View Single Post
Eski 01-12-2015, 03:27   #176
birnefestoprak
Ağaç Dostu
 
birnefestoprak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
Nerdeyse 2 aydir yazmaya firsatim olmadi. Bahcelerle tarla arasinda gidip gelmek, bir yandan isi ve proje alanini genisletmek, pazara gitmek, ekim/dikim derken kendime ve agaclar.net'e cok az vakit kaliyor. Bu arada capa makinesi de bozulunca, kurek ve ben basbasa kaldik. Yeni tarlada kurekle yer acmanin ne kadar zor ve zaman alici oldugunu tahmin edersiniz. Siralamada onumuzdeki sene ilk alinacaklar arasinda buyukce bir capa makinesi var. Ilerde butce ayirabilirsek bir de traktor almamiz gerekecek. Simdiyse oncelik, seranin yapilmasinda. Gelir acisindan yavas gecen yazdan kalma masraflari odemeyi bitirebilirsek, serayi da yakinlarda yapmaya baslayacagiz.

Eylul ayindan yer elmasinin goz alici guzellikteki cicekleri:

Name:  Sunchoke.jpg
Views: 729
Size:  51.5 KB

Hasat resmini de cekmistim fakat onu bulamiyorum. Tek bir 10-15 gr agirliginda yumru dikmistim. O tek yumrudan 3 kg civarinda hasat elde ettim (hepsi restorana gitti). Yer elmasi cok bereketli bir bitki. Onumuzdeki sene kismet olursa, iri yumrular yapan bir Fransiz kultivarindan dikmek istiyorum.

Asagidakiler sonbahar basindan biber, domates ve patlican fideleri. Ne yazik ki bu sene yaz yagislari cok uzun surdu ve Ekim'in ilk haftasina kadar devam etti. Domatesleri sonbaharda ne kadar erken topraga almaya calissam hep bir aksilik cikiyor. Bircok fideyi yagislarda kaybettik. Bazilarini da danaburnu telef etti. Son 1-2 hafta domates kurtlariyla mucadele ettikten sonra da geri kalanlar hem restorana hem de bize yetecektir. Ne de olsa bu sonbaharda tohumluk domates cesidini azaltip uretime agirlik vermistim. Bazi cesitler olgunlasma asamasinda...

Name:  PepSeedl.jpg
Views: 709
Size:  57.2 KB
Name:  EggTomSeedl.jpg
Views: 710
Size:  70.4 KB

birnefestoprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön