agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)




Beğeni Düzeni3415Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 29-05-2011, 00:00   #1
Ağaçsever
 
shaman_tr's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-06-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 50
Tekrar merhabalar,
Nihayet enzim için bende bir giriş yapabildim. Şu anda evde çöpe gidecek olan bir miktar taze fasulye, 4 - 5 yumurta kabuğu, 6 - 7 patates kabuğu, 3 - 4 salatalık kabuğu, 2 - 3 domates kabuğu, çilek sapları, bir muz kabuğu, bir elma kabuğu, bir havuç ve kelek karpuzdan oluşacak olan enzim hazır gibi (burada karpuzun iç kısmı konusunda tereddütte kaldım ancak yinede katacağım). evde üzüm ve dut pekmezi çok az kaldığı için ben yazılanlardan farklı olarak keçiboynuzu pekmezi kullanacağım, umarım bir problem olmaz. Ayrıca pekmez dığında bir miktar yoğurt suyu ve bir miktar da peynir altı suyu ilave edeceğim. Elimde maya olmadığı için de bir miktar ekmek eklemeyi düşünüyorum. Umarım bir hatam yoktur...

shaman_tr Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-06-2011, 09:04   #2
Ağaçsever
 
shaman_tr's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-06-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 50
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi shaman_tr Mesajı Göster
Tekrar merhabalar,
Nihayet enzim için bende bir giriş yapabildim. Şu anda evde çöpe gidecek olan bir miktar taze fasulye, 4 - 5 yumurta kabuğu, 6 - 7 patates kabuğu, 3 - 4 salatalık kabuğu, 2 - 3 domates kabuğu, çilek sapları, bir muz kabuğu, bir elma kabuğu, bir havuç ve kelek karpuzdan oluşacak olan enzim hazır gibi (burada karpuzun iç kısmı konusunda tereddütte kaldım ancak yinede katacağım). evde üzüm ve dut pekmezi çok az kaldığı için ben yazılanlardan farklı olarak keçiboynuzu pekmezi kullanacağım, umarım bir problem olmaz. Ayrıca pekmez dığında bir miktar yoğurt suyu ve bir miktar da peynir altı suyu ilave edeceğim. Elimde maya olmadığı için de bir miktar ekmek eklemeyi düşünüyorum. Umarım bir hatam yoktur...
Sn. Sarıcan,
Yukarıdaki malzemeleri kullandım. Karpuz 6kg'lik bir karpuzdu ve yarısını kelek çıkınca atmıştık. Geri kalan yarısını 3kg olarak kabul ediyorum. Bu 3kg lik kısmı iki ye böldüm ve bir parçasını karpuzun meyve kısmını dahil ederek, diğer yarısının da sadece kabuğunu koydum. Terazim olmadığı için tahminen 2kg olduğunu tahmin ediyorum. Koyduğum diğer malzemeler de zaten meyve-sebze kabuğu olduğu için tahminen 1kg kadar gelir. Kullandığım Bidon 10LT'lik su şişesi (Erikli) Su miktarı 4kg ve üzeri olduğunu tahmin ediyorum. Tüm malzemelerin 1 parmak üzerine gelecek şekilde doldurdum. Kullandığım su yine 5LT'lik satın alınmış su idi ve üzerinden 1 veya 2 bardak alınmıştı. Pekmez olarak 800gr keçiboynuzu pekmezi, 50gr üzüm ve 50gr da dut pekmezi ilave ettim. 668. mesajda fotoğrafı vardı.
http://www.agaclar.net/forum/attachm...1&d=1306699413


Özetle;
10 Litrelik bidon
3kg - Meyve sebze kabuğu ve içi
900gr pekmez
4 - 4,5 litre dinlenmiş su

İlginizden dolayı teşekkürler,

shaman_tr Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-06-2011, 11:00   #3
Ağaç Dostu
 
Sarıcan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-11-2008
Şehir: Küçükyalı-ISTANBUL
Mesajlar: 1,498
Galeri: 32
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi shaman_tr Mesajı Göster
10 Litrelik bidon
3kg - Meyve sebze kabuğu ve içi
900gr pekmez
4 - 4,5 litre dinlenmiş su
Sn. shaman tr,

Birinci sayfadaki resimde tarif edilen oranlara göre sizin 900 gr pekmezinizi 1 birim kabul edersek 900x3=2700 gr organik atık (Takriben tutuyor diyelim.) 900x10=9000 gr (9 litre) su ilaveniz gerekirdi. Siz sonradan 100 gr daha pekmez ilave ettim dediniz, umarım bu 900 gr pekmezin içine dahildir.

Su miktarı olması gerekenden az olduğu için oldukça konsantre bir enzim yapmışsınız. Enzim tamamlandıktan sonra sulandırıp kullanırken çok dikkatli olun. Enzimi fazla konsantre kullanmak faydadan çok zarar verebilir, nihai olarak kullanmadan mutlaka sadece bir bitkide deneyerek sulandırma miktarını ayarlayınız.

Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:25.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025