View Single Post
Eski 27-04-2010, 23:49   #443
hbayraktar
Ağaçsever

hbayraktar's Avatar

Giriş Tarihi: 14-12-2009
Sn. Sarıcan,

Ne yazık ki koku bariz ekşimiş turşu kokusu, çöp kokusu değil gibi ama kesinlikle şarap kokusu da değil, sanırım 1,5 lt lik pet şişelere 300 gr değilde 150-200 gr gibi posa koymalıydım, benim posalar hep yukarı çıkıp balondan taşma eğilimine girdiler, çöp enzim de başarı kaydedebilirsem ben de içilebilir enzim için deneme yapmayı düşünüyorum, deneyimlerinizi bizle de paylaşınız lütfen.

Sn. Acemi Caylak,

Sebze bahçesini düzenlemek için harcadığım enerji-zaman'ı riske atmamak için hayvan gübresi haricinde Meyvelitepe formülü'nün ulaşabildiğim tüm adımlarını uygulamaya çalışıyorum. Enzimlerden kalan posaları iyice süzerek bir saksıya birer kat olmak üzere bahçe toprağı-enzim posası, 2 kat yapıp streç filmle ağzını kapattım, o da bir kenarda bekliyor.

Polyanna tarafım içeriğindeki bakterilerin turşu kokutan ama iyi niyetli bakteriler olduğuna inanmak eğiliminde ve ipek çiçeği testini beklemeden biri hariç boş sebze yastıklarında uygulamaya niyetliyim.
Yazılanların tümünden enzimlerin içerik+maya= kokuları arasında parallellik kuran mantığımın bir kısmı da polyannayı destekliyor (benimkiler esmer şekerle mayalandı, pancar-kereviz-patates-havuç-enginar-maydanoz-ıspanak posaları ağırlıklı bir içerik)

hbayraktar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön