View Single Post
Eski 20-08-2012, 11:31   #1188
tturt
Ağaç Dostu

tturt's Avatar

Giriş Tarihi: 20-04-2008
17 Ağustos'da hazırladığım yeni enzimde kavun, karpuz, salatalık, patates, patlıcan, kabak, elma kabukları ile iki kök ısırgan otunu blendırdan geçirerek kullandım. Bir miktar harnup pekmezi, kuru maya, kendi aktifleştirdiğim EM ve Halil Önen ağbimizin gönderdiği mikoriza'dan 3 çay kaşığı kullandım. Yaklaşık 3 saat sonra baktığımda çok yoğun gaz çıkışı başlamıştı. Bu yoğun gaz çıkışı dün sabah'a kadar sürdü. Dün azalmaya başlayan gaz çıkışı bu sabah itibariyle çok azaldı. Katı maddelerin hemen hemen tamamı dibe çökmüştü. Ph'ı ölçtüm 4 çıktı.

Gaz çıkışı kontrol etmeye devam edeceğim tahminim yarın çok çok azalacağı. Bu hale geldikten sonra en erken 15-20 gün bekleyip kullanmaya başlamam, sanırım en uygunu olacak.

1166 Numaralı mesajda yazdığım Enzimin gaz çıkışı tamamen bitti koku konusunda da problem yok fakat üzerinde beyaz oluşumların olmadığını görünce ph'na bakayım dedim ph 5,5 çıktı. Bu durumda şüpheye kapıldım. Enzim oluşumunda bir problem mi var? Yoksa biraz aceleci mi davranıyorum?

Katı kısımları Halil Önen ağbinin önerisi ile toprakla karıştırıp mart Ayına kadar bekleyip. Mart ayında hazırlayacağım karışımlarda kullanacağım.

tturt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön