View Single Post
Eski 30-01-2014, 16:44   #1760
inkero
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 26-08-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Bu gibi incelemeler için 1600x'e kadar büyütme imkanına sahip kameralı bir mikroskop kullanıyorum.

Maya ile başlatılan enzimlerde dahi 5-6 haftalık süreç sonunda alkol kokusu vb. olmuyor (veya kalmıyor). Alkolmetre ile bakmak aklıma gelmedi ama baksaydık da pek bir şey görebileceğimizi sanmam.

Maya katıp katmamak konusunda net bir şey söyleyemiyorum. Katılması, mayaların ortama katabileceği başka enzimler vb. sebebiyle belki olumludur, belki de hiç bir fonksiyonu olmuyordur.

Suya geçen bu gibi ekstratların bir standardı olmadığından, olsa da analizi kolay olmadığından bir şey söylemek kolay değil.

Mikrobiyolojik açıdan en yüksek popülasyon ve çeşitliliğe sahip enzimin EM ile aşılanarak hazırlanan olduğunu gördüm. Onun da resmi linkini verdiğim mesajda var.
alkol oluştuktan sonra mı yok oluyor ?
Ağzı kapalı bir sistem var. alkolun buharlaşması veya asetik bakterileri tarafından sirkeleştirilmesi de mümkün değil.
haftaya elime alkol refraktometresi ulaşacak. her gün birx ve alkol değerlerini kontrol edeceğim. buradan da haber veririm hepinize.

Mikroskopu nereden aldınız ?
marka nedir.
resimdeki büyütme oranı 1:1600 mü ?
bakterileri mayaları nasıl birbirinden ayırt ediyorsunuz

çok soru sordum galiba.

inkero Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön