Konu: Kaplumbağa
View Single Post
Eski 22-09-2012, 17:20   #55
selcuk44
Kaybettik, Allah rahmet eylesin

Giriş Tarihi: 05-05-2007
Afrika Leopard kara kaplumbağası ve Afrika Flat kaplumbağaları

İyi Akşamlar,

Bitkilerin ve özellikle Paskalya kaktüslerimin bu sene yaz sıcaklarına dayanamayıp kuruması ben de bu cinsle ilgili ümitsizliğe varan bir travma yarattı ayni zamanda da sık sık seyahat etmem , İzmir dışına çıkmam ve her gidişimde de en az on gün dönememem sebebi ile benim duruma uyabilecek bir canlı arayışına yöneldim . Kaplumbağaların yaşantılarının benim yaşamımdan etkilenmiyeceklerini buldum ama yerli ve Özellikle Türkiye'mizde yetişenleri (bu hayvanları yakalayıp pazarlıyanları özendirmemek için)almak istemiyordum kesinlikle. Sonra bir firma da Afrika Leopard kaplumbağası(tek)yavrusu buldum, düşünmeden aldım ve daha sonra ayni firmada Afrika yassı(Flat )kaplumbağalarının da olduğunu öğrendim(Yassı kaplumbağaların daha da kıymetli ve ender olduklarını okudum) onlardan da iki tane aldım cinsiyetlerini öğrenmek için can atıyorum ama zannediyorum 3 veya 4 yaşında oldukları için henüz öğrenmek çok profeyonellerin yapabileceği bir beceri. Bu hayvanlar metobolizmalarını gereği aylarca hiç bir şey yemeden ve içmeden yaşayabiliyorlar dolayısıyla giderken bol bol yiyecek ve içecek takviyesi yapacağım da göze alınırsa on günlük ayrılık onları pek zorlamaz diyede düşünüyorum .

Evvela Afrika leopard kaplumbağa'sının resimlerini beğenilerinize sunuyorum

Eklenen Resimler

selcuk44 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön