View Single Post
Eski 04-07-2013, 22:54   #1585
ertugrula66
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 01-01-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 17
Sn. Safranlı,yoğurt kabından enzim elde etmek için ikinci girişimimi de yaptım.İlkinde fermantasyon ve kabarcık çıkartamadım.İkinci dizenekte 2,5 lt yoğurt kabına 2 lt kadarına evdeki mutfak atıklarını(salatalık,karpuz kabuğu,şeftali kabuğu,taze fasulye vb)2 kaşık pirinç suyu,2 kaşık peynir suyu ve 100 gr pekmez dökerek kapağı kapattım.Alttan çeşmeli ve nargile sistemini de kurdum.Fakat 2 gün geçmesine rağmen yine kabarcık çıkmıyor.Yanlış nerede?selamlar.

ertugrula66 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön