![]() |
Yaz aylarında bahçemiz
5 Eklenti(ler)
27 Ağustos 2012' den
Sebzelik parselimizden görüntüler Solda sırık fasulye, ortada salatalık, sağda sırık domates vardı. Bu seneki sıralamayı; solda sırık domates, ortada sırık fasulye, sağda salatalık olacak şekilde planladık. Eklenti 365427 Toprağımızdan maksimum verim alabilmek için, münavebe (nöbetleşe dikim) yapmaya özen gösteriyoruz. Aynı sıraya her sene değişik türden sebzeler dikerek topraktaki besin maddelerini dengede tutmaya gayret ediyoruz. Herhangi bir sırada 3-4 senede bir mutlaka baklagillerden bir çeşit yetiştirerek havadaki azotu biraz olsun toprağımıza kazandırmaya çalışıyoruz. Eklenti 365428 Burdaki biberler; sıra arası 50 cm sıra üzeri 25 cm aralıklarla dikilmişti. Ancak 20 x 25 cm aralıkla diktiklerimizden daha çok verim aldık. Bu sene biberlerin yerine, mısır, kabak, kavun gibi alternatifler düşünüyoruz. Eklenti 365433 Bu sezonda bahçemiz, ağırlıklı olarak domates ve biber'e tahsis edilmişti. Eklenti 365434 Patlıcan'ı unutmayalım. Eklenti 365435 |
Sayın heyyamola çiçekleriniz de sebze bahçesi de bir harika ellerinize sağlık. Yıldızlar geçidindeki çiçeği merak ettim adı nedir?
|
Sn Heyyamola bahçeniz güzel olmasına rağmen bahçenizde çeşitlilikte takdire şayan. Gerçekten ilgili ve toprağı ne kadar sevdiğiniz ürünlerin ve bahçenin güzelliğinden belli. Bi hemşeriniz olarak sizi gerçekten kutluyorum. Allah gücünüzü kuvvetinizi artırsın. Saygılar...
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Sayın heyyamola bende patatese benzer yumrular var ama büyüyor fakat çiçek açmıyor
ayrıca yeri güneşli yoksa çıkan yumrulardan çelik alıp köklendirmekmi gerekiyor yumru kendisi çiçek vermiyor boyu bir metre kadar oluyor.Saygılar |
Alıntı:
Çiçek açması için çelik yapmanıza gerek yok. Bu işlem sadece çoğaltma amacıyla yapılır. Yumruları nerden aldınız? İlk defamı diktiniz? Çiçek tomurcuğu dahi oluşturmadılar mı? Adet ve çeşit olarak ne kadar diktiniz? Hiçbiride mi çiçeklenmedi? Daha detaylı bilgi vererek sorunuzu, soğanlı bitkilerle ilgili soru ve cevaplar başlığında sorarsanız; bilgi ve tecrübe birikimi daha fazla olan üstadlarımızdan tatminkar cevaplar alabilirsiniz. Ayrıca bu başlığıda inceleyebilirsiniz |
Alıntı:
aynen paptates gibi soganlar. |
Yaz aylarında bahçemiz
5 Eklenti(ler)
27 Ağustos 2011' den
Bodrum papatyası Eklenti 368789 Şeker tabağı (Bellis perennis) Eklenti 368790 Papatya Eklenti 368791 Yalınkat gül Eklenti 368792 Zinnia Eklenti 368793 |
Yaz aylarında bahçemiz
5 Eklenti(ler)
27 Ağustos 2011' den
Çiçeklik parselimizden; Üst tarafta dahlia, alt bölümde aster ve zinnia Eklenti 368804 Küçük ama yoğun çiçekli asterler Eklenti 368812 Yakın plan aster, arada zinnia'lar Eklenti 368813 Kirpik şeklindeki çiçekleriyle dikkat çekiyor. Eklenti 368814 Eklenti 368815 |
Renkler harika İçimiz kıpır kıpır oldu.Ellerinize sağlık.
|
Yaz aylarında bahçemiz
4 Eklenti(ler)
27 Ağustos 2011' den
15 cm kadar boylanan bodur aster cinsi Eklenti 368836 Taş ve beton arasında kendiliğinden yetişen bodur aslanağzı Eklenti 368837 Kana (canna) sabahleyin keyifli... Eklenti 368838 Geceleyin biraz hüzünlü gibi... Eklenti 368843 |
İnsanın bu çiçekleri yiyesi geliyor. :)
Resimlerin arasına yazıları nasıl yazıyorsunuz ben yapamadım. |
5 Eklenti(ler)
27 Ağustos 2012' den
Akşam üzeri bahçemizden görünüm Eklenti 368853 Damlama sulama, büyük kolaylık Eklenti 368854 Kışın olmazsa olmaz... Eklenti 368855 Hasadın hemen ardından yapılınca, lezzeti bir başka oluyor. Eklenti 368856 Dereotu ve havuç'dan boşalan yere, marul ve ıspanak tohumu ekmiştik. Eklenti 368857 |
Alıntı:
Burada daha detaylı bilgi var. |
Güz aylarında bahçemiz
4 Eklenti(ler)
40 gün önce tohumunu ektiğimiz kırmızı kıvırcık marul ve ıspanak
Eklenti 368877 Güz aylarını da seven bazı şirinler Eklenti 368878 Solda sırık fasulyemiz benden bu kadar diyor. Sağda biberler sıfır dereceyi görene kadar devam kararı almışlar. Eklenti 368879 Mor reyhan, bir yandan tohumlarını olgunlaştırıp, bir yandan da yeni çiçeklerini açıyor. Eklenti 368880 |
Güz aylarında bahçemiz
5 Eklenti(ler)
Başımızın belası köstebekler hiç durmuyorlar. Kendileriyle 20 senedir tanışıyoruz. Çok zarar veriyorlar. Soğan, sarımsak, patates, yumrulu ve soğanlı çiçekleri; henüz dehliz açmadıkları yerlerde yetiştirmeye çalışıyoruz. Ama eninde-sonunda o bölgeleri de keşfetmeleri uzun sürmüyor.
Eklenti 368886 Köstebekler çok zeki canlılar, çok eskiden mekanik tuzaklarla uzun uğraşılar sonucunda 4 kez yakaladım. Toprak altında açtığı galerileri, dehlizleri detaylı inceleme fırsatım oldu. Mühendislik bilgileri, savunma içgüdüleri üst seviyede... Uzaklaştırmak için elektronik kovucuları denedim. İşe yaramadılar. Alüminyum fosfit içeren tabletler kullandım. Bunlar toprağın nemiyle kimyasal reaksiyona girip, çok zehirli bir gaz olan fosfin salgılıyorlar. Açtığı tünellerden çıkan toprakları tahliye ederken oluşturduğu tümsekleri eşeleyerek tünel deliğini bulunca, iki adet tableti deliğin biraz ilerisine yerleştiriyor, delik ağzını tekrar toprakla kapatıyoruz. Ancak yaşam hakkına müdahale içimize sinmiyor. Sonuçta o da fıtratının gereğini yapıyor. Kendileriyle telepati yoluyla iletişim kurmaya da çalıştık. Ekip-diktiklerimizin üçte-biri sizin olsun dedik, ancak onlar hepsini istiyor. Bir dadandılarmı, bize tadımlık bile bırakmıyorlar. Bakalım ilerde kim kazanacak!... Zararlıysa yok et diyen beynimiz mi? Vicdan, merhamet, Dünya hepimize yeter diyen yüreğimiz mi?!... Eklenti 368887 Yaprakları kızarmaya başlayan gilaboru fidanımız Eklenti 368888 Gilaboru fidanımızın 20 gün sonraki hali, sonbaharın hazan mevsimi olduğunu hatılatıyor. Eklenti 368889 Fidanları sulama ve gübreleme amacıyla oluşturduğumuz basit sistem Eklenti 368890 |
Bu bahçeye girdiğimde beğen tuşuna basmaktan telef oluyorum ,öyle güzel bir düzen o kadar çok çeşit var ALLAH daim etsin bizde izleyelim.
|
Sayın heyyamola,
Sebzelerinizi ve çiçeklerini izlemek müthiş bir zevk... Maşallah hepsine... Ben ağaç için kurduğunuz basit sulama sistemini merak ettim. Dibine pet şişe mi gömdünüz. Acaba resimden doğru mu anladım bilemedim. |
Alıntı:
Fidan dikimiyle beraber, çukurlara pet şişe yerleştirmiştim. Uygulama detaylarını burada bulabilirsiniz. |
Alıntı:
Sayın heyyamola; verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim. Bende aynı bu şekilde olacağını tahmin ettim ama yanlış birşey söylememek için size sorayım istedim. Eğer yanlış birşey söylersem cehaletim ortaya çıkacağı için.... :p Mantıklı geldi bu uygulama bana.... teşekkür ederim. |
Günaydınlar Arkadaşım.Gününüz bol çiçekli olsun...
|
Alıntı:
Bu bahar tekrar bir şölen olacak ve ben sizin bahçenize hergün geleceğim. Hatta böğürtlenlerin yanında öylece seyredeceğim.:D Sağlıcakla ve hoşçakalın. |
Alıntı:
|
Sayın kılıç
Sayın FKY100 Sayın gülenyüz Sayın sevgi Sayın ilkazra Güzel sözleriniz, iyi dilekleriniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Bahçemiz; bizim için yaşam mücadelesinin acımasız çarklarından sıyrılıp, sığındığımız bir liman... En vefalı dostumuz, dert ortağımız!... Sizlerin görüş ve tavsiyeleri, soru ve eleştirileri, yolumuzu aydınlatıp, şevkimizi artıracaktır. Bizler de gücümüzün yettiğince, zamanımızın elverdiği ölçüde, yapabildiklerimizi paylaşmaya çalışacağız. Dilerim tüm istekleriniz en kısa zamanda gerçekleşir. |
Güz aylarında bahçemiz
4 Eklenti(ler)
29 Ekim 2012' den
Yıldız çiçeklerimizin son demleri White perfection cinsi (iri çiçekli) Eklenti 369681 Eklenti 369682 Eklenti 369683 Eklenti 369684 |
Güz aylarında bahçemiz
4 Eklenti(ler)
29 Ekim 2012' den
Dahlia'lara devam Hiç desteklenmediği halde, 2 metre boylanıp, dimdik duran arsız bir çeşit Eklenti 369689 Desteklendiği halde, sert rüzgarlara dayanamayıp boyun büken nazlılar.. Eklenti 369690 3 ay boyunca güzelliklerini cömertce sundular... Eklenti 369691 Artık son demlerini yaşıyorlar. Eklenti 369692 |
Güz aylarında bahçemiz
4 Eklenti(ler)
29 Ekim 2012' den
Dahlia sezon kapanışı Bunun cinsi ferncliff illusion Eklenti 369702 Şekerim diyerek sevdim.. Eklenti 369703 Ebrulim diyerek okşadım.. Eklenti 369704 Kavunum diyerek şımarttım.. Eklenti 369705 |
Erengül
3 Eklenti(ler)
10 Nisan 2011' den
Saksılı şekilde alınan erengül Eklenti 369932 Diğer adı düğün çiçeği Eklenti 369933 Bir diğer adı da yer şakayığı Eklenti 369934 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 06:56. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025