View Single Post
Eski 23-08-2015, 19:22   #159
birnefestoprak
Ağaç Dostu
 
birnefestoprak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
Domates, patlican, enginar (bunun yaninda resimlerde gozukmeyen biber, lahana gibi diger sebzelerin) tohumlari dikildi. Tohum ekimini biraz daha erkene cekebildim; kismetse ve beklenmedik bir hava olayi olmazsa, Eylul ortasi-sonu arasinda bir zamanda cogu fideyi topraga alabilecegim.

Bu sene cok yoruldugum icin, acilen cogaltilmasi gerekenler disinda tohumluk fide uretimini azaltip, biraz daha restoran ve pazar icin mahsul uretimine yuklenmeyi ve mahsulu biraz da kendi tuketimimiz icin hasat etmeyi planliyordum ki bir hafta kadar once hic beklenmedik sekilde olcegimizi yari yariya kucultecek sekilde, bize ayrilan alanin bir kisminin hayvanlarin otlamasi icin kullanilacagini ogrendim. Bunu tohum ekimini yapmadan cok once (yaz basi) bilmek isterdim cunku yaptigim is kapsamli bir planlama gerektiriyor. Simdi 1 donum gibi bir alana dustugumuz gibi hem tohumluk izolasyonu konusunda kisitlamalar artacak hem de yuzlerce fide acikta kalacak.

Hafta ici bir tanidigin bufalo ciftligini (organik seker kamisi ve kucuk olcekte sebze de uretiyor) ziyarete gidecegim. Onun arazisinde drenaj sorunu var ama gorusecegiz bakalim; sonbaharda yagislar cok azaldigi icin en azindan Ekim-Nisan arasinda sorun olmaz diye dusunuyorum. Bir sekilde onumuzdeki birkac sene nasil bir strateji izlenecegini bilmem gerek; su anda uretim yaptigim ciftligin yakin bir zamanda satilma ihtimali de var. Seneye 4. yilina girecek bir isin ve ANATOHUM Projesi icin yapilan tohum uretiminin bu asamadan sonra kuculmeye gitmesi degil imkanlarini arttirarak belli bir doygunluk seviyesine ve benim kalite sinirlarini zorlamadigini dusundugum bir asamaya kadar buyumesi gerek.

Bu tip gelismeler, onunuzu gormenizi saglayacak adimlari atmanizi sagliyor. O yuzden, yorucu ve stresli olsa da eger mantiginizi ve imkanlarinizi zorlarsaniz ve daha fazla calismayi goze aliyorsaniz, bunlardan mutlaka cozumler ya da "a aaa aslinda soyle de yapabiliriz" gibi secenekler cikar.

Eklenen Resimler
   
birnefestoprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön