agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)




Beğeni Düzeni3415Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 18-02-2014, 12:56   #1
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,774
Sayın hanımeli, küflü herhangi bir madde koymayın, enzim de eğer küflenirse zaten bozulmuş demektir. Enzim yapımı ile ilgili bu başlık altında çok detaylı bilgi var. Diğer bakteriler ile ilgili olarak konuya hakim olan üyeler daha ileri bilgi verebilirler. Ancak, malzemeleri mümkün olduğunca baştan koyup daha sonra olgunlaşana kadar hava ile teması kesmek ya da minimumda tutmak enzimin istenmeyen bakterilere açık bırakılmaması açısından gerekli.

Konu dışı olacak ama yoğurtların ekşimeyip küflenmesi, doğasından uzaklaşmasının en önemli göztergesi. Farmakolog, onkolog Dr. Yavuz Dizdar 'Yemezler' adlı kitabında nedenleri etraflıca anlatıyor, ilgilenenlere okumalarını öneririm.


Düzenleyen Ozlem A : 18-02-2014 saat 13:00 Neden: Bilgi ekleme
Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:53.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025