Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sındırgılı
Daha Büyükadadaki sebze adacıklarını bitiremedim.Malum, hem iş, hem bahçe işleri birarada yürümüyor.Yarın, Atelyeye gidip geldikten sonra Hanımdan izin alabilirsem  Adadaki işleri bitirmeye çalışacağım.Tabii bu arada enzimde gidecek.Toprak hazırlığı esnasında 1/500 oranında sulandırıp boş adacıkları sulayacağım.Evde, tatbik ettiğim kumkuat bariz bir şekilde gelişti.Fakat, iz elementlerde verdiğim için sağlıklı bir şey söyleyemiyorum..Bence faydası oldu diyebilirim..Sebze adalarındaki denemelerde daha iyi neticeler alabiliriz..Fakat onlardada yok yok..İz elementler,kemik tozu,yanmış keçi gübresi,leonardit... Beni bile toprağa soksalar, herhalde 20 yaş gençleşirim..  Zaten bu kadar ilgiden sonra 3-5 domates ve biber alırsam,ben bu işi ebediyen bırakıyorum..
|
Sevgili Sındırgılı,
Gerçekten sende Meyvelitepe gibi bitki ne istiyorsa karıştırmışsın. Bence 3-5 değil çuvalla götüreceksin domates ve biberi. Hanımda o zaman daha fazla izin verir

Bu arada henüz bir şey ekmediysen, adacıklara 1/100 oranında bile verebilirsin.
Ayrıca madem bu kadar karıştırdın ve ciddiye alıyorsun işi, Mikrobiyoloji konusunda değindiğim gibi mavi-yeşil alg içeren yosunlardan da kullan derim.
Toprağının bereketi bol olsun.
Sevgiler.