Bu gibi incelemeler için 1600x'e kadar büyütme imkanına sahip kameralı bir mikroskop kullanıyorum.
Maya ile başlatılan enzimlerde dahi 5-6 haftalık süreç sonunda alkol kokusu
vb. olmuyor (veya kalmıyor). Alkolmetre ile bakmak aklıma gelmedi ama baksaydık da pek bir şey görebileceğimizi sanmam.
Maya katıp katmamak konusunda net bir şey söyleyemiyorum. Katılması, mayaların ortama katabileceği başka enzimler
vb. sebebiyle belki olumludur, belki de hiç bir fonksiyonu olmuyordur.
Suya geçen bu gibi ekstratların bir standardı olmadığından, olsa da analizi kolay olmadığından bir şey söylemek kolay değil.
Mikrobiyolojik açıdan en yüksek popülasyon ve çeşitliliğe sahip enzimin EM ile aşılanarak hazırlanan olduğunu gördüm. Onun da resmi linkini verdiğim mesajda var.