![]() |
|
|
![]() |
#1 |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Bu gibi incelemeler için 1600x'e kadar büyütme imkanına sahip kameralı bir mikroskop kullanıyorum. Maya ile başlatılan enzimlerde dahi 5-6 haftalık süreç sonunda alkol kokusu vb. olmuyor (veya kalmıyor). Alkolmetre ile bakmak aklıma gelmedi ama baksaydık da pek bir şey görebileceğimizi sanmam. Maya katıp katmamak konusunda net bir şey söyleyemiyorum. Katılması, mayaların ortama katabileceği başka enzimler vb. sebebiyle belki olumludur, belki de hiç bir fonksiyonu olmuyordur. Suya geçen bu gibi ekstratların bir standardı olmadığından, olsa da analizi kolay olmadığından bir şey söylemek kolay değil. Mikrobiyolojik açıdan en yüksek popülasyon ve çeşitliliğe sahip enzimin EM ile aşılanarak hazırlanan olduğunu gördüm. Onun da resmi linkini verdiğim mesajda var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 26-08-2013
|
Alıntı:
Ağzı kapalı bir sistem var. alkolun buharlaşması veya asetik bakterileri tarafından sirkeleştirilmesi de mümkün değil. haftaya elime alkol refraktometresi ulaşacak. her gün birx ve alkol değerlerini kontrol edeceğim. buradan da haber veririm hepinize. Mikroskopu nereden aldınız ? marka nedir. resimdeki büyütme oranı 1:1600 mü ? bakterileri mayaları nasıl birbirinden ayırt ediyorsunuz ![]() çok soru sordum galiba. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
Enzim denemelerinde alkolleşme emaresi görmedim ama muhtemelen süreçte alkol üretimi de oluyordur fakat nihai enzimde alkol belirtisi farketmedim. Alkolmetre ile takip ederseniz daha iyi izleyebilirsiniz. Mikroskopu laboratuar cihazları satan bir yerden almıştım. Böyle bir çok yer olduğu için isim vermeyeyim. Marka da aynı şekilde, benzer speklerde bir çok marka var. Resimdeki büyütme 16X x 40X, yani 640X. 1600X'e çıkmak için 100X merceği immersiyon yağı ile kullanmak gerekiyor. Bakteriler ve mayalar çok tipik. Daha doğrusu mayalar çok tipik. Tombul, hareketsiz veya az haraketli koloniler halinde birikiyorlar. Bakteriler çok çeşitli olabiliyor. Laktik asit bakterisi grubunda olanlar çubuk şekilli, nisbeten küçük ve çok hareketliler, vızır vızır geziyorlar ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 26-08-2013
|
Alıntı:
merhaba Meyvelitepe, bana özelden mikroskopun markasını fiyatını ve nereden aldığınızı söyleyebilir misiniz ? ayrıca şarap yaparken de öncelikle mayalar ortama hakim oluyor. şekeri alkole dönüştürüyorlar.sonrasında şarabın içinde de laktik asit bakterileri mi hakim oluyor ? bu şarabın bozulması demek değil mi? bir sorum daha olacak. bira yapımında kullandığım arpaları ve enzim yaptıktan sonra çıkan artıkları 5 lt lik pet şişenin içinde toprakla karıştırdım. en üste de 3 cm kalınlığında toprak örttüm. fakat sizin dediğniz gibi günde doğaya karışmadı. beyaz ve yeşil küfler oluştu toprağın alt kısmında duruyor. pet şişede şeffaf olduğu için sürekli gözlemliyorum. küf miktarı sürekli artıyor. bu küfler bir süre sonra bu artıkları toprağa dönüştürürler mi ? daha önce yaptığım enzimleri süzdükten sonra posalarını bahçe toprağına gömmüştüm. 1 hafta sonra kazdığımda dediğiniz gibi hiçbirşey bulamadım. sizce pet şişedeki sıkıntı nedir ? küflerde organik atıkların çözünüp doğaya karışmasına katkıda bulunmuyor mu ? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | ||
agaclar.net
|
Alıntı:
Alıntı:
|
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Enzimi bir ay kadar önce süzmüştüm ve yaklaşık 2-2.5 litrelik bir sıvı elde etmiştim. Bugün kapağını havalandırmak için açtığımda bu manzara ile karşılaştım. Sanırım yararlı beyaz mikroorganizmalar çoğalmış. İçine biraz pekmez dökmemin sakıncası var mıdır? (Bu beyaz mikroorganizmaları toplayıp sebze adalarına aşılama yapabilir miyim? Faydası veya zararı olur mu? Veya başka bir kaba alıp çoğaltma yapılabilir mi?) ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
Bu enzimi şimdi kullanmayıp 1 ay sonra kullanacaksanız pekmez ilave edebilirsiniz. Bu durumda su da ilave etmenizde fayda var. Şimdi kullanacaksanız hiç bir ilave etmeyin. Beyaz mikrorganizmaları üretmeye çalışmanızın bir faydası olacağını sanmam. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|