Merhaba Ömer Bey,
Sizin gibi çevre konularında bu kadar duyarlı, duyarlı olmakla da kalmayıp elle tutulur icraatlarda bulunan pek fazla öğretmen yoktur herhalde. Koyduğunuz fotoğrafa bakılırsa bir ilköğretim okulunda öğretmensiniz ve bu konuda öğrencileri de bilgilendirme çabalarınız fotoğraftan anlaşılıyor. Özel olarak ilgilendiğiniz konunun da herpetoloji olması beni ayrıca sevindirdi tabi. Sürüngenlerin, dünyada olduğu gibi yurdumuzda da en çok öldürülen hayvan gruplarından biri olduğu düşünüldüğünde, o yaşlardan öğrencilerinizi bu hayvanlarla yakından tanıştırmanız çok güzel. Bu ilginizin ve çabalarınızın artarak devam etmesini diliyorum.
Ben de Ege Üniversitesi Biyoloji Bölümü son sınıf öğrencisiyim, 2 aya kadar mezun oluyorum inşallah. Önümüzdeki sene de herpetoloji alanında yüksek lisansa başlayacağım kısmetse. Herpetolojide özel olarak ilgilendiğim konu engerekler, yüksek lisans tezim de büyük ihtimalle Şeritli Engerek (
Montivipera xanthina) üzerine olacak, ki zaten bitirme çalışması olarak da aynı hayvanla ilgili bir proje yürütüyorum.
Eğer herhangi bir konuda yardım edebileceğim, bilgi sağlayabileceğim bir durum olursa yardımcı olmaktan mutluluk duyarım. Bana
igcinasit@yahoo.com.tr e-posta adresinden ulaşabilirsiniz.
Saygılarımla
Naşit İĞCİ