![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-01-2015
Şehir: İzmir
Mesajlar: 5
|
Ben enzimi yaparken, kıyma çekme makinası kullandım. Yaklaşık 25 gün sonra suyun üzerinde bişi kalmadı, tüm koyduğum nevale dibe çöktü ince bir tortu olarak. ![]() Portakal ve limondan da yaptım ancak kokusu sirke gibi hoşuma pek gitmedi. Döktüm. Ancak posasını ayırdım, aşırı asidik olduğunu düşünüyorum henüz ölçmedim. İçine yumurta kabuğu biriktiriyorum. Sonuçta yumurta kabuğunu sirkeye yatırıp, karbonat kısmını ayırmak için sirke kullanıyordum. Sirke yerine bu sirke kokulu dip çökeltisini kullanıp, asitik sever bitkilerimde kullanacağım. Bakalım sonuç ne olacak? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,471
|
Alıntı:
![]() Ziyan etmişsiniz güzelim enzimi, asidik diye bitkilere kullanmamanız tamam da temizlikte kullanırdınız ne güzel... ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-11-2012
Şehir: istanbul
Mesajlar: 11
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-12-2014
Şehir: kayseri
Mesajlar: 19
|
benim bu iksirlerden iki tanesinin balonu iyice büzüştü. Pet şişeyide yamultmuş kendi kendine vakum yapıyor bu normal mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,471
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-12-2014
Şehir: kayseri
Mesajlar: 19
|
hadi yaaa eğer bozulursa çok üzülürüm çünkü çok uğraşmıştım.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,471
|
Kokusuna bir bakın bence... Umarım bozulmamıştır ama çok ümitli değilim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2013
Şehir: eskişehir
Mesajlar: 2,432
|
Burada okuduklarımdan yola çıkarak yaptığım enzim . Esmer şeker yerine ,hurma kullandım . Robottan geçirmedim peynir suyu ,mor lahana ,yumurta kabuğu ,muz,ekmek parçası diğerinde elma ve portakal kabukları var . yaklaşık 15 günü geçti . Balonlarda bir sönme yok . Hata yaptığım bir nokta var mı . Ben o kadar sık çalkalamadım .Kötü bir koku almıyorum . Ne kadar daha beklemem gerekir kullanmak için . ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,471
|
Alıntı:
Kullandığınız peynir suyu umarım tuzsuzdur, bu çok önemli. İdeal olgunlaşma süreleri yanlış anımsamıyorsam 45 gün ile 3 ay arası... Her gün çalkalamalısınız ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2013
Şehir: eskişehir
Mesajlar: 2,432
|
Teşekkür ederim Sn A_NOMAD .Eyvah eyvah bir tanesi baya tuzluydu ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,471
|
Enzim olmaz, turşu olur... Bitkilere kullanılmaz... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2013
Şehir: eskişehir
Mesajlar: 2,432
|
Eve gelen bayanda turşu sanmış ,bu turşular içeride bozulur dedi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 5,784
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
Enzim bidonlarımın birinin üzerinde beyaz beyaz bir şeyler yüzüyor. Hani turşularda da olur ya... Diğerlerinde böyle bir şey yok. Bugün biraz daha esmer şeker koyup çalkaladım. Problem var mıdır sizce? Kokusunda problem yok. Turp katmıştım. Buram buram turp parfümü olmuş... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,471
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,471
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 5,784
|
Arkadaşlar sizlerden özenerek bu gün ben de enzim yapmayı denedim. İçine koyduklarım: Domates kabukları, portakal kabukları yumurta kabukları, elma kabukları, yeşil biber artıkları, havuç kabukları bir adet küçük boy kırmızı pancar doğradım, yoğurt suyu, bir tatlı kaşığı yaş maya, 1 yemek kaşığı şeker ve pekmez. 5 litrelik pet şişeye bunlar yeterli midir acaba? Merakla sonucun nasıl olacağını bekliyorum, bakalım başarılı olabilecek miyim ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,471
|
Harika görünüyor sevgili akçabardak, aramıza hoş geldiniz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 5,784
|
Teşekkür ederim sevgili A_NOMAD |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,471
|
Kısa süre içinde pek çok enzim hazırlayacaksınız, çöpe bitkisel atık atmak zorunda kaldığınızda kendinizi kötü hissedeceksiniz... Hazırlıklı olun bu olacaklara ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2013
Şehir: eskişehir
Mesajlar: 2,432
|
Bende ektiğim sebzeleri , kışa girerken meyveleri ile birlikte toprakta bırakıyorum .Ama evdeki atıkları hiç öyle değerlendirmedim .Teşekkür ederim sevgili Akçabardak ön bahçede çiçekler için kullanabilirim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-12-2014
Şehir: kayseri
Mesajlar: 19
|
31.01.2015 tarihinde yapılan enzimin bugün ki halleri... Enzim yaparken sadece maya kullandım yoğurt suyu kullanmadım. Birde şişelerde beyaz şeker şerbeti kalıntları vardı. Değişik bir tecrübe oluyor 3 tanesi büzüşüyor 1 tanesi şimdilik ayakta ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
Enzimlerim rüyalarıma girmeye başladı. Dün gece enzimlerimin içine beyaz şeker katıyormuşum "ah, vah ben bunu neden yaptım gitti güzelim enzimlerim, emeklerim" diye dövünüyordum. Sabah uyandığımda enzimlerimin yanına gittim, rüya olduğu için sevindim ve onları çalkaladım. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 | |
Ağaç Dostu
|
![]() Alıntı:
Bitki delileri kulubumuz vardir.. Yillik aidat alinmamaktadir.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-06-2014
Şehir: IZMIR
Mesajlar: 270
|
Bir enzim şişe tavsiyesi
Merhaba Pratik bir enzim şişesi tavsiyesi istermisiniz. Eskiler bilir kolonyalar eskiden litrelik olarak doldurulur eczanelerde filan satılırdı. Resimde göreceğiniz şişe işte bu şişelerden alta kalan hazneye enzim metaryeli doldurulur. Şişenin içindeki uzun boru kısa olarak kesilir. Böylece enzim şişeniz hazırdır. Ayrıca Hava almanızda çok kolay olacaktır. Üst kısımdaki vanayı boşa aldığınızda içindeki hava otomatik boşalacaktır. Kapattığınızda havasız ortam tekrar sağlanır. O kenardaki pombalama cihazınıda çıkararak iptal edilmesi gerekiyor. Ürünü gittigidiyor da bulabilirsiniz. ... Düzenleyen megbilgi : 24-11-2015 saat 14:24 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|