05-04-2010, 20:49
|
#11
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-11-2008
Şehir: Küçükyalı-ISTANBUL
Mesajlar: 1,498
|
Sn. Kiraz,
Eğer küfler yeşil veya siyah değilse ve sıvıda kötü kokmuyorsa kullanabilirsiniz. Kokladığınızda şarap veya likör kokusu gibi alkollü bir koku olması lazım. Eğer kokuşmuş çöp kokusu gibi değilse bu kokuyu ayırt edebilirsiniz zaten. Eldivenden içeri oksijen almış herhalde. Yeni yapacağınızda ağzını balonla kapatacağınız bir şişede yaparsanız rahat edersiniz. Atıkları parçalayarak doldurmak kolaylığın yanında enzim oluşumu sırasında faydalıda oluyor. Bu yaptığınızı bitkiye verirken enaz 1:100 oranında sulandırarak vermeye dikkat edin. Yani 5 lilterik (5000 cc) suya en fazla 50 cc enzim (Takriben 1 Yemek kaşığı 10 cc) koyacak şekilde bir şırınga veya ölçekli bir kapla koyarsanız iyi olur.
|
|
|