agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Sürdürülebilir Doğal Tarım Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/surdurulebilir-dogal-tarim-bahceleri/)
-   -   heyyamola / bahçe (https://www.agaclar.net/forum/surdurulebilir-dogal-tarim-bahceleri/29116.htm)

heyyamola 25-01-2017 22:49

4 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi pria (Mesaj 1493249)
Yani, sulanan bir toprak altında, mart çiçeklenmesinin ardından yapraklar haziran gibi kurumuş muydu, yoksa bütün bir yaz boyunca yapraklar yeşil olarak mı kalmıştı ? Erlicheer'lerin kasım ayında da açabileceğine ilk defa tanık oluyorum..çok ilginç..koşullar sağlanarak zorlamayla açtırılabiliyor demek..veya Kayseri iklim koşulları buna müsait..

Soğanlı çiçeklerin arasına Nisan sonundan itibaren yazlık çiçekler dikiyorum. Temmuz-Ağustos gibi yazlık çiçeklerin yoğun yaprak örtüsü nedeniyle, Erlicheer yaprakları yaz boyu yeşil miydi ?.. Yoksa yapraklar kuruyup tekrar mı yeşerdiler, bunu gözlemleme şansım olmadı. Aşağıya o bölgenin resimlerini ekliyorum.

24 Temmuz'daki hali
Eklenti 637720

4 Mayıs' da aralarına sardunya dikmiştik.
Eklenti 637721

İklim koşullarına ve çeşitlerine göre değişmekle beraber, bölgemizde nergisler 20 Şubat-5 Mart arası yaprak çıkarır, 5 Mart-10 Nisan arası çiçeklenir, 15 Haziran-15 Temmuz arası da yaprakları kurur.

İki sezondur normal döngüsünde seyreden Erlicheer ilk defa böyle davrandı. Aynı davranışı Çok çiçekli Sarı Karaburun da sergiledi. Onun resimlerini de aşağıya ekliyorum.

10 Mart 2016' dan
Eklenti 637722

13 Kasım 2016' dan
Eklenti 637723

heyyamola 25-01-2017 23:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi verdoque (Mesaj 1493264)
Kayseri'de sonbahar da soğuk geçiyor, iki kez soğuklanıp iki kez açıyor olabilir mi?

1300 mt rakımda, Erciyes dağının zirvesine kuş uçuşu 10 km mesafede bulunan bahçemizde sonbahar aylarında gece-gündüz sıcaklık farkı 24 derece olabiliyor. Yani öğleyin 22 derece olan günün gecesinde -2 dereceyi görmek bizim için sıradan bir olay... Ancak bu senelerdir böyle, ilk defa bu durumla karşılaştık.

havlayanPapatya 04-06-2017 10:31

sayın heyyamola, bahçenizde bu sezon ne var ne yok? merakla bekliyoruz.

Beşiktaş 18-01-2018 15:55

Sn. heyyamola 2017 yılı için paylaşımlarınız olmamış bizi mahrum bırakmayın lütfen.

Saygılar.

İSAK 19-02-2018 18:46

Sayın heyyamola, sizlere sağlık, sıhhat ve kolaylıklar diliyorum. Bahçeniz Malatya yolu üzerine yakın mı? Yakın ise Malatya'ya giderken ziyaret etmemiz mümkün mü? Bahçenizdeki paylaşımlara baktığımızda bahçenizin büyüklüğü sanki 3-5 dönüm gibi geliyor. Bu da sizin başarılı bir planlamanızdan kaynaklandığı ortaya çıkıyor. Sizlere ve sevdiklerinize nice seneler diliyorum.

Kayrum38 01-12-2018 07:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi heyyamola (Mesaj 1413099)
Teşekkürler Sn. Doğadan. Meyve fidanlarını almadan önce epey bir araştırma yapmış, güvenilir ve işi bilen fidancılardan almaya gayret etmiştik. Çeşitlerini ve anaçlarını seçerken de bayağı özen gösterdik. Öyle ki aldığımız 6 çeşit eriğin hasat zamanı birbiriyle çakışmasın, biri bitince öbürü başlasın istedik. Yüksek verim alabilmek için hangi çeşidin hangisini tozlayacağını hesaba katarak düzenlememizi ona göre yaptık. Ayrıca dikim yaparken bu mesajdaki yöntemi kullanmıştık.

Yeri gelmişken diktiğim çeşitleri de paylaşayım.

Elma
Amasya, Arap Kızı, Gala, Red Fuji, Red Chief, Breaburn, Granny Smith, Golden, Starking

Kiraz
0900 Ziraat, Starks Gold

Şeftali
Fantasia, Hale, Monreo

Nektarin
Elegant Lady, Venüs

Erik
Can, Aynalı, Vardy Japon, Black Diamond, Angeleno, Formoza, Red Heart, Giant, Black Amber, Friar, Mürdüm, Üzüm

Armut
Deveci, Ankara, Santa Maria, Akça, June Beauty, Japon (Atago cinsi), Margarita

Kayısı
Roxana, Şekerpare, Iğdır, Tokaloğlu, Malatya, Prima

Badem
Teksas, Nonpareil

Dut
Ekşi Kara, Avustralya Kara

Ayva
Eşme, Şekergevrek

Acaba hale şeftali ve roksana kayısı tadları nasıl ?

çiçeğim 13-03-2020 22:34

[QUOTE=heyyamola;1493313]Soğanlı çiçeklerin arasına Nisan sonundan itibaren yazlık çiçekler dikiyorum. Temmuz-Ağustos gibi yazlık çiçeklerin yoğun yaprak örtüsü nedeniyle, Erlicheer yaprakları yaz boyu yeşil miydi ?.. Yoksa yapraklar kuruyup tekrar mı yeşerdiler, bunu gözlemleme şansım olmadı. Aşağıya o bölgenin resimlerini ekliyorum.

24 Temmuz'daki hali
Eklenti 637720

4 Mayıs' da aralarına sardunya dikmiştik.
Eklenti 637721

İklim koşullarına ve çeşitlerine göre değişmekle beraber, bölgemizde nergisler 20 Şubat-5 Mart arası yaprak çıkarır, 5 Mart-10 Nisan arası çiçeklenir, 15 Haziran-15 Temmuz arası da yaprakları kurur.

İki sezondur normal döngüsünde seyreden Erlicheer ilk defa böyle davrandı. Aynı davranışı Çok çiçekli Sarı Karaburun da sergiledi. Onun resimlerini de aşağıya ekliyorum.

10 Mart 2016' dan
Eklenti 637722

Verdiğiniz bilgileri okumak çok güzeldi ama üzülerek uzun zamandır paylaşım yapmadığınızı farkettim gerçekten merak ettim bilen var mı acaba?

Ezgi_38 07-11-2020 17:36

Sn.Heyyamola Kayserili bir hemsehriniz olarak sizi takdir ediyorum. Ben bahçe işlerine yeni başlayacak biri olarak sizin bilgilerinizden o kadar çok istifade ettim ki anlatamam. Bahçeniz yetiştirdiginiz ürünler hepsi birbirinden güzeldi. Hepsini tek tek inceledim ve gelişimleri hakkında ipuçları edindim. Sıkı takipçiniz olarak sizi takip etmeye devam edeceğim.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:08.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025