View Single Post
Eski 28-07-2010, 20:10   #534
acemi_caylak
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 29-11-2009
Sn. Kaptanzst,

Yaz günü sulama olanağı yoksa aslında bunu hızlı çözüm olarak önerdim. Siz Trabzonda olduğunuza göre ağaç başına 1-2 kg hayvan gübreside kullanabilirsiniz. Çünkü orada yağmurlar bol oluyor. Hayvan gübresini ağacın kökünden 40-50 uzaga uygulayıp, yağmur yağmazsa 2-3 günde bir sulayın.

Sıvı gübre yapmaya gelince elinizin altında her zaman bulunsun derim. Bence her ikisinde de kullanabilirsiniz. Sürekli vereceğiniz için 1/500 oranında da sulandırabilirsiniz. Bununla toprağınızın organik içeriğini zenginleştirmiş olursunuz. Önce bir kaç tanesinde deneyin bir ay içersinde farkı görürsünüz. İster üzüm ister dut kullanın farketmez. Ama ben kendim olsam üzüm pekmezini tercih ederdim.

Ancak bunlar hep geçici çözümler şimdiden sonbahara kadar bol bol yanmış hayvan gübresi toplayın derim. Hatta imkanınız varsa Leonardit ve Klinoptiloliti hayvan gübresi ile karıştırabilirsiniz. Zeytinlibahçe adlı arkadaşımız hayvan gübresi + leonardit + klinoptilolit + EMA yı karıştırarak çok güzel sonuçlar elde etti.

Aşağıdaki linkte bahçesini görebilirsiniz.
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=20565

acemi_caylak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön