![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-06-2012
Şehir: istanbul
Mesajlar: 323
|
Alıntı:
10 kg atığa 10kg/3=3.33 kg pekmez, 33.3 litre su isterdi.. bunu da en az 45-50 litrelik kaba koymanız gerekirdi... enzim yaparken ilk denemeleri daha kücük ama sayıca bol yapmakta yarar var.. benim yaptığım 3 pet şişeden biri tutmamıştı mesela, ama geriye 2 pet dolusu (8 er litrelik petler) sağlam enzimim oldu. yogurt kabındansa 5-8-10 litrelik petlerde yapmanızı tavsiye ederim... malzemeyi bölüştürün ve oranlara mümkün olduğunca sadık kalın.. başlatmaya calistiginiz 10 kg atık 3-4 gündür klorlu suyun icinde durdu.. şans vermek icin de bir hayli pekmez eklemeniz gerekiyor.. bence sıfırdan başlayın.. kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-01-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 17
|
Alıntı:
Düzenleyen ertugrula66 : 29-06-2013 saat 22:01 Neden: eksiklik ve yeni bilgi |
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-06-2012
Şehir: istanbul
Mesajlar: 323
|
Alıntı:
siz 2 nolu giriş yogurt kabından fermentasyon kabından bahsediyor olabilir misiniz acaba ? |
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-01-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 17
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-06-2012
Şehir: istanbul
Mesajlar: 323
|
bu yöntemi hiç denemedim ve bilgim yok.. benim tüm yorumlarım enzim (1 nolu entry) üzerine idi.. kusuruma bakmayın hem yanlış anladığım hem de yardımcı olamayacağım için.. |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-01-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 17
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
![]() |
|
|