05-04-2010, 20:51
|
#1
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-11-2009
Şehir: İstanbul - Gaziantep
Mesajlar: 1,194
|
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kiraz
Tarif edildiği gibi yaptım. Şişeyi sıkıca kapayıp arada kontrol ettim, gaz çıkışı olmadı. Artık bakmaya korkar olmuştum ki bugün kontrol ettiğimde, yine gaz çıkışı olmadı, üstte beyaz bir küf tabakası var, kokusu eskisinden daha güzel. Dökmeye yine kıyamıyorum, az bir miktarını bir bitkide (Ağaç değil de mevsimlik fidede) denesem mi?
|
Kiraz Hanım, küf dediğiniz hani şu sirke veya turşu üzerinde oluşan küflerden mi? Eğer onlardansa zararlı değildir. Bunlar çiçek mayaları dediğimiz mayalardır. Turşu veya sirke gibi içeceklerin yüzeyinde, yer yer beyaz adacıklar yaparak çoğalırlar. Bunlar sirke asitini su ve karbondioksite ayıran organizmalardır. Bu yüzden böyle bir sirkeden hayır gelmez. Sirke özelliği kaybolur. Ancak enzimde etkisi nasıl olur tam olarak bilmiyorum. Bence fazla çoğalmadan sizi bu enzimi bir güzelce süzün ve yeterince seyrelterek (1/500 oranında) bitkilere verin. Ne olduğunu birlikte görmüş oluruz.
|
|
|