![]() |
5 Eklenti(ler)
6 Eylül 2015' den
Armut ağaçlarımız Eklenti 584362 Eklenti 584363 Eklenti 584364 Japon armudu Eklenti 584365 Sararmaya başlıyor. Eklenti 584366 |
Maşallah Maşallah sayın heyyamola ateşin, dumanın, salçanın kokusu taa bana kadar geldi. Emeklerinize sağlık, ağız tadıyla tüketin inşallah. Afiyet olsun, seneye de nasip olsun inşallah!..
|
5 Eklenti(ler)
6 Eylül 2015' den
Mor bamya Eklenti 584377 Hemen kartlaşmayan, hasat süresini uzatabileceğiniz bir çeşit Eklenti 584378 Pepino çeşit olsun diye dikilmişti. Eklenti 584379 Üçgen Acı biber (Sn.TCM paylaşmıştı) Eklenti 584380 Parmak Acı biber (Sn.TCM paylaşmıştı) Eklenti 584381 |
5 Eklenti(ler)
6 Eylül 2015' den
Kirli hanımlar Eklenti 584591 Eklenti 584592 Eklenti 584593 Eklenti 584594 Eklenti 584595 |
Harika masallah cok guzel meyveler,sebzeler cicekler hepsi...Emeklerinize sağlık,..
|
5 Eklenti(ler)
6 Eylül 2015' den
Kabaklar Eklenti 584596 Patisson Panache (Sn. bahçeden paylaşmıştı) Eklenti 584597 Topan patlıcan (Sn.İsmail Kuzucu paylaşmıştı) Eklenti 584598 Tatarlı karpuzu (Sn. Andora paylaşmıştı) Eklenti 584599 Küçük Acı biber (Sn. TCM paylaşmıştı) Eklenti 584600 |
5 Eklenti(ler)
7 Eylül 2015' den
Zambak Eklenti 584604 Eklenti 584605 Bodrum papatyaları Eklenti 584606 Dur-durak bilmiyor. Eklenti 584607 Eklenti 584608 |
5 Eklenti(ler)
7 Eylül 2015' den
Yamula patlıcan Eklenti 584641 Seradaki domatesler Eklenti 584647 Eklenti 584648 Eklenti 584649 Eklenti 584650 |
Sizin bahçeyi yeni keşfettim,her şey fevkalade ellerinize sağlık.
|
5 Eklenti(ler)
8 Eylül 2015' den
Geçen sene baharda tohumu ekilip, geçtiğimiz yaz 1-2 sefer biçilen Sarımsak Otu kışı olduğu yerde geçirmişti. Kış boyunca kökleri kardeşlenip, bu bahar çok gür bir şekilde yeşillendiler. Bu sezon 5-6 sefer toprak seviyesinden biçilmek suretiyle hasat edildiler. Şimdilerde çiçeklenmeye başladılar. Eklenti 584799 Maniye (Anatohum 2015) Eklenti 584800 Sivilceli Süs kabağı Eklenti 584802 Su Kabakları Eklenti 584805 Eklenti 584806 |
5 Eklenti(ler)
8 Eylül 2015' den
Bu çeşit yıldızımız en fazla boylanan, kalın gövdeli Eklenti 584819 3-5 çiçeği, uç kısmında topluca açan Eklenti 584820 Örümcek yapılı Eklenti 584821 Eklenti 584822 Bu hele bir açsın... Eklenti 584823 |
5 Eklenti(ler)
9 Eylül 2015' den
Hasat edilen armutlar, sağdaki iri olanlar Santa Maria Eklenti 584829 Bunu komşu bahçelerden aşılamıştık. Tereyağı tipindeki lezzeti, az kumlu yapısı, karakteristik sapıyla tanımlayabiliriz. Eklenti 584830 Japon armudunu da toplamaya başladık. Eklenti 584831 Üzüm eriğinin hafiften yumuşayanlarının Eklenti 584832 Kaçınılmaz sonu Eklenti 584833 |
5 Eklenti(ler)
15 Eylül 2015' den
Greek Pepperoncini (Sn. bahcedenn) Eklenti 584836 Afyon Topak (Sn. oz26) Eklenti 584845 Mor İnci (Sn. İsmail Kuzucu) Eklenti 584846 Acı Süs Biberiye (Sn. bahcedenn) Eklenti 584866 Yeşil Tatlı Sivri (Sn. oz26) Eklenti 584853 |
Sn.heyyamola sormazsam çatlayacagim. Fotoğraflari neden 1 ay gecikmeli yüklüyorsunuz :))
|
5 Eklenti(ler)
15 Eylül 2015' den
Meksika Biberi (Sn. loveforlife) Eklenti 584868 Siyah Süs Biber Eklenti 584869 Siyah Cin Biber Eklenti 584870 Bohça Biber Eklenti 584871 Küçük Acı Biber (Sn. TCM) Eklenti 584872 |
Alıntı:
Güncel olarak merak edilen konular ve sorular olursa, elimden geldiğince bilebildiğim kadarıyla geciktirmeden onları cevaplamaya çalışırım. |
5 Eklenti(ler)
15 Eylül 2015' den
Latin çiçeğinin bu rengini çok sevdik. Eklenti 584878 Bodur yıldızlar devam ediyor. Eklenti 584879 Eklenti 584880 Bu da Eklenti 584881 Açtı. Eklenti 584882 |
5 Eklenti(ler)
15 Eylül 2015' den
Bamyaların en verimli oldukları zaman Eklenti 585144 Hasat ile tüketim arasında geçen süre yarım saat Eklenti 585145 Geceyi aydınlatanlar Eklenti 585147 Bunun hasadını 50 güne kadar uzatmak mümkün... 15 gün önce de hasat edebilirdik. 20 gün daha bekleyip kızarınca veya dalında kuruyuncaya kadar da bekletmek mümkün.. Eklenti 585148 Domates, biber hasadı fazla olursa, konu-komşuya eşe-dosta dağıtılır, kalanlar ince kıyım doğranır, suyu iyice uçuncaya kadar dibine tutturmadan kaynatılıp, kışın tüketilmek üzere derin dondurucuda saklanır. Eklenti 585149 |
5 Eklenti(ler)
15 Eylül 2015' den
Üzüm eriği tamamen hasat edilip, gün boyu güneş alan bir yerde 3 gün, sonrasında temiz bir pamuk bez üzerinde 2 gün daha bekletilerek kurutuldu. Eklenti 585150 Bir kısmını deneme amacıyla bu makinede denedik. Eklenti 585151 Kurutma 5-7 saat sürüyor. 30 cm çapında üst-üste yerleştirilen 3 adet tepsi mevcut. Eklenti 585152 Soldaki 3 farklı çeşit sert, sulu, taze tüketime yönelik. Sağda kurutmalık çeşitler; En üstte Mürdüm, ortadaki Taşçıoğlu (yöremize has), altta Üzüm eriği Eklenti 585153 Komşu bahçelerden 3 farklı çeşit armut. Seneye kısmet olursa aşılayıp, envanterimizi zenginleştirmeyi düşünüyoruz. Eklenti 585154 |
4 Eklenti(ler)
15 Eylül 2015' den
Yeşil Kabuklu Kış Karpuzu (Sn. birnefestoprak 2012 paylaşımı) Eklenti 585155 Beyaz Cüce Karpuz (Sn. loveforlife 2012 paylaşımı) Eklenti 585156 Deşti Karpuz (Sn. Muda 2014 paylaşımı) Eklenti 585157 Neslini devam ettir diye arkadaşımızdan gelen bir çeşit Eklenti 585158 |
Sn. heyyamola, kurutma makinasında denedikten sonra memnun kaldınız mı? böyle bir aleti ne zamandır ben de düşünüyordum. Ağız tadıyla tüketmek nasip olsun.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Dün gece sizin makinayı görünce ben de epey araştırma yaptım, sizin kisinin aynısı şu anda 250 Tl. fiyat koymuşlar, siz çok iyi fiyata almışsınız. Ben de kafama koydum profilo bayilerine gidip bir göz atmakta fayda var, verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim, güle güle iyi günlerde kullanın. |
5 Eklenti(ler)
20 Eylül 2015' den
Sn. Muda' nın paylaştığı çekirdekten yetişen Hünnap Eklenti 585282 Tohumdan yetiştirdiğimiz Kağıt çiçeği Eklenti 585283 Yapraklar doğuştan kuru olunca, sonradan solma ihtimalleri yok. Süs amacıyla uzun süre saklanabiliyor. Eklenti 585284 Bu yüzden Ölmez çiçek de deniliyor. Eklenti 585285 Horoz ibiği yıldızların arasından çıkmış. Eklenti 585286 |
Alıntı:
Çekirdekten yetişen hünnap fidanınız çok güzel gelişmiş. Bu yıl aldığım iki tane hünnap fidanı bu büyüklüğe ulaşmamış durumdalar. Saksı içerisinde önceden yetiştirdiğim fidanlar da bu büyüklüğe topraklarını değiştirmediğim için ulaşamadılar. Apartmanın yalıtımı nedeni ile mecburen balkondan alıp içeride misafir ettiğim saksılardan hünnap fidanları bir anda büyümelerine rağmen yeniden balkona alınca bozuldular. İlkbaharla birlikte ölüp ölmedikleri belli olacaklar. Aşılı olarak aldığım iri hünnap fidanlarının bir kısmını dere içine biraz daha fazla toprak var diye dikmiştim. Ancak istediğim gibi gelişme gösteremediler. Muhtemelen yeterli güneş ve suyu alamadılar. Arkadaşlarıma verdiğim hünnap fidanlarından güney yamaca damlama sulama yaparak diken arkadaşımdakiler en iyi gelişim gösterdi. İki tane meyvesi bile oldu. Diğerindeki fidan ikinci yılında en iyi gelişme göstermesine rağmen meyvelerini döktü. İlginç bir bitki. minicik çiçekleri var. Geç çiçeklendiği için don olayından muhtemelen etkilenmiyor. Biraz daha büyüdüğü zaman sizinle aynı rakımda olan yerde ürün yetiştirebilir mi bilemiyorum. Şimdilik deniyoruz. Kurudu dediğim fidanlar bile baharla birlikte canlandılar. Dikemediğim fidanları çukur kazabilirsem toprağını derinleştirip gübreli biraz olsun su tutabilecek bir yere dikebilirsem ürün alma ihtimali olacağını düşünüyorum. Bitki için her ne kadar 800 metre rakım yazılsa da başka bir arkadaşın bir karışlık boydaki bir çelikten köklendirdiği hünnap fidanı 1300 rakımın biraz üzerinde benim dağbağın ilerisindeki yerde kaç yıldır yaşıyor. Bu yıl kestane diktiğim gibi hünnap çekirdeklerini de direk toprağa dikmeyi düşünüyorum. O şekilde daha sağlıklı ve sağlam olarak büyüyorlar. |
Sayın Muda,
Gelişimlerini burada daha detaylı paylaşmıştım. 1 Kasımda yapraklarını döktü. İki saksıdan birisini kış boyunca kapalı balkonumuzda muhafaza etmeyi düşünüyorum. Diğerini 15 Kasımda bahçedeki asıl yerine dikip karşılaştırma yapacağım. Direk toprağa ekemedim, ama illa ki bu yöntemin daha da sağlıklı olacağına inanıyorum. Ayrıca doğal ortamındaki (Aksaray ilinin dağlık bölgeleri) ana bitkinin kök sürgününden geliştirdiği çöğürlerden bir arkadaş getirmişti. Onu da (50 cm boyunda) bahar başında dikmiş ve tutturmuştuk. Bakalım üç silahşörler önümüzdeki bahara ne yapacaklar?.. |
5 Eklenti(ler)
20 Eylül 2015' den
Gala cinsi elmayı 10 gündür azar-azar topluyoruz. Eklenti 585451 Erken olgunlaşan ve iyi renklenen bir çeşit Eklenti 585452 Amasya da renkleniyor. Eklenti 585453 Golden daha çok yol alacak. Eklenti 585455 Fuji en geç olgunlaşanlardan Eklenti 585457 |
5 Eklenti(ler)
20 Eylül 2015' den
Üzümlerin durumu Eklenti 585460 Eklenti 585461 Eklenti 585462 Eklenti 585463 Eklenti 585464 |
5 Eklenti(ler)
20 Eylül 2015' den
Biberler Eklenti 585465 Eklenti 585466 Eklenti 585467 Eklenti 585468 Eklenti 585469 |
5 Eklenti(ler)
20 Eylül 2015' den
Çan çiçeği (Sn. İsmail Kuzucu) Eklenti 585476 Haseki Küpesi (Sn. bahcedenn) Eklenti 585477 Oğul Otu (Sn. Muda) Eklenti 585478 Yer Kirazı (Sn. MeyveliTepe) Eklenti 585479 Olgunlaşmış hali Eklenti 585480 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 05:39. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025