![]() |
Dış bahçemizden
4 Eklenti(ler)
7 Nisan 2013' den
İç ve dış bahçemizi ayıran duvarın kuzey tarafına dikilmiş fındık fidanları yeni uyanıyor. Eklenti 394528 Bu bir uyanış... Eklenti 394529 Yeni bir başlangıç... Eklenti 394531 Ayvamızın tüylü yaprakları da yeni-yeni açılıyor. Eklenti 394532 |
Dış bahçemizden
4 Eklenti(ler)
7 Nisan 2013' den
Duvar boyunca yarısına kadar fındık, diğer yarısında ise gilaburu var. Eklenti 394538 Nemli havayı ve suyu çok sever. Eklenti 394539 Taze sürgün ve çiçeklerinden yaprak bitleri eksik olmaz. (Henüz yok ama yakındır) Eklenti 394540 2 sene önce bir avuç kadar hardal tohumu ekmiştik. Her sene kendiliğinden yeşerip, bu vakitler çiçekleniyorlar. Eklenti 394541 |
3 Eklenti(ler)
7 Nisan 2013' den
Armut çiçek ve goncaları... Hangisi daha güzel? Eklenti 394546 Şeftali pembişi.. Eklenti 394548 Bir şeyler anlatmaya çalışıyor... Eklenti 394551 |
Seyyar adaların hazırlanması
5 Eklenti(ler)
En alta 25 mm yüksekliğinde pomza taşı
Eklenti 394554 Hem su ve besin maddelerini tutuyor, hem havalanmayı sağlıyor, hem de suyun fazlasını drene ediyor. Eklenti 394555 Pomza' nın üzerine bims Eklenti 394557 15 mm yüksekliğinde yayıyoruz. Eklenti 394559 Son kat olarak; gevşek, süzek, iyi su tutan, iyi havalanan, besin maddelerince zengin içeriğe sahip, organik madde oranı yüksek bir karışım hazırlayıp, yaklaşık 160 mm yüksekliğinde saksımızı doldurduk. (Hani derler ya... Kuru değnek diksen yeşerir diye... İşte öyle bir ortam hazırladık.) Eklenti 394563 |
Seyyar adalara çilek fidesi dikimi
5 Eklenti(ler)
7 Nisan 2013' den
Saksılarımız hazır Eklenti 394564 Geçen sene fazlasıyla kol atıp, çoğalan fidelerimizi seyreltmek suretiyle köklerini kollayıp-koruyarak söktük. Eklenti 394565 Dikim derinliğini iyi ayarlamak lazım. Onlarında kırmızı çizgileri var... Eklenti 394566 Kök gelişim durumlarına göre 15-20 cm aralıklarla dikiyoruz. Eklenti 394567 Can suyunu da verdik mi işlem tamamdır. Sera içinde hazırladığımız raflara yerleştireceğiz. Eklenti 394568 |
Balkonumuzdan
5 Eklenti(ler)
8 Nisan 2013' den
Ölmez çiçeği, kağıt çiçeği, Helichrysum Eklenti 394570 Eklenti 394571 Eklenti 394572 Eklenti 394573 Eklenti 394574 |
5 Eklenti(ler)
9 Nisan 2013' den
Bahçe civarımızdaki yaban çiçekleri Eklenti 394584 Eklenti 394585 Eklenti 394586 Eklenti 394587 Eklenti 394588 |
Sayın heyyamola köstebeklerle mücadelenizi merak ediyorum yazmıştım size öyle hatırlıyorum .Sayfanızı görünce merakım depreşti :)) ne alemdeler
|
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
9 Nisan 2013' den
Üzüm sümbülü artık soluyor. Eklenti 395034 Lale de coşku sürüyor. Eklenti 395035 Rococco Eklenti 395036 White elegance Eklenti 395037 Alaaddin Eklenti 395038 |
5 Eklenti(ler)
9 Nisan 2013' den
Bodur elma fidanımızın bir dalı rüzgar etkisiyle yarılmış. Yan dalların gövdeyle yaptığı açının 60-75 derece olması öneriliyor. Dallar henüz küçükken, ağırlık asarak, araya çubuklar yerleştirerek, açıyı genişletmeye çalışıyoruz. Hepsine yetişemiyoruz, bu gözümüzden kaçmış Eklenti 395047 Hemen nazikçe yapıştırdık. Destekleyip bağlayarak tekrar kaynaştırmaya çalışacağız. Eklenti 395048 Üzüntümüz tutmuş aşımızın sürdüğünü görünce biraz hafifliyor Eklenti 395049 Hardal otunun Eklenti 395050 Çiçekleri Eklenti 395051 |
5 Eklenti(ler)
9 Nisan 2013' den
Elma hazırlanıyor. Eklenti 395056 Ufak meyveli yabani vişne açtı-açacak... Eklenti 395057 Armut epey yol aldı. Eklenti 395060 Kimi armut çeşitleri, meyveye dönmek üzere... Eklenti 395061 Kayısı çağlamız, gömlekten çıkmış... Eklenti 395062 |
Alıntı:
Sayın heyyamola; Bahçenizi merakla sürekli takip ediyorum. Ve birçok şeyi öğreniyorum. Hardal otunu özellikle mi yetiştiriyorsunuz? Nerede kullanıyorsunuz? |
Alıntı:
Hardal otu tohumlarını, bu sonbaharda bölgemiz soğuklarına dayanıklı macar fiği ve biraz da arpa tohumlarıyla karışık ekmeyi düşünüyoruz. Böylece sağladığımız faydalar katlanmış olacak. |
5 Eklenti(ler)
9 Nisan 2013' den
Japon armudumuzun çiçekleri... Eklenti 395500 Bektaşi üzümü çiçeği Eklenti 395502 Frenk üzümü Eklenti 395506 Şimdilik kuş üzümü olarak adlandırdığımız üzümsü Eklenti 395507 Çiçeklerinin, hafif ve tatlı bir kokusu var. Eklenti 395508 |
5 Eklenti(ler)
9 Nisan 2013' den
Kök sürgünleriyle kendiliğinden çoğalan ahududu Eklenti 395516 Yapraklarına yakından bakalım. Eklenti 395517 Çilek hızlı gelişiyor. Eklenti 395523 Her son aslında yeni bir başlangıç.. Eklenti 395524 Badem çiçekleri sona doğru yaklaşıyor. Eklenti 395527 |
5 Eklenti(ler)
9 Nisan 2013' den
Mukavva kutularda, kaba yonga talaşı içinde sakladığımız, Eklenti 396317 Dahlia yumrularını, Eklenti 396318 Bu şekilde diktik. Eklenti 396319 Sardunyalar ve küpeli Eklenti 396320 Papatya Eklenti 396321 |
5 Eklenti(ler)
9 Nisan 2013' den
Lalelerin akşam sefası... Eklenti 396327 Eklenti 396328 Eklenti 396329 Eklenti 396331 Eklenti 396333 |
5 Eklenti(ler)
10 Nisan 2013' den
Mini seramızdan bir çimlenme görüntüsü Eklenti 396334 Gelişen biber fidelerini, Eklenti 396335 Peyderpey şaşırtmaya devam ediyoruz. Eklenti 396336 Erlicheer cinsi nergis, kokusuyla kaynağına selam gönderiyor. Eklenti 396338 Aynı kaynaktan gelen sarı ve kırmızı laleler... Eklenti 396339 |
5 Eklenti(ler)
11 Nisan 2013' den
Çiçekleri geçtikten sonra çiçek saplarını kestiğimiz çiğdemler, yapraklarını büyütüp gelecek senenin çiçekleri için besin depolamaya başlayacaklar. Eklenti 396342 Sümbüller de artık soluyorlar. Solan çiçek saplarını kesiyoruz ki üretilen besinler, soğanlara gitsin. Eklenti 396343 Bu çiçek sapını tohuma bıraktık. Tohum kapsülleri iyice kuruyuncaya kadar bekleyip daha sonra tohumlarını alacağız. Kısmet olursa tohumundan sümbül yetiştirmeye çalışacağız. Tohumdan yetişen soğanların, çiçek açabilecek kadar irileşmeleri belki 3-5 senemizi alacak ama yine de denemeye değer... Eklenti 396344 Laleler tamgaz devam ediyor. Eklenti 396345 Düğün çiçekleri de... Eklenti 396346 |
5 Eklenti(ler)
11 Nisan 2013' den
20 gündür çiçekli haldeler... Eklenti 396347 Güzellikleriyle, Eklenti 396348 Mest ediyorlar. Eklenti 396351 Pamuk şekerler... Eklenti 396352 Aynı sapta değişik renkler sunabiliyorlar. Eklenti 396353 |
5 Eklenti(ler)
11 Nisan 2013' den
Bu da başka bir alem... Eklenti 396355 Ateşleyici... Eklenti 396356 Kıpır-kıpır... Eklenti 396357 Aktivist... Eklenti 396358 Vefalı, kanaatkar dostumuz Sardunya sitem ediyor. Eklenti 396359 |
5 Eklenti(ler)
11 Nisan 2013' den
Bir damla su... Eklenti 396362 Lisianthus (lalegül) tohum kapsülleri Eklenti 396363 Bunlar da minicik tohumları... Eklenti 396364 Kırmızı dağ ıspanağı, şimdilik ağırdan alıyor. Havalar biraz ısınsın, o zaman atağa geçecek. Eklenti 396365 Kuzu kulağı'nı artık biçmeye başladık. İçerdiği okzalik asit sebebiyle, aşırı tüketimi böbreklerde taş oluşumuna yol açabilir. Çoğu şey de olduğu gibi; azı karar, çoğu zarar... Eklenti 396366 |
5 Eklenti(ler)
11 Nisan 2013' den
Saman altından su değil, toprak altından kök yürüten emperyalist nane... Eklenti 396374 Sınır komşularında petrol, belki de bor rezervi arıyor. (Allahtan hava kuvvetleri yok.) Eklenti 396376 Yaprak düşmanı tırtıl, Eklenti 396377 Rahatsız olunca hemen kıvrılıyor. Eklenti 396378 Uç daldırması yaptığımız böğürtlen.. Eklenti 396379 |
5 Eklenti(ler)
11 Nisan 2013' den
Budanan dallarından yaklaşık bir ay önce çelik yapılan tatlı karadutlar... Eklenti 396381 Döngel (muşmula) yeni yapraklanıyor. Eklenti 396382 Ufak meyveli adi muşmula, Eklenti 396383 Henüz fare kulağı döneminde. Eklenti 396384 Armut' da meyve oluşumu ve armut yaprak piresi zararı... Eklenti 396385 |
Saksılara zambak soğanı dikimi
5 Eklenti(ler)
11 Nisan 2013' den
40 cm derinlik ve 25 cm çapındaki saksılara, Eklenti 396389 6 adet zambak soğanı, Eklenti 396390 Biraz derince dikildi. Eklenti 396392 Üzerini 8-10 cm kadar toprakla kapatıp, suladık. Erken sürgün vermeleri için sıcak bir ortama aldık. Eklenti 396393 Bazı lale çeşitlerimiz, yavaş-yavaş solmaya başlıyor. Eklenti 396395 |
5 Eklenti(ler)
11 Nisan 2013' den
Bunlar henüz vakit var diyenler... Eklenti 396404 Eklenti 396405 Eklenti 396406 Eklenti 396408 Eklenti 396410 |
herşey çokçok güzel maşallah ellerinize sağlık
esen kalın |
5 Eklenti(ler)
14 Nisan 2013' den
Yükseklere kar yağışı devam ediyor. Eklenti 397321 Bakımsız durumdaki komşu bahçede bulunan, 40 yıllık amasya elmasına, 3 sene öncesi yoğun bir gençleştirme budaması uygulamıştık. Sevincinden ağlamış, çiçeğe dönüştürdüğü gözyaşlarıyla teşekkürlerini sunuyor. Eklenti 397322 Çiçeklerin cazibesine kapılan, Eklenti 397323 Balarısı, nüfusu çoğaltma derdinde... (Herkes benim gibi tükettiğinden fazlasını üretirse sorun olmaz diyor sanki) Eklenti 397331 Çiçek zınnı (bakla zınnı), kişi başına düşen geliri artırmanın, nüfusu azaltmakla mümkün olacağını zannedip, meyveleri daha oluşmadan yok ediyor. (Ağzının tadını da biliyor, aldığı gıdanın besin değeri oldukça yüksek) Eklenti 397332 |
5 Eklenti(ler)
14 Nisan 2013' den
Bu nasıl bir çalışkanlık, nasıl bir disiplin, nasıl bir diğergamlık?... Eklenti 397346 Nasıl bir genetik kodlama, nasıl bir program, nasıl bir kör tesadüf, nasıl bir ilhamdır ki !...??? Eklenti 397348 Bir gram bal üretebilmek için, bilmem kaç çiçek gezip... Eklenti 397354 Topladığın polenleri bacaklarında biriktirip, harikulade bir fabrika olan sindirim sisteminle, toplumsal dayanışmayı en üst seviyede sergileyip, mucizevi besin balı bizlere sunuyorsun...? Eklenti 397357 İyi ki varsınız... Eklenti 397359 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 10:13. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025