![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-08-2012
|
Bu gün bahçeme ziyarete geldi ![]() ![]() Yerli bir kaplumbağa |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
Giriş Tarihi: 05-05-2007
|
Afrika Leopard kara kaplumbağası ve Afrika Flat kaplumbağaları
İyi Akşamlar, Bitkilerin ve özellikle Paskalya kaktüslerimin bu sene yaz sıcaklarına dayanamayıp kuruması ben de bu cinsle ilgili ümitsizliğe varan bir travma yarattı ayni zamanda da sık sık seyahat etmem , İzmir dışına çıkmam ve her gidişimde de en az on gün dönememem sebebi ile benim duruma uyabilecek bir canlı arayışına yöneldim . Kaplumbağaların yaşantılarının benim yaşamımdan etkilenmiyeceklerini buldum ama yerli ve Özellikle Türkiye'mizde yetişenleri (bu hayvanları yakalayıp pazarlıyanları özendirmemek için)almak istemiyordum kesinlikle. Sonra bir firma da Afrika Leopard kaplumbağası(tek)yavrusu buldum, düşünmeden aldım ve daha sonra ayni firmada Afrika yassı(Flat )kaplumbağalarının da olduğunu öğrendim(Yassı kaplumbağaların daha da kıymetli ve ender olduklarını okudum) onlardan da iki tane aldım cinsiyetlerini öğrenmek için can atıyorum ama zannediyorum 3 veya 4 yaşında oldukları için henüz öğrenmek çok profeyonellerin yapabileceği bir beceri. Bu hayvanlar metobolizmalarını gereği aylarca hiç bir şey yemeden ve içmeden yaşayabiliyorlar dolayısıyla giderken bol bol yiyecek ve içecek takviyesi yapacağım da göze alınırsa on günlük ayrılık onları pek zorlamaz diyede düşünüyorum . Evvela Afrika leopard kaplumbağa'sının resimlerini beğenilerinize sunuyorum |
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
Afrika leopard ve yassı kaplumbağaları
Resimler devam ediyor.. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
|
Resimlerini sunduğum bu yavru yaklaşık bir ay önce Çeşme'de evimin bahçesine yaptığım ve yeşil renkli (Doğaya uygun görünümü olduğu için tercih etmiştim) bir ayırıcı ile sınırladığım bahçesinden kaçtı ve dört gün dolaştıktan sonra bahçem de gölgelik bir çalı altında serinlerken buldum.Daha ileride resimlerini sunacağım flat kaplumbağalar la kıyaslarsak çok daha sakin ve yeni yaşantısına adapte olmuş durumda.Bu arada çeşme de sitede çok popüler ve hemen her gün çocuklar ve diğer yetişkin komşularım çok alakadar oluyorlar ve bir komşum Almanyada kızlarına Yunanistan menşeli iki kaplumbağa aldıklarını ve beslediklerini anlatarak gezinti bahçesi için tahta dan yapılmış ayırıcı önerilerini söyleyince hemen gittim ve tahta ayırıcılarını aldım ve beraber yeni gezinti bahçesini kurduk ve artık kaçmaları imkansız artık diye düşünüyordum ki!!!!!! Gerisini yarın flat kaplumbağa resimleri ile sunacağım. Şİmdilik iyi akşamlar(Haberleri izlemem lazım onun için müsaadelerinizi rica ediyorum) |
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
Afrika leopard ve Afrika plat(yassı )kaplumbağaları
İyi günler bu gün sizleri Afrika flat(yassı ) kaplumbağalarımla tanıştıracağım . Bu cinsler yine Afrika da yaşarlar ama leopard kaplumbağaların aksine karın kabukları yumuşak olduğu için diğer etoburlarca daha kolay öldürüldüğü ve yendiği için nesilleri tükenmekte olan hayvanlar arasına alınmışlarsa da uzakdoğu üikelerince lezzetli etleri ve kanlarının bazı hastalıklarda tedavi amaçlı(batıl inanç olduğuna inanıyorum)kullanılması dolayısıyla kaçak olarak yakalanıp satılmaktadırlar.Diğer bir özelliği ise yumuşak karın düzeyleri sebebi ile kaya aralarına saklanıp günlerce kımıldamadan durmalarıdır.(Bütün bu bilgileri internet ten okuyarak edindim.) Şimdi sahip olduğum iki adet flat kaplumbağalarının resimlerini sunacağım |
|
|
|
|
|
#6 |
|
|
Afrika flat kaplumbağaları
Resimlerin devamı..... |