agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Sürdürülebilir Doğal Tarım Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/surdurulebilir-dogal-tarim-bahceleri/)
-   -   heyyamola / bahçe (https://www.agaclar.net/forum/surdurulebilir-dogal-tarim-bahceleri/29116.htm)

heyyamola 14-08-2015 21:42

5 Eklenti(ler)
5 Temmuz 2015' den


Pamuk çiçekleri coştu. (Teşekkürler Sn. akçabardak)
Eklenti 571297

Dahlia tomurcuklanıyor.
Eklenti 571298

Bodurlar daha erkenci
Eklenti 571299


Eklenti 571300

İlk açan yalınkat
Eklenti 571301

heyyamola 14-08-2015 22:02

5 Eklenti(ler)
8 Temmuz 2015' den


Katmerli bodurların coşkusu
Eklenti 571306


Eklenti 571307


Eklenti 571308


Eklenti 571309


Eklenti 571310

aleydi 14-08-2015 22:28

Sn Heyyamola yıldızlar çok güzel olmuş, sebzeleriniz de çok başarılılar. Bir gün sizin gibi düzenli ekim yapabilirim umarım:).Ben böğürtlen almıştım 3 yıllık. Komşumunkiler iri ve tatlı. Benimkinin meyveleri hem minik hem daha ekşi. Şimdi sizin sayfanızda görünce sormak istedim. Benim aldığım böğürtlen diye sattıkları yoksa ahududu mu? Sonra komşum bana bir sürü kendi fidelerinden verdi. Bu yıl meyvası bile var:). Sarısını hiç görmemiştim, onun özelliği nedir. Teşekkür ederim.

622ali 14-08-2015 22:37

Sayin heyyamola katmerli bodur dahlialarinizi yanilmiyosam tohumdan yetistiriyorsunuz? Eger oyleyse tohumlari nereden satin aldiniz?

Birde kendi bodur dahlialarinizdan tohum alip seneye dikebiliyormusunuz? Eger dikiliyorsa ayni guzellik ve kalitede oluyor mu?

heyyamola 15-08-2015 17:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aleydi (Mesaj 1402030)
Sn Heyyamola yıldızlar çok güzel olmuş, sebzeleriniz de çok başarılılar. Bir gün sizin gibi düzenli ekim yapabilirim umarım:).Ben böğürtlen almıştım 3 yıllık. Komşumunkiler iri ve tatlı. Benimkinin meyveleri hem minik hem daha ekşi. Şimdi sizin sayfanızda görünce sormak istedim. Benim aldığım böğürtlen diye sattıkları yoksa ahududu mu? Sonra komşum bana bir sürü kendi fidelerinden verdi. Bu yıl meyvası bile var:). Sarısını hiç görmemiştim, onun özelliği nedir. Teşekkür ederim.

Teşekkürler Sn. aleydi. Meraklı, araştırmacı yapınız, şevk ve heyecanla yoğrulan doğa sevginizle, sizin daha da güzellerini yapacağınıza eminim.

Bildiğim kadarıyla minik ve ekşi meyveler, genelde doğal, yabani böğürtlen türlerinde görülüyor. Ahududu meyveleri olgunlaşma evrelerinde pembe rengin değişik tonlarını sergiliyor. Böğürtlen ise yeşil, pembe, kırmızı, bordo en son siyah renk alıyor. Ayrıca meyve yapılarından da birbirinden ayırt edebilirsiniz.

Ahududu kök sürgünleriyle kolayca ve bolca çoğalıyor. Böğürtlen kök sürgünleriyle biraz nazlı çoğalıyor. Ayrıca türü ıslah edilmiş kültür formuysa kök sürgününden elde ettiğiniz yeni bitki aynı özellikte olmayabiliyor. Onu en iyi çoğaltma şekli uç daldırması yapmak...

Sarı ahududu aynı özellikleri gösteriyor. Daha hafif aroması ve rengi dışında farkı yok sayılır. Ayrıca ahududunun bir de siyah renkli olanı var.

heyyamola 15-08-2015 20:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi 622ali (Mesaj 1402032)
Sayin heyyamola katmerli bodur dahlialarinizi yanilmiyosam tohumdan yetistiriyorsunuz? Eger oyleyse tohumlari nereden satin aldiniz?

Birde kendi bodur dahlialarinizdan tohum alip seneye dikebiliyormusunuz? Eger dikiliyorsa ayni guzellik ve kalitede oluyor mu?

Katmerli bodurları, çiçeklenmiş halde hazır fide olarak almıştım. Daha önceleri tohumdan da yetiştirmiştim. Çok güzel ve katmerli olanlar çoğunlukla melez tohum, dolayısıyla tekrar ektiğiniz tohumlardan aynı güzelliği yakalamanız çok zor... Ticari kaygılardan dolayı, üretici firmalar çoğu güzel çeşidin yumru oluşturmasını engelleyen işlemler uyguluyor da olabilir.

Thompson & Morgan ve Johnsons firmalarının ürettiği tohumlardan önceleri alıp ekmiştim.

heyyamola 15-08-2015 21:13

5 Eklenti(ler)
8 Temmuz 2015' den


20 kök ahududu, 2 kök Bektaşi üzümünden yapılan günlük hasat
Eklenti 571380

Starks Gold kiraz
Eklenti 571381

Ve 0900 Ziraat kirazdan günlük yarım kilo seyreltme usulüyle hasat yapıyoruz.
Eklenti 571382

Sardunyaların davetsiz misafiri Latin çiçeği
Eklenti 571383

Boylu beyaz hazırlanıyor.
Eklenti 571384

heyyamola 15-08-2015 21:34

5 Eklenti(ler)
8 Temmuz 2015' den


Bodrum Papatyasının ikinci parti çiçekleri
Eklenti 571398

Boylu yıldızlar tomurcukta
Eklenti 571402

Bu bodur çok tatlı
Eklenti 571403

Bu Lady liberty
Eklenti 571404


Eklenti 571405

resimsel 15-08-2015 21:36

Sn.heyyamola her şey yerli yerinde ellerinize yüreğinize sağlık:)

heyyamola 15-08-2015 21:47

5 Eklenti(ler)
8 Temmuz 2015' den


Nikotin çiçeği (Sn. MeyveliTepe paylaşmıştı.)
Eklenti 571418

Gazanyalar
Eklenti 571419


Eklenti 571420


Eklenti 571421


Eklenti 571422

heyyamola 15-08-2015 21:58

5 Eklenti(ler)
9 Temmuz 2015' den


Zambaklar
Eklenti 571428

Kafa dinleyip,
Eklenti 571429

Hayal kurarken
Eklenti 571430

Pembe
Eklenti 571431

İşe koyulup, ateşleneceğimiz zaman sarı...
Eklenti 571432

heyyamola 15-08-2015 22:13

5 Eklenti(ler)
9 Temmuz 2015' den


Karpuzda meyve tutumu
Eklenti 571433

Yıldız şekilli istridye kabağı
Eklenti 571435

Top süs kabak
Eklenti 571436

Kars Yumurtası (Sn. MeyveliTepe paylaşmıştı.)
Eklenti 571437

Kabuksuz Kabak Çekirdeği
Eklenti 571438

heyyamola 15-08-2015 22:25

4 Eklenti(ler)
9 Temmuz 2015' den


Siyah ahududu
Eklenti 571439

Sert dokulu, küre şeklinde, Dalcıkları dikenli, vahşi tür
Eklenti 571440

Bektaşi üzümü, 4. yılında verimli
Eklenti 571441

Allem ediyor, kallem ediyor, Mutluluk hormonunu gıdıklayıp, zoraki salgılatıyor.
Eklenti 571442

Resulgur 17-08-2015 11:30

Çok Başarılı
 
Sayın heyyamola bahçeniz çok güzel olmuş görmeyeli , fotoğraf çekimleri de çok başarılı gerçekten emeğinize sağlık efendim. Bol ve bereketli ürünler dilerim ;)

heyyamola 26-08-2015 22:18

5 Eklenti(ler)
9 Temmuz 2015' den



Latin çiçeği
Eklenti 572752

Sabah Sefası
Eklenti 572753

Sarı Balkabağı (2011 yılı etkinliği Sn. Trilye' den)
Eklenti 572754

Cüce Süs Kabağı (2013 yılı etkinliği Sn. bahcedenn' den) 2. nesil
Eklenti 572755

Çilli Fasulye (2013 yılı etkinliği Sn. Pria' dan)
Eklenti 572761

heyyamola 26-08-2015 22:39

5 Eklenti(ler)
9 Temmuz 2015' den



Sağdaki sırada domatesler yeni-yeni toparlanırken, solda fasulyeler tam verimde
Eklenti 572767

Yatay olarak gelişimlerini sürdürüp, sera tavanını kapattılar.
Eklenti 572768

Tombul fındık meyve tutmuş.
Eklenti 572769

Çardaktan sarkmaya başlayan
Eklenti 572770

Üzüm salkımları
Eklenti 572771

heyyamola 26-08-2015 23:01

5 Eklenti(ler)
9 Temmuz 2015' den



Hasat görüntüleri
Eklenti 572773


Eklenti 572774


Eklenti 572775

Akşam çayımızın kurabiyeleri
Eklenti 572776


Eklenti 572777

heyyamola 26-08-2015 23:12

5 Eklenti(ler)
13 Temmuz 2015' den



Kozmos
Eklenti 572778


Eklenti 572779

Zambak
Eklenti 572780

Yumrudan dikilen katmerli bodur
Eklenti 572781

Tohumdan yetişen boylu yalınkat
Eklenti 572782

dongyul 27-08-2015 08:17

sanki cennet bahçesi her türlü meyve, sebze var ellerinize sağlık^^

MeyveliTepe 03-09-2015 01:20

Sn.Heyyamola,

Bahçe sayfanızın Sürdürülebilir Doğal Tarım Bahçeleri başlığına taşınmasına onay verdiğiniz için teşekkürler.

Bu başlıktaki bahçelerin, yetiştirdikleri bitkilerde sentetik toksinler, organofosfatlar, desic-mesic, deltametrin, carbamate, mancozeb vs.vs. çoğu kalıntı bırakan, bir çok kronik hastalıkla bilimsel olarak ilişkilendirilmiş, hedef olmayan canlılara, suya, toprağa zararlı, alındığında insan vücudunda birikim yapan ve aktif maddelerin biribirleriyle etkileşerek daha da zararlı hale gelen bu maddeler olmadan kültürel, doğal yöntemlerle ya da kalıntı bırakmayan, hedef zararlılar dışında etkisiz organik içeriklerle nasıl başardıklarını, bakış açılarını, yaklaşımlarını anlatmalarını da bekliyoruz.

Böylece benzer durumda olan başka bahçelerin ezbere ve kısa vadeli çözüm uğruna uzun vadede zarar verecek sentetik toksin kolaycılığına düşmelerini bir nebze olsun önleme şansımız olur.

Söz gelimi, yanlış yere dikilmiş ya da yanlış sulanan bitkilerin köklerini çürümekten kurtarmak maksadıyla kanserojen fosetyl-al kullanmak yerine (üstelik kalıcı bir çözüm de değil) bitkiyi dikmeden veya sulama programını planlamadan önce iki kere düşünmek, kabak mildiyösünden kurtulayım derken kanserojen propineb kullanmak yerine mineral yağ veya kabartma tozu kullanarak önemli bir tehditi baştan savuşturmak gibi. Türlü türlü insektisitlere, herbisitlere hiç girmiyorum bile.

Fakat, çok da küçük olmayan bahçesinde senelerdir sentetik zehirler olmadan türlü yiyecekler üretenlerin mutlaka paylaşıp öğretecekleri deneyimler, yöntemler olur diye düşünüyorum.

Uzun lafın kısası, mantarlar, mildiyöler, türlü türlü yanıklıklar, kırmızı örümcekler, yaprak bitleri vs. için ilac(!)a sarılmadan neler yapıyorsunuz?

heyyamola 03-09-2015 23:35

30 yıl önce ''Tabiat Haklıdır'' (yazarı Fransız Maurice Messegue) adlı kitapla tanıştıktan sonra kararımı vermiştim. Yapabildiğim kadarıyla tükettiğimiz gıdaları kendim yetiştirip, hazırlamaya çalışıyorum.

Hastalık ve zararlılarla mücadele adına daha çok koruyucu doğal ve mekanik yöntemler kullanıyorum. Zamanında yapılan toprak işleme, budama, damla sulama, münavebe, kardeş ve tuzak bitkilerin kullanılması, sera, askı sistemi ve çardak uygulamaları şimdilik aklıma gelenler...

Yeri geldikçe yaptığım diğer uygulamaları paylaşmaya çalışırım.

heyyamola 04-09-2015 16:46

Toplamda 1000 metrekare (25 x 40 metre) olan iç bahçemizin sınırlarına öncelikle istinat duvarları yaptırmıştık. Malzememiz bölgemizdeki taş ocaklarından çıkan, işlenmesi kolay, hafif, su emebilen, Mancısın veya Muncusun taşı olarak bilinen bir tür doğal taş. (Zannedersem volkanik bir kayaç türü)

İstinat duvarlarının yüksekliği arazinin durumuna göre 120 cm ile 240 cm arasında değişiyor. Batı tarafındaki duvardan 20 metre, güney tarafındaki duvardan 13 metre olmak üzere tekrardan istinat duvarı çektirip, yaşam alanı olarak ayırdık. Bu bölgenin seviyesini kepçe marifetiyle 120 cm daha düşürüp, çıkan toprağı bahçe kısmına transfer edip tesviyesini de gözeterek yaydırdık. Kepçenin gezinmesiyle sıkışan toprağı, yine kepçe marifetiyle 70 cm derinliğinde krizma yaptırıp gevşettik. Böylece bahçe kısmını etrafındaki araziden biraz daha yüksekte konumlandırmış olduk. Bundaki amacımız daha iyi güneşlenme ve havalanma, dolayısıyla soğuk havanın birikip don zararına yol açmaması, nemli havanın dağıtılıp mantar kaynaklı hastalıkların bir nebze önlenebilmesi...

Daha sonra meyve fidanı dikim çukurlarını hazırlamaya koyulduk. Yaşam alanını ayıran batıdan doğuya uzanan istinat duvarını referans alıp, ip çekerek 3 metre arayla düzgün sıralar oluşturduk. Dikim tahtası kullanarak sıralar üzerinde yine 3 metre arayla fidan yerlerini işaretledik. Dikim çukurları yaklaşık 80 x 80 x 80 cm ebatlarında, kazma-kürek yardımıyla insan gücüyle peyderpey (Ekim 2009 - Mart 2010) hazırlandı. Çukurların önceden hazırlanması; drenaj sorununu gözlemleme, toprağın güneşlenip havalanarak yapısının iyileşmesi açısından çok faydalı.. Çukurların dip kısmına 30 cm yüksekliğinde pomza taşı, onun üzerine 15 cm yüksekliğinde bims doldurup, fidanları yerleştirdik. Yaptığımız karışımla fidan köklerini kapatacak şekilde en üstteki 35 cm'lik boşluğu da ayaklarımızla çiğneyip, bastırarak doldurduk ve hemen can suyunu göllendirecek şekilde verdik. Fidanların 30 cm uzağına, hakim rüzgarların estiği yöne 5 cm kalınlığındaki keresteden fidan boyunu aşmayacak şekilde herekler dikip, suyu emmeyen kalın kumaş şeritlerle, fidanları 2-3 yerinden 8 şeklinde hereklere bağladık. Ayrıca aşı yerinin hakim rüzgarların estiği yöne bakmasına, toprak seviyesinden 3-5 cm daha yukarda kalmasına, aşı yeri tam kapanmamışsa, budaklı kısmın kuzey-doğu tarafına bakmasına dikkat ettik.

Karışım harcımız

MALZEME MİKTAR

Bahçe toprağı 17 birim
Leonardit 3 birim
Cocopeat 3 birim
Keçi gübresi 3 birim
Klinoptilolit 2 birim
Perlit 2 birim
Bims 2 birim
Vermiculit 1 birim
Pomza taşı 1 birim

Dikmeyi düşündüğümüz çeşitlerden fedakarlık yapmama adına fidan dikim aralıklarımız çok sık oldu. Olabildiğince bodur anaçlar kullanıp, değişik budama yöntemleri uygulayarak, ilerde yaşanacak olumsuzlukları telafi etmeyi düşünmüştüm.

Muda 04-09-2015 17:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi heyyamola (Mesaj 1404343)
9 Temmuz 2015' den



Sağdaki sırada domatesler yeni-yeni toparlanırken, solda fasulyeler tam verimde
Eklenti 572767

Yatay olarak gelişimlerini sürdürüp, sera tavanını kapattılar.
Eklenti 572768

Tombul fındık meyve tutmuş.
Eklenti 572769

Çardaktan sarkmaya başlayan
Eklenti 572770

Üzüm salkımları
Eklenti 572771

Sayın heyamola ; Her şey çok güzel. Planlı bir çalışma yapıp çok güzel uygulamışsınız. Yaptığınız işlemleri çok kişi takip edip uygulamaya çalışacak muhtemelen. Sistemi bir defa kurup bilinçli olarak yapınca çok güzel şeyler çıkıyor ortaya. Deneyimlerinizi takip etmeye çalışacağım.

Üzümlerin cinsini merak ettim. 50 cm kadar var gibi görünüyor. Bende kırmızımsı bektaşı üzümü var. İkinci yılı az da olsa ürün verdi. Çok büyümüyor. Çoğaltmaya çalışacağım.

Arkadaşım bana iki çeşit fındık gönderecek. Bir tanesi diğer fındığın döllenmesi içinmiş. Sizde öyle bir uygulama var mı.

heyyamola 04-09-2015 21:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Muda (Mesaj 1406045)
Sayın heyamola ; Her şey çok güzel. Planlı bir çalışma yapıp çok güzel uygulamışsınız. Yaptığınız işlemleri çok kişi takip edip uygulamaya çalışacak muhtemelen. Sistemi bir defa kurup bilinçli olarak yapınca çok güzel şeyler çıkıyor ortaya. Deneyimlerinizi takip etmeye çalışacağım.

Üzümlerin cinsini merak ettim. 50 cm kadar var gibi görünüyor. Bende kırmızımsı bektaşı üzümü var. İkinci yılı az da olsa ürün verdi. Çok büyümüyor. Çoğaltmaya çalışacağım.

Arkadaşım bana iki çeşit fındık gönderecek. Bir tanesi diğer fındığın döllenmesi içinmiş. Sizde öyle bir uygulama var mı.

Teşekkürler, Sn. Muda. Kendi yaşam alanımıza harcamamız gereken kısıtlı bütçemizi, bitkilerin yaşam alanına aktarmıştık. 5 sene içindeki gelişimleri ve sağlıklı yapılarını görünce çektiğim tüm sıkıntıları unutup, iyi ki öyle yapmışım dedim.

Üzümlerin cinsi yöremizde Parmak Üzümü olarak adlandırılıyor. Salkımlar30-40 cm kadar boylanabiliyor. Çok geç olgunlaşan, soğuğu yedikçe tatlanan, iri uzunca taneli lezzetli bir sofralık çeşit.. Bende Bektaşi üzümünün sarı-yeşil renkli olanından var. Dediğiniz gibi fazla büyümüyor, çalı şeklinde gelişiyor. Dördüncü yılında benimkiler güzel meyve tuttu.

Değişik çeşitleri bir arada yetiştirerek meyve tutumu ve kalitesini artırmayı özellikle kiraz, erik, armut ve elmada denedim ve olumlu sonuç aldığımı söyleyebilirim. Hatta 1-2 tane kalitesiz çeşidi bile sadece tozlayıcı özelliğinden faydalanmak için dikmiştim. Fındığı çeşit olsun diye iki kök dikmiştim. Başka çeşidini bulursam yanına dikip denemek isterim. İlla ki daha iyi olur diye düşünüyorum.

eneskrky 04-09-2015 21:36

sayın heyyamola : uzun süredir formda değildim, bu sayfadakilerden habersiz :D herbiri harikaaa. yıldızlarınızla başlayayım tek kelimeyle mükemmel dillerinden anlamışsınız coşmuşlar maşallah :D
meyvelerde harika böğürtlenler bektaşi üzümü mütiş gözüküyor emeklerinizin karşılığını katıyla alasınız ;)
diğer çiçeklerinizde çok güzel form almış satışa hazırlanmışlar gibi hollandaya rakip çıkacak gibi duruyolar :D
sayfanızı özenle gezdim hayran kaldım ellerinize emeklerinize sağlık :D

heyyamola 05-09-2015 10:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi eneskrky (Mesaj 1406088)
sayın heyyamola : uzun süredir formda değildim, bu sayfadakilerden habersiz :D herbiri harikaaa. yıldızlarınızla başlayayım tek kelimeyle mükemmel dillerinden anlamışsınız coşmuşlar maşallah :D
meyvelerde harika böğürtlenler bektaşi üzümü mütiş gözüküyor emeklerinizin karşılığını katıyla alasınız ;)
diğer çiçeklerinizde çok güzel form almış satışa hazırlanmışlar gibi hollandaya rakip çıkacak gibi duruyolar :D
sayfanızı özenle gezdim hayran kaldım ellerinize emeklerinize sağlık :D

Övgü ve iyi dilekleriniz için teşekkürler.. Sizlerin daha da güzellerini gerçekleştirmeniz dileğiyle..

heyyamola 05-09-2015 17:47

Hastalık etmenleriyle mücadele adına, bu dönemde yaptığımız uygulamalar; Hastalıklı dalları budamak, yere dökülen hastalıklı meyve ve yaprakları olabildiğince toplamak, kuruyan, solan bitki artıklarını kökleriyle beraber sökerek bahçeden uzaklaştırıp yakmak. Üzüm asmalarında salkımların yeterli ışık ve hava almalarını sağlamak adına dalcık ve yaprak seyreltmesi yapmak.

Kışa girmeden önce (bölgemizde kasım ayı içinde) toprağın tam tavında olduğu zaman gözetilerek, mümkün olduğunca derin toprak işlemesi yapmak. Çiftlik gübresi verilecekse bu dönemde verilmesi daha iyi oluyor. Aslında kışlık örtü bitkisi ekip toprağa daha iyi özellikler kazandırmak da mümkün, ancak bölgemizin çetin kış şartları buna fazla imkan tanımıyor. Macar fiği ve arpayı karışık ekerek bu sezon denemeyi düşünüyoruz.

Şubat ayı içinde sıcaklığın eksi değerlere düşmediği günlerde meyve ağaçlarına %1'lik bordo bulamacı uygulaması yapıyoruz. Bu uygulama mantar kaynaklı çoğu hastalıkların ve bakteri kaynaklı bazı hastalıkların önlenmesinde bayağı etkili oluyor. Mart ayı içinde meyve ağaçlarının gövdelerini sönmemiş kireçle hazırladığımız bulamaçla badana yapıyoruz. Bu uygulama ile de bu dönemde güneşin yakıcı etkilerinden gövdeyi korumayı ve kabukların, kıvrımların arasındaki zararlı böcek yumurtalarını etkisiz hale getirmeyi hedefliyoruz.

Mart sonundan, nisan ortalarına kadar yine toprağın tam tavını gözeterek baharın ilk toprak işlemesini çok derin olmayacak şekilde (20 cm) yapıyoruz. Yabancı otları baskılamak adına gerekirse ikinci ve üçüncü toprak işlemesini de daha yüzeysel olarak (10-12 cm) gerçekleştiriyoruz. (21 Haziran'a kadar)

Yabancı otlar birçok hastalık ve zararlının konukçusu durumunda olduğundan, onlarla yaptığımız mekanik mücadele çok işe yarıyor.

heyyamola 06-09-2015 00:02

5 Eklenti(ler)
17 Temmuz 2015' den


Tohumdan yetiştirdiğimiz krizantem
Eklenti 573967

June Beauty (Haziran Güzeli) cinsi armudumuz olgunlaşmaya başlıyor.
Eklenti 573973

Hafiften sararıp pembeleşenlerin meyve saplarını 90 derece yukarı kaldırıp, kopuyorsa olgunlaştıklarına hükmediyoruz. Ayrıca sabah ve akşam kontrollerinde yere düşenleri de bekletmeden toplayıp ziyan etmiyoruz.
Eklenti 573974

Bazı erik çeşitlerimiz de
Eklenti 573985

Renklenmeye başlıyor.
Eklenti 573990

eneskrky 06-09-2015 00:05

sayın heyyamola : erikleriniz gül eriğimi acaba ona benziyo aynı; güzel dökmüşler afiyet olsun bereketli olsun :D

heyyamola 08-09-2015 22:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi eneskrky (Mesaj 1406273)
sayın heyyamola : erikleriniz gül eriğimi acaba ona benziyo aynı; güzel dökmüşler afiyet olsun bereketli olsun :D

Son fotoğraftaki Gül Eriği. Daha önceki fotoğraf ufak meyveli aşısız bir tür.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:28.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025