agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)

Beğeni Düzeni3415Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 15-08-2012, 16:56   #1
Ağaç Dostu

Ayşe Derin's Avatar

Giriş Tarihi: 15-07-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Safranlı Mesajı Göster
Kalsiyum açısından yumurta kabuğunu bende kullanıyorum...
diyer elementler için malesef fikrim yok....
çinko açısından ceviz içinden bahsediliyor...
ama o kunuda kesin bilğiye sahip değilim.
tükettiğimiz besinlerden demir ve mağnezyum açısından zengin olanları araştırmak gerekir..diye düşünüyorum..
Sayın Safranlı;

Calsiyum, çinko, demir içeren beşerî ilaçların bitkilerde kullanımı uygun olur mu?
Enzimlerimiz sizlerin sayesinde olmayı bekliyor, bir üyenin yazdıklarında bahçeye çukur açıp içine organik atıkları biriktirdiğini okumuştum, sürekli enzim hazırlamak bir noktadan sonra olmayacağına göre bu yöntemi balkonda saksı toprağında uygulayabilir miyiz?
Esenlik dileklerimle...

Ayşe Derin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-08-2012, 02:10   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 18-01-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ayşe Derin Mesajı Göster
Sayın Safranlı;

Calsiyum, çinko, demir içeren beşerî ilaçların bitkilerde kullanımı uygun olur mu?
Enzimlerimiz sizlerin sayesinde olmayı bekliyor, bir üyenin yazdıklarında bahçeye çukur açıp içine organik atıkları biriktirdiğini okumuştum, sürekli enzim hazırlamak bir noktadan sonra olmayacağına göre bu yöntemi balkonda saksı toprağında uygulayabilir miyiz?
Esenlik dileklerimle...
Kalsiyum bitkiye genelde yapraktan verilir. Enzime kalsiyum katmayı düşünmedim ama çinko, demir konabilir %1-2 gibi ve %5 i geçmemeli...

Çinko, demir v.b iz elementler toprakta az bulur ama yokluğu bitkinin ölümü demektir... Saksı yetiştiricilinde mutlaka kullanılmalı...

Organik atıkları toprağa açılan bir çukurda _üzerine bir az toprak atarak/karıştırarak_ kullanmak güzel bir yöntem...

Aynı şekilde enzimden _ süzüldükten sonra_ geri kalan malzemeleri de bu çukurda değerlendirilebilir.

Ama bence bu enzim katı malzemeleri çok değerli;

bire bir toprakla karıştırıp _ en basitinden_ bir plastik kaba ya da naylon torbaya koyup 3-5 ay bekletip saksı toprağı olarak kullanmak çok daha iyi...

Aynı şekilde enzimi saksı toprağını nemlendirip _ bir süre bekletip_ kullanılabilir...

Saygılar

Halil Önen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-08-2012, 13:13   #3
Ağaç Dostu

Ayşe Derin's Avatar

Giriş Tarihi: 15-07-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Halil Önen Mesajı Göster
Kalsiyum bitkiye genelde yapraktan verilir. Enzime kalsiyum katmayı düşünmedim ama çinko, demir konabilir %1-2 gibi ve %5 i geçmemeli...

Çinko, demir v.b iz elementler toprakta az bulur ama yokluğu bitkinin ölümü demektir... Saksı yetiştiricilinde mutlaka kullanılmalı...

Organik atıkları toprağa açılan bir çukurda _üzerine bir az toprak atarak/karıştırarak_ kullanmak güzel bir yöntem...

Aynı şekilde enzimden _ süzüldükten sonra_ geri kalan malzemeleri de bu çukurda değerlendirilebilir.

Ama bence bu enzim katı malzemeleri çok değerli;

bire bir toprakla karıştırıp _ en basitinden_ bir plastik kaba ya da naylon torbaya koyup 3-5 ay bekletip saksı toprağı olarak kullanmak çok daha iyi...

Aynı şekilde enzimi saksı toprağını nemlendirip _ bir süre bekletip_ kullanılabilir...

Saygılar
Çok teşekkür ederim tam da bunu merak etmiştim, artık organik atıkları değerlendirmeyi öğreniyoruz, enzimi süzdükten sonraki uygulamayı yapacağım, ancak enzim işlemine sokmadan da atıkları toprakla karıştırabiliriz sanırım.
Selamlarımı gönderiyorum...

Ayşe Derin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:17.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025