agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Sürdürülebilir Doğal Tarım Bahçeleri
(https)




Beğeni Düzeni2296Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 19-09-2015, 21:38   #1
Ağaç Dostu
 
birnefestoprak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
Sirketimizin ve ANATOHUM Projesi'nini yeni uretim sahasi:

Toplamda 14 donum kadar bir alani kiraladik. Bir hafta 10 gun icinde 10 donum kadarini acip bir ucundan uretime baslayacagiz (sahibi traktoruyle yardimci olacak). Bu benim icin onemli bir olcek sicramasi ama izolasyon acisindan cok onemli imkanlar sunuyor. Bana mutlaka hergun olmasa da duzenli sekilde yardim gerekecek. Butun alani zaten ayni anda uretim icin kullanmamiz en azindan simdilik mumkun degil. Ilk is olarak sera yapmamiz lazim.

Arazi, daha once hayvanlar icin otlak olarak kullanilmis. Bu bakimdan, toprak da hala zengin olmali. Sahibinin esas isi ciftcilik degil ama daha once karpuz ekip satmayi denemisler (yol kenarinda satmayi denedikleri icin hem ilgilenmek zaman icine zorlasmis hem de sahibinin bel fitigi ortaya cikmis). Iki senedir birsey ekilmemis.

Name:  MB1.jpg
Views: 897
Size:  50.7 KB

Karpuz ve diger mahsul icin yol kenarina ustu kapali tezgah yapmislar. Burayi tohum hasadi ve temizlemesi ve mahsul depolamasi icin donusturecegim. Icerde bir de buyukce dolap var. Ilerde lazim olacaktir.

Name:  MB2.jpg
Views: 898
Size:  59.0 KB

Bu da kuyu. Sulama icin artik Klorsuz veya Kloraminsiz su kullanabilecegiz.

Name:  MB3.jpg
Views: 899
Size:  55.8 KB

Manifold/sulama icin kuyu baglantisi da hazir.

Name:  MB4.jpg
Views: 910
Size:  65.2 KB

Arazi yola cok yakin. Mevcut uretim alanimiza gidis gelis, trafige bagli olarak, 80-90 dakika kadar surebiliyor. Bu yeni yerse gidis gelis 40 dakikaya kadar inecek.

Name:  MB5.jpg
Views: 914
Size:  64.9 KB

birnefestoprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:14.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025