Sn. Acemi Çaylak her ne kadar bizim evin içişleri bakanı çöp kokuyor dese de, ben kokuyu turşu kokusuna benzettim, kuzguna yavrusu anka görünür misali olmasın da
Benim püreler tabii ki suyla epey kaynaşmış o nedenle 4 kat tülbentle 2 kez süzmeme ve artık tülbentte bir şey kalmamasına rağmen kalan sıvının rengi berrak değil, bu yüzden bir kaba alıp çökeltilerin dibe oturmasını bekledim bir kaç gündür, bu zaman zarfında üzerinde köpükler oluştu. Bu arada kavanozda ki enzim ilk 2 şişenin süzülmüş hali, açıkçası ben bu kadar çok enzim çıkacağını düşünmemiştim.
Sıvıyı fidelerde test etmeyi planlıyordum, ama hayatımda ilk defa sebzeyi tohumdan fide yaptığım için onlara kıyamadım ipek çiçeği tohumlarımı aynı şartları sağlamaya çalışarak 2 ayrı yere diktim, birinin can suyunu enzimden aldığım 1 çay kaşığına 300 cc su ekleyerek diğerini ise normal suyla yaptım, sulamalarına yanı şekilde devam edeceğim çıkan sonucu burada resimlerim yine.
Bu arada bu enzimi deneme sebebim olan bahçeciğimi yastıklara böldüm yürüyüş yollarını taşla dolduracağım, fideleri ekmeden önce bu testi başarıyla tamamlayıp toprağı enzim ve humik asitle zenginleştirmek istiyorum, yoksa geçen sene ektiğimiz hazır fideler gibi bunlarında sadece budamalarını yapıp domates çıkar diye bekleriz herhalde.