Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi antihistaminik
sn ertugrul66 musluklu dediginizde kafam karisti. benim yorumlarım bu konunun ilk girişinde bahsedilen 1 nolu giriş enzim yöntemi üzerine.
siz 2 nolu giriş yogurt kabından fermentasyon kabından bahsediyor olabilir misiniz acaba ?
|
Evet aynen öyle,ben 20 lt yoğurt kabında 10 litrelik atık,yarım kg pekmez,birer bardak yogurt suyu,ekmek hamuru mayası ile su kullanmadan musluklu nargile sistemini kurdum.2 gün bekledim fermantasyon oluşmayınca ne eksik derdine düştüm.sonra benimde kafam karıştı halbuki orada 2 ayrı dizenek var sizin de dediğiniz gibi.Daha sonra karışıma 3 litre su ve 1 kg kadar pekmez ilave ederek yeniden bekledim baktım gene fermante olmadı.Dün itibarı ile bütün karışımı süzgeçten geçirip boş bir kovaya koydum bekletiyorum,suyunu da süzdüm 5 litrelik plastik bidonda onu da bekletiyorum.Bunları nasıl değerlendirebilirim.Süzdüğüm fermante olmayan suyu fidanlarımda kullanabilirmiyim?su ile belirli orandamı kullanmam gerekir?ayrıca 10 litrelik karışımı nasıl değerlendirebilirim?atmadım bekletiyorum,acele cevap gelirse.selamlar.