View Single Post
Eski 16-02-2014, 00:42   #1765
MeyveliTepe
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi inkero Mesajı Göster
alkol oluştuktan sonra mı yok oluyor ?
Ağzı kapalı bir sistem var. alkolun buharlaşması veya asetik bakterileri tarafından sirkeleştirilmesi de mümkün değil.
haftaya elime alkol refraktometresi ulaşacak. her gün birx ve alkol değerlerini kontrol edeceğim. buradan da haber veririm hepinize.

Mikroskopu nereden aldınız ?
marka nedir.
resimdeki büyütme oranı 1:1600 mü ?
bakterileri mayaları nasıl birbirinden ayırt ediyorsunuz

çok soru sordum galiba.
Bu mesajınızı görmemişim.

Enzim denemelerinde alkolleşme emaresi görmedim ama muhtemelen süreçte alkol üretimi de oluyordur fakat nihai enzimde alkol belirtisi farketmedim. Alkolmetre ile takip ederseniz daha iyi izleyebilirsiniz.

Mikroskopu laboratuar cihazları satan bir yerden almıştım. Böyle bir çok yer olduğu için isim vermeyeyim. Marka da aynı şekilde, benzer speklerde bir çok marka var.

Resimdeki büyütme 16X x 40X, yani 640X. 1600X'e çıkmak için 100X merceği immersiyon yağı ile kullanmak gerekiyor.

Bakteriler ve mayalar çok tipik. Daha doğrusu mayalar çok tipik. Tombul, hareketsiz veya az haraketli koloniler halinde birikiyorlar. Bakteriler çok çeşitli olabiliyor. Laktik asit bakterisi grubunda olanlar çubuk şekilli, nisbeten küçük ve çok hareketliler, vızır vızır geziyorlar

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön