agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)




Beğeni Düzeni3415Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 29-06-2013, 17:02   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 30-06-2012
Şehir: istanbul
Mesajlar: 323
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ertugrula66 Mesajı Göster
Evet şehir suyu kullandım ve de atık kilo olarak fazla,ilk nargile sistemi anlatılırken su kullanılacağı geçmiyordu ondan dolayı 10 kğ atığın hepsini blender da çektim üzerine yarım kg civarı pekmez,bir o kadar peynir suyu, yarım kg mayalı hamur,yogurt suyuilave edip kapattım.suyu sonradan okudum ve 3 lt suyu sonradan ilave ettim ve biraz daha maya ve yarın kğ daha pekmez ilave ettim.ama sorun zannedersem su.Suyu nasıl kullanmam lazım bekletilmiş sumu olması lazım,yağmur suyumu?selamlar.
ben içme suyu kullanıyorum.. bir gün bekletilmiş böylece kloru uçmuş çeşme suyu da kullanabilirsiniz.

10 kg atığa 10kg/3=3.33 kg pekmez, 33.3 litre su isterdi.. bunu da en az 45-50 litrelik kaba koymanız gerekirdi...

enzim yaparken ilk denemeleri daha kücük ama sayıca bol yapmakta yarar var.. benim yaptığım 3 pet şişeden biri tutmamıştı mesela, ama geriye 2 pet dolusu (8 er litrelik petler) sağlam enzimim oldu.

yogurt kabındansa 5-8-10 litrelik petlerde yapmanızı tavsiye ederim...
malzemeyi bölüştürün ve oranlara mümkün olduğunca sadık kalın..

başlatmaya calistiginiz 10 kg atık 3-4 gündür klorlu suyun icinde durdu.. şans vermek icin de bir hayli pekmez eklemeniz gerekiyor.. bence sıfırdan başlayın..

kolay gelsin.

antihistaminik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-06-2013, 20:03   #2
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 01-01-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 17
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi antihistaminik Mesajı Göster
ben içme suyu kullanıyorum.. bir gün bekletilmiş böylece kloru uçmuş çeşme suyu da kullanabilirsiniz.

10 kg atığa 10kg/3=3.33 kg pekmez, 33.3 litre su isterdi.. bunu da en az 45-50 litrelik kaba koymanız gerekirdi...

enzim yaparken ilk denemeleri daha kücük ama sayıca bol yapmakta yarar var.. benim yaptığım 3 pet şişeden biri tutmamıştı mesela, ama geriye 2 pet dolusu (8 er litrelik petler) sağlam enzimim oldu.

yogurt kabındansa 5-8-10 litrelik petlerde yapmanızı tavsiye ederim...
malzemeyi bölüştürün ve oranlara mümkün olduğunca sadık kalın..

başlatmaya calistiginiz 10 kg atık 3-4 gündür klorlu suyun icinde durdu.. şans vermek icin de bir hayli pekmez eklemeniz gerekiyor.. bence sıfırdan başlayın..

kolay gelsin.
Teşekkür ederim,yeniden deniyeceğim.Fakat 10 litrelik su kabına musluklu nargile sistemi kurulabilirmi?Bir de balon takılıyor kapak kısmına herhalde.Ayrıca fermante olamayan bitki metve karışımı atığımın suyunu bitkilerimi ve fidanlarımı sulamada kullansam olur mu?


Düzenleyen ertugrula66 : 29-06-2013 saat 22:01 Neden: eksiklik ve yeni bilgi
ertugrula66 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-06-2013, 02:05   #3
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 30-06-2012
Şehir: istanbul
Mesajlar: 323
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ertugrula66 Mesajı Göster
Teşekkür ederim,yeniden deniyeceğim.Fakat 10 litrelik su kabına musluklu nargile sistemi kurulabilirmi?
sn ertugrul66 musluklu dediginizde kafam karisti. benim yorumlarım bu konunun ilk girişinde bahsedilen 1 nolu giriş enzim yöntemi üzerine.
siz 2 nolu giriş yogurt kabından fermentasyon kabından bahsediyor olabilir misiniz acaba ?

antihistaminik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-06-2013, 13:17   #4
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 01-01-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 17
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi antihistaminik Mesajı Göster
sn ertugrul66 musluklu dediginizde kafam karisti. benim yorumlarım bu konunun ilk girişinde bahsedilen 1 nolu giriş enzim yöntemi üzerine.
siz 2 nolu giriş yogurt kabından fermentasyon kabından bahsediyor olabilir misiniz acaba ?
Evet aynen öyle,ben 20 lt yoğurt kabında 10 litrelik atık,yarım kg pekmez,birer bardak yogurt suyu,ekmek hamuru mayası ile su kullanmadan musluklu nargile sistemini kurdum.2 gün bekledim fermantasyon oluşmayınca ne eksik derdine düştüm.sonra benimde kafam karıştı halbuki orada 2 ayrı dizenek var sizin de dediğiniz gibi.Daha sonra karışıma 3 litre su ve 1 kg kadar pekmez ilave ederek yeniden bekledim baktım gene fermante olmadı.Dün itibarı ile bütün karışımı süzgeçten geçirip boş bir kovaya koydum bekletiyorum,suyunu da süzdüm 5 litrelik plastik bidonda onu da bekletiyorum.Bunları nasıl değerlendirebilirim.Süzdüğüm fermante olmayan suyu fidanlarımda kullanabilirmiyim?su ile belirli orandamı kullanmam gerekir?ayrıca 10 litrelik karışımı nasıl değerlendirebilirim?atmadım bekletiyorum,acele cevap gelirse.selamlar.

ertugrula66 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-06-2013, 17:11   #5
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 30-06-2012
Şehir: istanbul
Mesajlar: 323
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ertugrula66 Mesajı Göster
Evet aynen öyle,ben 20 lt yoğurt kabında ....
bu yöntemi hiç denemedim ve bilgim yok.. benim tüm yorumlarım enzim (1 nolu entry) üzerine idi..
kusuruma bakmayın hem yanlış anladığım hem de yardımcı olamayacağım için..

antihistaminik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-06-2013, 19:20   #6
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 01-01-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 17
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi antihistaminik Mesajı Göster
bu yöntemi hiç denemedim ve bilgim yok.. benim tüm yorumlarım enzim (1 nolu entry) üzerine idi..
kusuruma bakmayın hem yanlış anladığım hem de yardımcı olamayacağım için..
Yine de ilginize teşekkür ederim.Bütün atığı toprakla karıştırdım her yanı delikli bir kovanın içerisine yerleştirdim ve beklemeye bıraktım bakalım gübre olacak mı?

ertugrula66 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:07.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025