agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)




Beğeni Düzeni3415Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 30-01-2014, 12:27   #1
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 9,024
Bu gibi incelemeler için 1600x'e kadar büyütme imkanına sahip kameralı bir mikroskop kullanıyorum.

Maya ile başlatılan enzimlerde dahi 5-6 haftalık süreç sonunda alkol kokusu vb. olmuyor (veya kalmıyor). Alkolmetre ile bakmak aklıma gelmedi ama baksaydık da pek bir şey görebileceğimizi sanmam.

Maya katıp katmamak konusunda net bir şey söyleyemiyorum. Katılması, mayaların ortama katabileceği başka enzimler vb. sebebiyle belki olumludur, belki de hiç bir fonksiyonu olmuyordur.

Suya geçen bu gibi ekstratların bir standardı olmadığından, olsa da analizi kolay olmadığından bir şey söylemek kolay değil.

Mikrobiyolojik açıdan en yüksek popülasyon ve çeşitliliğe sahip enzimin EM ile aşılanarak hazırlanan olduğunu gördüm. Onun da resmi linkini verdiğim mesajda var.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-01-2014, 16:44   #2
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 26-08-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 40
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Bu gibi incelemeler için 1600x'e kadar büyütme imkanına sahip kameralı bir mikroskop kullanıyorum.

Maya ile başlatılan enzimlerde dahi 5-6 haftalık süreç sonunda alkol kokusu vb. olmuyor (veya kalmıyor). Alkolmetre ile bakmak aklıma gelmedi ama baksaydık da pek bir şey görebileceğimizi sanmam.

Maya katıp katmamak konusunda net bir şey söyleyemiyorum. Katılması, mayaların ortama katabileceği başka enzimler vb. sebebiyle belki olumludur, belki de hiç bir fonksiyonu olmuyordur.

Suya geçen bu gibi ekstratların bir standardı olmadığından, olsa da analizi kolay olmadığından bir şey söylemek kolay değil.

Mikrobiyolojik açıdan en yüksek popülasyon ve çeşitliliğe sahip enzimin EM ile aşılanarak hazırlanan olduğunu gördüm. Onun da resmi linkini verdiğim mesajda var.
alkol oluştuktan sonra mı yok oluyor ?
Ağzı kapalı bir sistem var. alkolun buharlaşması veya asetik bakterileri tarafından sirkeleştirilmesi de mümkün değil.
haftaya elime alkol refraktometresi ulaşacak. her gün birx ve alkol değerlerini kontrol edeceğim. buradan da haber veririm hepinize.

Mikroskopu nereden aldınız ?
marka nedir.
resimdeki büyütme oranı 1:1600 mü ?
bakterileri mayaları nasıl birbirinden ayırt ediyorsunuz

çok soru sordum galiba.

inkero Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-02-2014, 00:42   #3
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 9,024
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi inkero Mesajı Göster
alkol oluştuktan sonra mı yok oluyor ?
Ağzı kapalı bir sistem var. alkolun buharlaşması veya asetik bakterileri tarafından sirkeleştirilmesi de mümkün değil.
haftaya elime alkol refraktometresi ulaşacak. her gün birx ve alkol değerlerini kontrol edeceğim. buradan da haber veririm hepinize.

Mikroskopu nereden aldınız ?
marka nedir.
resimdeki büyütme oranı 1:1600 mü ?
bakterileri mayaları nasıl birbirinden ayırt ediyorsunuz

çok soru sordum galiba.
Bu mesajınızı görmemişim.

Enzim denemelerinde alkolleşme emaresi görmedim ama muhtemelen süreçte alkol üretimi de oluyordur fakat nihai enzimde alkol belirtisi farketmedim. Alkolmetre ile takip ederseniz daha iyi izleyebilirsiniz.

Mikroskopu laboratuar cihazları satan bir yerden almıştım. Böyle bir çok yer olduğu için isim vermeyeyim. Marka da aynı şekilde, benzer speklerde bir çok marka var.

Resimdeki büyütme 16X x 40X, yani 640X. 1600X'e çıkmak için 100X merceği immersiyon yağı ile kullanmak gerekiyor.

Bakteriler ve mayalar çok tipik. Daha doğrusu mayalar çok tipik. Tombul, hareketsiz veya az haraketli koloniler halinde birikiyorlar. Bakteriler çok çeşitli olabiliyor. Laktik asit bakterisi grubunda olanlar çubuk şekilli, nisbeten küçük ve çok hareketliler, vızır vızır geziyorlar

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-02-2014, 22:44   #4
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 26-08-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 40
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Bu mesajınızı görmemişim.

Enzim denemelerinde alkolleşme emaresi görmedim ama muhtemelen süreçte alkol üretimi de oluyordur fakat nihai enzimde alkol belirtisi farketmedim. Alkolmetre ile takip ederseniz daha iyi izleyebilirsiniz.

Mikroskopu laboratuar cihazları satan bir yerden almıştım. Böyle bir çok yer olduğu için isim vermeyeyim. Marka da aynı şekilde, benzer speklerde bir çok marka var.

Resimdeki büyütme 16X x 40X, yani 640X. 1600X'e çıkmak için 100X merceği immersiyon yağı ile kullanmak gerekiyor.

Bakteriler ve mayalar çok tipik. Daha doğrusu mayalar çok tipik. Tombul, hareketsiz veya az haraketli koloniler halinde birikiyorlar. Bakteriler çok çeşitli olabiliyor. Laktik asit bakterisi grubunda olanlar çubuk şekilli, nisbeten küçük ve çok hareketliler, vızır vızır geziyorlar

merhaba Meyvelitepe,

bana özelden mikroskopun markasını fiyatını ve nereden aldığınızı söyleyebilir misiniz ?

ayrıca şarap yaparken de öncelikle mayalar ortama hakim oluyor. şekeri alkole dönüştürüyorlar.sonrasında şarabın içinde de laktik asit bakterileri mi hakim oluyor ? bu şarabın bozulması demek değil mi?

bir sorum daha olacak.
bira yapımında kullandığım arpaları ve enzim yaptıktan sonra çıkan artıkları 5 lt lik pet şişenin içinde toprakla karıştırdım. en üste de 3 cm kalınlığında toprak örttüm. fakat sizin dediğniz gibi günde doğaya karışmadı. beyaz ve yeşil küfler oluştu toprağın alt kısmında duruyor. pet şişede şeffaf olduğu için sürekli gözlemliyorum.
küf miktarı sürekli artıyor. bu küfler bir süre sonra bu artıkları toprağa dönüştürürler mi ?

daha önce yaptığım enzimleri süzdükten sonra posalarını bahçe toprağına gömmüştüm. 1 hafta sonra kazdığımda dediğiniz gibi hiçbirşey bulamadım.
sizce pet şişedeki sıkıntı nedir ?

küflerde organik atıkların çözünüp doğaya karışmasına katkıda bulunmuyor mu ?

inkero Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-02-2014, 23:06   #5
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 9,024
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi inkero Mesajı Göster

ayrıca şarap yaparken de öncelikle mayalar ortama hakim oluyor. şekeri alkole dönüştürüyorlar.sonrasında şarabın içinde de laktik asit bakterileri mi hakim oluyor ? bu şarabın bozulması demek değil mi?
Şarap sürecinde hakimiyet bakterilere geçtiğinde, evet şarabın bozulması anlamına gelir. Ancak %10 mertebesine çıkmış alkol düzeyinde ortam daha çok asetik asit bakterileri için cezbedici olur.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi inkero Mesajı Göster
bira yapımında kullandığım arpaları ve enzim yaptıktan sonra çıkan artıkları 5 lt lik pet şişenin içinde toprakla karıştırdım. en üste de 3 cm kalınlığında toprak örttüm. fakat sizin dediğniz gibi günde doğaya karışmadı. beyaz ve yeşil küfler oluştu toprağın alt kısmında duruyor. pet şişede şeffaf olduğu için sürekli gözlemliyorum.
küf miktarı sürekli artıyor. bu küfler bir süre sonra bu artıkları toprağa dönüştürürler mi ?

daha önce yaptığım enzimleri süzdükten sonra posalarını bahçe toprağına gömmüştüm. 1 hafta sonra kazdığımda dediğiniz gibi hiçbirşey bulamadım.
sizce pet şişedeki sıkıntı nedir ?

küflerde organik atıkların çözünüp doğaya karışmasına katkıda bulunmuyor mu ?
Şişedeki kalıntıyı toprağa döküp üzerini toprak ile örtmediniz de, şişeye toprak koyup üç santim kadar üzerini kapattınız, öyle mi? Öyle ise muhtemelen kafi gelmemiştir. Bir sonraki denemenizde şişede bırakmayıp doğrudan toprağa gömmeyi deneyip karşılaştırma fırsatı olsun.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-03-2014, 12:00   #6
Ağaç Dostu
 
limon_sever's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-12-2009
Şehir: Konya
Mesajlar: 2,184
Galeri: 11
Enzimi bir ay kadar önce süzmüştüm ve yaklaşık 2-2.5 litrelik bir sıvı elde etmiştim. Bugün kapağını havalandırmak için açtığımda bu manzara ile karşılaştım. Sanırım yararlı beyaz mikroorganizmalar çoğalmış. İçine biraz pekmez dökmemin sakıncası var mıdır? (Bu beyaz mikroorganizmaları toplayıp sebze adalarına aşılama yapabilir miyim? Faydası veya zararı olur mu? Veya başka bir kaba alıp çoğaltma yapılabilir mi?)

Name:  enzim_yararli_mikroorganizmalar.jpg
Views: 1761
Size:  43.2 KB

Name:  enzim.jpg
Views: 1699
Size:  51.5 KB

limon_sever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-03-2014, 23:58   #7
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 9,024
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi limon_sever Mesajı Göster
Enzimi bir ay kadar önce süzmüştüm ve yaklaşık 2-2.5 litrelik bir sıvı elde etmiştim. Bugün kapağını havalandırmak için açtığımda bu manzara ile karşılaştım. Sanırım yararlı beyaz mikroorganizmalar çoğalmış. İçine biraz pekmez dökmemin sakıncası var mıdır? (Bu beyaz mikroorganizmaları toplayıp sebze adalarına aşılama yapabilir miyim? Faydası veya zararı olur mu? Veya başka bir kaba alıp çoğaltma yapılabilir mi?)
Bence hazırladığınız enzim halihazırda kullanma olgunluğunda. Pekmez ilave ederseniz yeni bir beslenme ve üreme periyodu başlar ve tamamlanıncaya kadar kullanmamanız gerekir.

Bu enzimi şimdi kullanmayıp 1 ay sonra kullanacaksanız pekmez ilave edebilirsiniz. Bu durumda su da ilave etmenizde fayda var. Şimdi kullanacaksanız hiç bir ilave etmeyin.

Beyaz mikrorganizmaları üretmeye çalışmanızın bir faydası olacağını sanmam.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:16.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025