![]() |
|
![]() |
#11 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 20-06-2008
|
Sn. Sarıcan, ilginiz için teşekkür ederim. Umarım dediğiniz gibi olur. Ben en kısa sürede biraz kahverengi şeker veya üzüm pekmezi gibi bir malzeme ekleyeceğim. Ancak keçiboynuzu pekmezini de yaklaşık 800gr kadar ve 100gr kadar dut ve üzüm pekmezi katmıştım karışıma, sonradan acaba malzemeyi şekerden fazlamı koydum diye tereddütte düştüm... Malzeme olarak, 6kg lik bir karpuzun 1/4'ünü içiyle birlikte, 1/4'ününde sadece kabuk kısmını ilave ettim (tahminen 1,5 - 2kg arası), geri kalanlarda sadece meyve kabuğu falan, terazim olmadığı için ölçemedim ama 1kg kadar ancak vardır. Gaz çıkışı ile ilgili soru benimde aklıma geldi. Acaba bu konu nasıl açıklığa kavuşur? Dakikada 1 - 2 kabarcık mıdır yoksa, saniyede bir kabarcık mı? en kısa sürede şişeye bir balon takıp şişip şişmediğini kontrol edeceğim ancak, yerimin kısıtlı olması nedeniyle, enzimi bir rafın en altına koymak zorundayım, bu rafın altında da balon için yeterli boşluk yok maalesef. Eğer sıkıntı yoksa yine nargile yöntemi ile devam etmek isterim. Bu arada akvaryum hortumunu kapağı 4mm uç ile delerek ve özellikle çapak kalıp kalmadığını kontrol ederek yaptım. sızdırmazlığı sağlamak için slikon da sıkabilirim, ancak enzimi kötü etkileyebilir korkusu ile yapmadım. Sızdırmazlığı test etmek için pratik bir yöntem öneren olursa değerlendiririm. Tekrar teşekkürler, |
![]() |
![]() ![]() |
|
|