Konu: Kaplumbağa
View Single Post
Eski 06-09-2012, 16:47   #53
ayazkentli
Ağaç Dostu

ayazkentli's Avatar

Giriş Tarihi: 10-04-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi İzmirli Mesajı Göster

Kara kaplumbağaları asla yüzemezler ve derin bir suya, örneğin havuz gibi düşerlerse içerisinden çıkamayıp ölürler

Çok doğru. Böyle bir şeyi yıllar önce (8-9 yaşlarımda iken) denemiş ve bir kaplumbağa'nın ölümüne neden olmuştum.

Çok meraklı ve hemen hemen her şeyi deneme yapan bir çocukluğum vardı. Bir Hıdrellez günü mahalleden komşular ile hep beraber piknik yapmak için İlya çayına gittiğimizde, dere'de yüzen kaplumbağalar görmüştüm. Ne güzel yüzüp duruyorlardı. Birkaç gün sonra evimizin arkasında'ki tarla-bahçe olan bir yerde gezinirken bir kara kaplumbağası gördüm ve nasılsa yüzüyorlar diye, yüzmesini izlemek için kuyuya attım.

Bir süre geçti ve kaplumbağa'yı görmek yerine kabarcıklar çıktığını görünce, bir şeylerin yolunda olmadığının farkına varıp, son sürat kova ve urgan almak için eve koştum. Ağbim ile birlikte koşarak ve bir yandan da ağbimden "hem hayvanları seviyorsun hem de kuyuya atıyorsun" şeklinde fırça yiye yiye, kuyunun başına geldik. Urganı kovanın sapına bağlayıp, daldırıp daldırıp çıkarma yöntemi ile kaplumbağa'yı çıkardık ama ne yazık'ki ölmüştü.

Bu olay bende feci halde vicdan yapmıştı. Hala bu yaşımdayım ve bir yere araba ile gidip-gelirken karayolunun üzerinde bir kaplumbağa gördüğüm an, hemen arabayı durdurup kaplumbağa'ları alıp, gittikleri yöne doğru karayolunun kenarlarında'ki tarlalara ezilmesinler diye bırakıyorum. Hala içim sızlar bu olaya.

Bunlar, Dünyanın en sevimli hayvanları bence.

ayazkentli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön