Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Safranlı
hocalarımızdan ögrendıgımıze göre bende enzım yapmaya başladım
işlemler söyle oldu
1:ıkı kg lık kola sişesini aldım
2: hanımın bırıktırdıgı mutfak artıklarını doldurdum
içinde patates kabugu,domates,salatalık,biber,biraz semız otu ve çok az çilek posaları koydum
3:elımızde olan keçi boynuzu pekmezınden yaklasık bır kapak koydum
4:elımdekı EMA dan ıkı kapak doldurdum
5:İçini suyla doldurdum çok az boşluk bıraktım
6:kapagını sıkıca kapattım bıraz çalkaladım
yaklasık on dakıka sonra az da olsa hava çıkısı oldu
ılk kokladıgımda pekmez kokusu hakımdı
sabah meraktan hemen tekrar baktım
kokusuna bakınca hafıfce mayhoş bır koku aldım
ayrıca yıne hava çıkışları oldu
arada bır kapagını acıp havasını alıcam
merakla takıp edıyorum
baklaım nasıl olucak
bu rada kafama t
inşşallah sorunsuz ol
|
Sn Safranlı
Bir kapak en fazla 20 ml cıvarındadır. Bence EMA oranı biraz düşük olmuş. 2 litre hacme 100 ml yani bir çay bardağı EMA ve yine bir çay bardağı pekmez koyarsanız daha iyi olur. Üzerine ilave edebilirsiniz. Saygılar.