View Single Post
Eski 18-02-2014, 12:56   #1767
Ozlem A
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,774
Sayın hanımeli, küflü herhangi bir madde koymayın, enzim de eğer küflenirse zaten bozulmuş demektir. Enzim yapımı ile ilgili bu başlık altında çok detaylı bilgi var. Diğer bakteriler ile ilgili olarak konuya hakim olan üyeler daha ileri bilgi verebilirler. Ancak, malzemeleri mümkün olduğunca baştan koyup daha sonra olgunlaşana kadar hava ile teması kesmek ya da minimumda tutmak enzimin istenmeyen bakterilere açık bırakılmaması açısından gerekli.

Konu dışı olacak ama yoğurtların ekşimeyip küflenmesi, doğasından uzaklaşmasının en önemli göztergesi. Farmakolog, onkolog Dr. Yavuz Dizdar 'Yemezler' adlı kitabında nedenleri etraflıca anlatıyor, ilgilenenlere okumalarını öneririm.


Düzenleyen Ozlem A : 18-02-2014 saat 13:00 Neden: Bilgi ekleme
Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön