agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Sürdürülebilir Doğal Tarım Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/surdurulebilir-dogal-tarim-bahceleri/)
-   -   heyyamola / bahçe (https://www.agaclar.net/forum/surdurulebilir-dogal-tarim-bahceleri/29116.htm)

heyyamola 01-11-2016 21:15

5 Eklenti(ler)
2 Ekim 2016' dan


Uyuz otu (Sn. Mücevher Çalısı)
Eklenti 631681

Bunlar da tohumları (çabucak ve kolayca çimleniyorlar)
Eklenti 631682

Lab Lab sarmaşığı (Sn. Sernur)
Eklenti 631683

Bunlar da meyveleri
Eklenti 631684

Hazeran (Sn. SDurul) uzun süredir çiçekli
Eklenti 631685

heyyamola 01-11-2016 22:13

5 Eklenti(ler)
2 Ekim 2016' dan


Blue Beauty (Sn. bahcedenn)
Eklenti 631686

Olgunlaşmış hali
Eklenti 631687

Aladdin's Lamp (Sn. bahcedenn) ikinci nesil
Eklenti 631689

Kırmızı İldi (Sn. kader_bpkp)
Eklenti 631690

Kaynak meçhul, tadı güzel, üçüncü neslini görene kadar isimsiz kalacak garibim.. Sn. akçabardak sayesinde kaynağı da öğrendik.

Yumurta çeri domates (Sn. akçabardak)
Eklenti 631691

akçabardak 02-11-2016 15:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi heyyamola (Mesaj 1484263)
2 Ekim 2016' dan

Kaynak meçhul, tadı güzel, üçüncü neslini görene kadar isimsiz kalacak garibim..
Eklenti 631691


Kaynak bunlar olabilir mi?

http://www.agaclar.net/forum/1308777-post6.htm

heyyamola 02-11-2016 19:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak (Mesaj 1484344)

Ta kendisi... Yardımınız için teşekkürler.

heyyamola 03-11-2016 21:23

5 Eklenti(ler)

2 Ekim 2016'
dan


Balkabağı (Sn. TCM)
Eklenti 631847

Dilimli balkabağı (Sn. sevoş)
Eklenti 631848

Minyatür balkabağı (Sn. kader_bpkp)
Eklenti 631849

Yeşil-sarı süs kabağı (Sn. kader_bpkp)
Eklenti 631850

Minik kuzalı süs kabağı (Sn. kader_bpkp)
Eklenti 631851

heyyamola 03-11-2016 21:38

5 Eklenti(ler)
2 Ekim 2016' dan


Kabak (Sn. hosseda)
Eklenti 631852

Turuncu armut balkabağı (Sn. telato)
Eklenti 631853

Çocukluk dönemi
Eklenti 631854

Kırmızı Afrika patlıcanı (Sn. telato)
Eklenti 631855

Siyah cin biber (Sn. vehibe) üçüncü nesil
Eklenti 631856

telato 03-11-2016 21:59

Sayın Heyyamola;

Turuncu armut balkabağı tam bir armut şeklinde değil,

Bazen kabakların bazıları...

Bende de bu şekilde olabiliyordu.

heyyamola 03-11-2016 22:01

5 Eklenti(ler)
2 Ekim 2016' dan


İtalian heirloom (Sn. birnefestoprak)
Eklenti 631858

Vorlon (Sn. birnefestoprak)
Eklenti 631859

1884 purple (Sn. birnefestoprak)
Eklenti 631860

Martino's Roma (Sn. birnefestoprak)
Eklenti 631861

San Marzano lungo no:2 (Sn. birnefestoprak)
Eklenti 631862

heyyamola 03-11-2016 22:23

5 Eklenti(ler)
2 Ekim 2016' dan


5 ay önce tepe sürgünlerinden, 5 cm boyunda kesip çeliklediğimiz lavantaların çoğu tuttu.
Eklenti 631863

Tohumluk bırakılan Sarımsak otları çiçekleniyor.
Eklenti 631864

Böğürtlen 3 ay boyunca hep yüklüydü.
Eklenti 631865

Altuni Leylandi
Eklenti 631866

Dibindeki sedumlar
Eklenti 631867

heyyamola 03-11-2016 22:47

5 Eklenti(ler)
2 Ekim 2016' dan


Nikotin çiçekleri
Eklenti 631883

Coşkulu
Eklenti 631884


Eklenti 631885

Çok yıllık Phloks
Eklenti 631886

Ceylan gözü
Eklenti 631888

heyyamola 04-11-2016 19:47

5 Eklenti(ler)
2 Ekim 2016' dan

Yıldızlar
Eklenti 632027

Bu
Eklenti 632028

Ve bu
Eklenti 632029

Tek kök üzerindeler
Eklenti 632030


Eklenti 632035

heyyamola 04-11-2016 20:03

5 Eklenti(ler)
2 Ekim 2016' dan

Zinnia Peppermint Stick (Sn. SDurul)
Eklenti 632036

Zinnia Passion Sweet (Sn. SDurul)
Eklenti 632037

Her iki çeşidi de ilk paylaşan Sn. bahcedenn
Eklenti 632038

Antep Biberi (Sn. SDurul)
Eklenti 632039

Üstten görünüşü, bizdeki üçüncü nesli
Eklenti 632040

heyyamola 04-11-2016 20:33

5 Eklenti(ler)
2 Ekim 2016' dan

Boyalı Adaçayı Çiçeği (Sn. Mücevher Çalısı)
Eklenti 632041

Mor İnci Biber (Sn. İsmail Kuzucu) İkinci nesil
Eklenti 632042

Turşuluk Sarı Biber (Sn. İsmail Kuzucu) İkinci nesil
Eklenti 632043

Acı Süs Biberiye (Sn. bahcedenn) İkinci nesil
Eklenti 632044

Fasulyecik, Soya Fasulyesi (Sn. kaknus)
Eklenti 632045

heyyamola 04-11-2016 21:05

5 Eklenti(ler)
2 Ekim 2016' dan

Alakır Etlisi (Sn. taşlıbahçe)
Eklenti 632049

Yöresel adı Köpek Hayası imiş
Eklenti 632050

Yumurta domates (Sn. sevoş)
Eklenti 632051

Pembe Üzüm (Sn. kader_bpkp)
Eklenti 632052

Sarı Bezelye (Sn. kader_bpkp)
Eklenti 632053

heyyamola 04-11-2016 22:15

5 Eklenti(ler)
2 Ekim 2016' dan

Süs Çin Biberi - Chinese Ornamental (Sn. bahcedenn)
Eklenti 632085

Oldukça verimli
Eklenti 632087

1-2 cm boyundaki meyvelerin 23 Ekim'deki hasadı
Eklenti 632093

Acı Süs Biber (Sn. bahcedenn) Üçüncü nesil
Eklenti 632094

Siyah Macar (Sn. İsmail Kuzucu) İkinci nesil
Eklenti 632095

heyyamola 04-11-2016 22:31

5 Eklenti(ler)
2 Ekim 2016' dan

Bolivian Rainbow Biber
Eklenti 632096

Rengarenk
Eklenti 632097

Marbles Biber
Eklenti 632098

Siyah Süs Biber
Eklenti 632099

Güneşli Biber
Eklenti 632100

heyyamola 05-11-2016 20:33

5 Eklenti(ler)
2 Ekim 2016' dan

Mor bamyanın açmak üzere olan çiçeği ve yeni tutmuş meyvesi
Eklenti 632160

Çiçeklenen havuç
Eklenti 632161

Tunceli Sarımsağı, tohum veya minik dişler oluşturmaya niyetli değil gibi..
Eklenti 632162

Meksika Salatalığı hasat edildi.
Eklenti 632166

Çilekler ikinci parti ürün vermeye başladı.
Eklenti 632167

heyyamola 06-11-2016 19:16

4 Eklenti(ler)
2 Ekim 2016' dan

Geçen sene saksılı fide olarak aldığımız bodur yıldızların, saklanan ve yeniden dikilen yumruları bu yıl da çiçeklendi.
Eklenti 632268

Kurşunkalem kalınlığındaki yumruları, dikili bulundukları torf kalıbını dağıtmadan üzerlerine cocopeat ilave ederek mukavva kutularda, diğer yıldız yumrularına göre daha nemli bir ortamda saklamıştık.
Eklenti 632269


Eklenti 632270


Eklenti 632271

heyyamola 06-11-2016 19:25

5 Eklenti(ler)
2 Ekim 2016' dan

Boylu yıldızlar
Eklenti 632278


Eklenti 632279


Eklenti 632280


Eklenti 632282


Eklenti 632284

heyyamola 06-11-2016 19:40

5 Eklenti(ler)
2 Ekim 2016' dan

Yıldızlara devam
Eklenti 632285


Eklenti 632287


Eklenti 632288


Eklenti 632289


Eklenti 632290

heyyamola 06-11-2016 19:57

5 Eklenti(ler)
2 Ekim 2016' dan

Önceki sene hasat edilen tohumlardan yetiştirdiğimiz boylu yıldızlar
Eklenti 632293

Çapraz tozlaşmadan dolayı
Eklenti 632294

Her-bir tohum
Eklenti 632295

Farklı kombinasyonlar
Eklenti 632296

Sunuyor.
Eklenti 632297

heyyamola 06-11-2016 20:53

5 Eklenti(ler)
2 Ekim 2016' dan

Saaskaton Berry diye aldığımız, ancak Aronia olduğunu tahmin ettiğimiz üzümsü ilk meyvelerini olgunlaştırdı.
Eklenti 632301

Ahududu, ikinci parti meyveleri olgunlaşmaya başladı.
Eklenti 632302

Maydanoz, beşinci biçimine hazırlanıyor. Orta sırada sırık fasulye vardı.
Eklenti 632307

Dallanıp-budaklanan rekortmen biber fidemiz. Pepperoncini galiba..
Eklenti 632308

Şimdiye kadar 200 meyve, fazla kartlaşmadan çıtır kıvamda hasat edildi.
Eklenti 632309

heyyamola 06-11-2016 21:13

Krizantem
 
5 Eklenti(ler)
2 Ekim 2016' dan

Tohumdan yetişen krizantemler
Eklenti 632312


Eklenti 632313


Eklenti 632314


Eklenti 632315


Eklenti 632316

heyyamola 06-11-2016 21:31

Mor Katmerli Datura
 
5 Eklenti(ler)
2 Ekim 2016' dan

Sn. Selçuk Boz paylaşmıştı.
Eklenti 632317

Bizdeki ikinci nesli
Eklenti 632318

Çiçekler 2-3 gün açmış halde kalıyor.
Eklenti 632319

Solanların yerine
Eklenti 632324

Peyderpey yenileri açıyor.
Eklenti 632325

bahcedenn 06-11-2016 21:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi heyyamola (Mesaj 1484950)
2 Ekim 2016' dan



Dallanıp-budaklanan rekortmen biber fidemiz (Greek Pepperoncini galiba)
Eklenti 632308

Şimdiye kadar 200 meyve, fazla kartlaşmadan çıtır kıvamda hasat edildi.
Eklenti 632309

Bunlar benden edindikleriniz mi yoksa Sn. birnefestoprak'tan mı bilmiyorum. Tohum paylaşımı yapmadan evvel aynı isimli tohumu farklı iki şirketten edinmiştim. Birisinin meyveleri tam olgunlukta turuncu diğerinin ise kırmızı idi. İsimleri ise aynıydı. Sanırım onlar bile Italian ile Greek olanı karıştırıyorlar. Sonra üçüncü bir başka firmadan da edindim Italian ve Greek olarak. :)

Birkaç senedir gözlemime göre eğer meyveler tam olgunlukta hafif tombullaşıp turuncu renge dönüyorlarsa Golden Greek Pepperoncini, tombullaşmadan kızarıyorlarsa Italian Pepperoncini. Sanırım bunlar Italian Pepperoncini. Meyveleri kartlaştırmadan çıtır çıtır tüketmenin yanında kızartması ve turşusu da süper oluyor. Bu kadar çok yönlü tüketiminin yanında oldukça verimli olması da tam bir bonus. Toplamaya bıkmıştık biz. :)

heyyamola 06-11-2016 22:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bahcedenn (Mesaj 1484958)
Bunlar benden edindikleriniz mi yoksa Sn. birnefestoprak'tan mı bilmiyorum. Tohum paylaşımı yapmadan evvel aynı isimli tohumu farklı iki şirketten edinmiştim. Birisinin meyveleri tam olgunlukta turuncu diğerinin ise kırmızı idi. İsimleri ise aynıydı. Sanırım onlar bile Italian ile Greek olanı karıştırıyorlar. Sonra üçüncü bir başka firmadan da edindim Italian ve Greek olarak. :)

Birkaç senedir gözlemime göre eğer meyveler tam olgunlukta hafif tombullaşıp turuncu renge dönüyorlarsa Golden Greek Pepperoncini, tombullaşmadan kızarıyorlarsa Italian Pepperoncini. Sanırım bunlar Italian Pepperoncini. Meyveleri kartlaştırmadan çıtır çıtır tüketmenin yanında kızartması ve turşusu da süper oluyor. Bu kadar çok yönlü tüketiminin yanında oldukça verimli olması da tam bir bonus. Toplamaya bıkmıştık biz. :)

Katalog stoğu haricindeki tohumları tüketim amacıyla karışık olarak ayrı bir bölgede yetiştirdiğimizden etiketleme yapmamıştık. Meyvelerini hep taze-taze topladığımızdan olgunluk aşamasındaki değişimlerini gözlemleme şansımız olmadı.

Pepperoncini olduğu kesin... Golden Greek olduğunu düşünmüyorum.

Taze tüketimi ve kızartması çok lezzetliydi. Turşusunu da seneye deneriz inşallah.

3 kök kadar vardı. 10 kökten fazla olsaydı, bizi de bıktırırdı herhalde :)

birnefestoprak 07-11-2016 00:35

Doğru, Golden Greek değil. Resimdekiler, ticari adı Italian Pepperoncini olarak bilinen çeşide ait meyveler.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bahcedenn (Mesaj 1484958)
Bunlar benden edindikleriniz mi yoksa Sn. birnefestoprak'tan mı bilmiyorum. Tohum paylaşımı yapmadan evvel aynı isimli tohumu farklı iki şirketten edinmiştim. Birisinin meyveleri tam olgunlukta turuncu diğerinin ise kırmızı idi. İsimleri ise aynıydı. Sanırım onlar bile Italian ile Greek olanı karıştırıyorlar. Sonra üçüncü bir başka firmadan da edindim Italian ve Greek olarak. :)

Birkaç senedir gözlemime göre eğer meyveler tam olgunlukta hafif tombullaşıp turuncu renge dönüyorlarsa Golden Greek Pepperoncini, tombullaşmadan kızarıyorlarsa Italian Pepperoncini. Sanırım bunlar Italian Pepperoncini. Meyveleri kartlaştırmadan çıtır çıtır tüketmenin yanında kızartması ve turşusu da süper oluyor. Bu kadar çok yönlü tüketiminin yanında oldukça verimli olması da tam bir bonus. Toplamaya bıkmıştık biz. :)


heyyamola 09-11-2016 21:36

5 Eklenti(ler)
2 Ekim 2016' dan

Kayısı ve Erik çeşitleri aşılanmış Badem ağacımız
Eklenti 632645

Tutmayan yarma aşıların altından süren filizlere yapılan göz aşıları
Eklenti 632646

21 Haziranda yapılan sürgün göz aşısı
Eklenti 632647

Temmuz ortası yapılan, tam kaynaşmış durgun göz aşısı
Eklenti 632648

Ağustos sonu yapılan, henüz kaynaşmamış durgun göz aşısı
Eklenti 632649

heyyamola 13-11-2016 20:03

4 Eklenti(ler)
2 Ekim 2016' dan


Sera içindeki tek kök Meksika salatalığı, her koltuktan sürgün veriyor. Her bir sürgün yanı başında ne bulduysa sülüklerini sardırıp yoluna devam ediyor.
Eklenti 633096

2-3 cm boyundaki meyvesi
Eklenti 633097

Kudret narı da sürgün ve sülük meraklısı
Eklenti 633100

İyi desteklenmeyen sürgünler, ağırlaşan meyvelerin etkisiyle yerlerde sürünebilir.
Eklenti 633101

heyyamola 13-11-2016 20:18

5 Eklenti(ler)
2 Ekim 2016' dan


Lif kabağı çiçeği
Eklenti 633107

Yeni tutan meyvesi
Eklenti 633108

Domatesler
Eklenti 633109

Dökülmeye
Eklenti 633110

Devam ediyor.
Eklenti 633111


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:27.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025