View Single Post
Eski 05-05-2010, 11:26   #514
meymun
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 04-05-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Dogasever Mesajı Göster
Sn Acemi,
Biz hem soylediğiniz yöntemle humik asit üretiyoruz. Hem de kendimize özgü başka bir yöntem geliştirdik. Söylediğiniz yöntemle (potasyum hidroksitle) üretilen humik asidin ph değeri 11-12 civarında olabilir çünkü potasyum hidroksit alkali bir maddedir (Sn Meymun'un sorusunun yanıtı!). Ancak biz kendi geliştirdiğimiz başka bir yöntemle, humik asit ve fulvik asidi, bitkilerden elde ediyoruz. pH 7 civarinda oluyor. Ve içine EM de koyuyoruz. Ph bu defa 4,5 civarına düşüyor. Herkese deneme için göndereceğimiz ürün de budur.
Ben yazarken yanıtladığınızdan yazdıklarınızı göremedim. Çok teşekkürler.
Madem ürün sonuçta bazik niçin asit ismiyle pazarlanıyor? Alkali bir ortamda çözdürüldüğü için mi?
Bir sorum daha olacak üretilen madde hümik asit varlığını ve oranının kimyasal testi nasıl yapılıyor? Leonarditin organik asitler içerdiği bilindiği ve sodyum ya da potasyum hidroksitle peatten ayrıldığı öğrenilerek işlemden geçtikten sonra satılırken üreticiler ne elde ettiklerini kontrol ediyor mu?
Sonuçta işe yaraması önemli fakat benim öğrenme merakım nedeniyle benim kafamda oluşan soruların özeti bunlar.

meymun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön