifle büyütüyor,bu yıl daha fazla miktarda enzim yapacak,bana da bu güzel gelişmeleri bu satırlara aktarmak kalıyor.

yasarugur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön