![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
"Vur kaç " taktiği devamlı para kazandırmasa da bir seferde 7 sülaleye yetecek parayı kazandırabilir. Bunun örneklerini Türkiye'de sık sık görüyoruz, forumda şahit oluyoruz. Bu nedenle işin açıkçası ben hiç bir ürünün lab.sonuçlarına güvenmiyorum. Sonuçta lab. siz hangi ürünü getirirseniz o ürünü test ediyor. Benim için aslolan tescil değerleridir.Tescil değerleri sabit bir sayıyı değil belli aralıktaki sayılar olmalı ki üretimden kaynaklanan oynamalarda toplatma ya da ruhsat iptali olmasın. Örneğin nem oranı %25 yerine %15-25 arası gibi. Humik asit oranı %80 yerine %60-80 arası gibi ... Tescilin sabit sayı yerine böyle olması durumunda lab.sonuçlarına da gerek kalmaz. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-02-2008
|
Sn komkarbey, Hangi meyvelerde kaç adet ağaca ne şekilde uygulayacaksınız ? Karşılaştırma yapmak için uygulama yapmayacağınız ağaçlarda olacak herhalde ? Sevgiyle kalın |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-02-2010
|
Alıntı:
Hobi amaçlı 6 dönüm bahçem var ve iklimin müsade ettiği ölçüde(1450 rakım) her çeşit meyve ağacı diktim ve dikmeyede devam edeceğim elma armut kaysı dut muşmula kestane ceviz badem kiraz vişne erik vb şuan 82 kök ağaçlarım küçük olduğundan 100 gr(1 çay bardağı) humic a uygulayacağım üstende ema vereceğim |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-04-2008
|
ben kömür işletmesinde çalışıyorum ve maden mühendislerinden duydum humik asiti. daha sonra internette biraz araştırdım ve bu maddenin faydalı olduğunu öğrendim. şimdi 20 dönüm kiraz bahçeme kömür ocağından çıkan hümik asiti ne şekilde atabilirim bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-05-2009
|
sevgili arkadaşlar bu sene bahçeyi büyüttüm yastıklar hazırladım 1 metreye 10 metre yastıklar damla sulama yaptım(damla sulama bahçenin olmazssa olmazlarındam)bence eriş tavukçuluktan fermente edilmiş tavuk gübresi zeolit metrekareye 100 gr ilk resimde sağ tarfta görünün leonardit sayın REMZİ SARIOĞLUNDAN temin edilmiştir metre kareye 100 gr gerçekten çok güzel bir ürün tavsiye ederim hiç deyilse görünüşü şu an için )birazhayvan gübresi kullandım ya ürünler 10 numara olacak,,, ya olcak |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2007
|
BIOTOTAL HÜMİK ASİT çiçeklerde kullanan varmı? |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
sayın meymun aldık biototal şimdi peşine düştük kullanan varmı diye firmaya ulaşamadım detaylı bilgi için siz birşeyler öğrenebildiniz mi |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-05-2009
|
http://www.agaclar.net/forum/showthr...?t=905&page=42 şu üsteki formda kullananlar varmış biraz araştırın humikasit zararlı bir madde deyil kullanım şekil ve doğru zaman fayda verir |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
Selam acemi Bu verdiğiniz değerlerle litre bazında 10 litrelik gübre elde etmiş olacağız demekki. Bu hazırlanan gübreyı her iki analizde de aynı orandamı kullanacağım. Bununla toprağın nesını artırmış olacağız. Melas yerine kullanacağım pekmezin cinsi önemlimi(Üzüm,Dut v.s.) Teşekkürler |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-11-2009
|
Sn. Kaptanzst, Yaz günü sulama olanağı yoksa aslında bunu hızlı çözüm olarak önerdim. Siz Trabzonda olduğunuza göre ağaç başına 1-2 kg hayvan gübreside kullanabilirsiniz. Çünkü orada yağmurlar bol oluyor. Hayvan gübresini ağacın kökünden 40-50 uzaga uygulayıp, yağmur yağmazsa 2-3 günde bir sulayın. Sıvı gübre yapmaya gelince elinizin altında her zaman bulunsun derim. Bence her ikisinde de kullanabilirsiniz. Sürekli vereceğiniz için 1/500 oranında da sulandırabilirsiniz. Bununla toprağınızın organik içeriğini zenginleştirmiş olursunuz. Önce bir kaç tanesinde deneyin bir ay içersinde farkı görürsünüz. İster üzüm ister dut kullanın farketmez. Ama ben kendim olsam üzüm pekmezini tercih ederdim. Ancak bunlar hep geçici çözümler şimdiden sonbahara kadar bol bol yanmış hayvan gübresi toplayın derim. Hatta imkanınız varsa Leonardit ve Klinoptiloliti hayvan gübresi ile karıştırabilirsiniz. Zeytinlibahçe adlı arkadaşımız hayvan gübresi + leonardit + klinoptilolit + EMA yı karıştırarak çok güzel sonuçlar elde etti. Aşağıdaki linkte bahçesini görebilirsiniz. http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=20565 |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-06-2010
|
Arkadaşlar saatlerdir hümik asit ve deniz yosunu ile ilgili doz ayarlama hususuna takıldım kaldım ve araştırmayı derinleştirdikçe kafam daha da karıştı zira dozaj yüzdeleri ürünün pH'ina, toplam hümik + fulvik asit oranına vs. göre devamlı değişiyor. Bir türlü elimdeki ürünü kac litre suya ne kadar cc karıştıracağımı netleştiremedim! Neden "xxx cc/100 litre su" demezler de "xxx cc/da" derler anlamam ki! Elimdeki hümik asit içeriği: Toplam (Hümik+Fülvik) Asit:%16 Organik Madde:%7 Suda Çözünür Potasyum Oksit (K2O):%5 PH: 11 - 13 Bu humik asitin benim kullanacagim alan için üzerinde yazdığı önerilen oranı: 1000 cc/da (Topraktan) Şimdi ben bunu örneğin 10 litre suya ne kadar cc karıştırmam gerektiğini bir türlü çözemedim! Eger yardımcı olursanız cok cok sevinirim. NOT: Ürünü saksıdaki bonsai fidanlarım için kullanacağım. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn. Sakaki, Genelde bu tür ürünler 1/200, 1/500 ve 1/1000 oranında karıştırılıyor. Siz bitkilerinizi yakmamak için 10 lt suya 10 cc karıştırınız. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-06-2010
|
Bilgilendirme cevabınız ve ilginiz icin tesekkurler sn acemi caylak! Gecen hafta cok kararsiz kalmış 20 litrelik bir kovadaki suya bir kapak dökmüştüm. Şimdi tekrar baktım kapak yaklaşık 20-25 cc alıyor. Tam isabet olmuş yani ![]() |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-01-2008
|
fazla humik asit
Merhaba arkadaşlar. Salon bitkilerimin (torf+yanmış koyun gübresi+ perlitten oluşan) toprak harçlarını biraz daha zenginleştirmek için tarım ilaçları satan bir yerdenlitresi 7 (yedi) Liraya 1 lt humik asit aldım. Satıcının tarifi üzerine saksı başına 1 fincan humik asidi 1 bardak suyla karıştırarak verdim. Satıcı ısrarla aşırı doz kullanmanın bir sakıncasının olmayacağını söylemesine rağmen, ben bitkilerimin çok neşeli olmadıklarını düşünüyorum. Sanki bu humik asidi fazla sevmemişler gibi geldi. Acaba kısa ve uzun vadede bitkilere herhangi bir zararı olur mu? Toprak düzenleyici olarak kullandığımız bu sıvı toprağın ve bitkilerimin yapısını bozar mı? |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn. Süleyman Koçak çok fazla vermişsiniz gözüküyor. Bir kova suya bir kapak yeterliyken, siz bir bardak suya bir fincan eklemişsiniz. Bu türden ürünleri satan satıcılarda ne olduğunu bilmiyorlar ki. O satıcı hayatında bitki yetiştirmiş mi? Eğer durum kötüyse bitkilerinizin toprağını değiştirmekte fayda var. Ayrıca herhangi bir ürünü kullanmadan, kullanım miktarı hakkında mutlaka bilgi edininiz. |
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
.Ayrıca ben bir işgüzarlık daha yaptım: Daha sonra kullanmak üzere hazırda beklettiğim toprak karışımını -yine zenginleştirmek için- balkona serdim. Ve bu toprağa fısfısla bolca sıvı humik asit ekledim. Birkaç saat güneşte kuruttuktan sonra tekrar poşetine doldurdum. Yani elimde halen bol humik asitli büyük bir poşet saksı harcı var ![]() Şimdi, netice itibârı ile saksılar ve saksı harcım için yapılması gereken nedir? |
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Fazla dozlanmış malzemenizi ilave toprak ile seyrelterek kullanabilirsiniz. |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler sayın MeyveliTepe. |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Cnnylmz, bilgiler için teşekkür ederim. Benim sorum yine PERLHUMUS il ilgili olacak, her yıl toprağa iki defa(İlk baharda ve Son baharda)PERLHUMUS verilmesi öneriliyor. Bu konudaki fikirlerinizi alabilir miyim? Bu şekilde kaç yıl devam etmem gerekir uygulamaya? |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-09-2010
|
arkadaşlar ben GLİ (garp Linyitleri İşletmesi) çalışıyorum. yani sizin anlaycağınız: Tavşanlı Kömür İşletmelerinde Memurum.. hümik asit satışı yapıyor işletmemiz. kilosu 3-3,5 Tl arası olması gerekli isteyen bizim kurumla **** benle irtibata geçebilir. sakın hiç kimse benim dolandırıc olduğumu falan düşünmesin..zaten ben memurum. kurumumuz satıyor... |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Yeni Üye
|
arkadaşlar ankara da Türkiye Kömür İşletmeleri Kurmu (Hipodrom Caddesi) Yeni Mahalle/Ankara alabilirsiniz **** Tavşanlı dan alabilirsiniz .. kargo ile **** şahsen kendiniz alabilrisiniz... |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Yeni Üye
|
yok artık
çuvalla satılır mı? dalga mı? geçiyorsun..bilgilendirme amaçlı olarak bilinen birşeyi paylaştım..isteyen belirttiğim adresten alabilir **** internet sitesinden telefonu ögrenir. siparişini verir kargoyla alır.. ![]() |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Yeni Üye
|
1-3-5-10 kiloluk sıvı bidonlarda alabilirsiniz .. |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn. Birolum2001, Bilgilendirme için teşekkürler. Ancak insanlar sipariş için hangi numarayı arayacaklar? Türkiye Kömür İletmeleri Kurumu perakende satış yapıyor mu? Kargo ile gönderim yapıyorlar mı? Bu bilgileri bir kerede paylaşırsanız çok iyi olur. Böylelikle bir çok soruyu önceden yanıtlamış olursunuz. Teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#27 | |
|
Yeni Üye
|
Alıntı:
tki yazın internet sitesinden telefon numarasına bakın .. onu tam bilmiyorum .. yani hümik asit bölümünü bilmiyorum.... tavşanlı numarası ise 0274 614 10 07 dahili 1389.. OLCAY bey'i mesai saatlerinde arayabilirsiniz .. kargo ücreti karşı taraf ödemeli olarak sipariş edebilirsiniz..parası hangi banka hesabına yattığını bilmiyorum.. verdiğim telefondan öğrenebilirsiniz...Düzenleyen birolum2001 : 22-09-2010 saat 22:44 Neden: eksik yazmıştım |
|
|
|
|
|
|
#28 |
|
Kaybettik...
|
Dalga geçen biri olduğunu zannetmiyorum. Sadece ortada leonardit ve KOH ile işlenip elde edilmiş bir humik asit çözeltisi kargaşası var. Leonardit i elbetteki çuvalla satılacak. Humik asit çözeltisi ise hak getire ne olduğu.kara kuru bir kömür çözeltisi işte. Leonarditin bu bazı lingit tabakalarının üzerindeki bir kaç cm kalınlığından bahsediyoruz soradan linyitin kalitesine göre çıkan sıvı humik asit bir tür " ne çıkarsa bahtına" sıvısı. |
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Yeni Üye
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
sıvı hümik asiti çimlerini söktüğüm bahçe toprağına uygulasam yeni ekeceğim çimlere faydası olur mu acaba? Nasıl uygulamalıyım? |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|