![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Otlu Krep Tarifi
Malzemeler: Ebe gömeci Gelincik Isırgan Biraz taze soğan, biraz taze sarımsak Beyaz Peynir. Yeşil malzemeler güzelce zeytinyağı ile kavrulur -yalnız fazla kavrulmaz canlı yeşil rengini koruyacak.. beyaz peynir ilave edilip karıştırılır. Krepler hazırlanır ( Süt -yumurta - yağ -un ile) Krebin arasına konup katlanıp afiyetle yenir. İşte doğal ve basit beslenme :hem de çok lezzetli ![]() |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Badem yetiştirmek için en güzeli çekirdekten kendi yetişmesi. Aşı yapılacak büyüklüğe geldiği zaman ise onları istediğimiz türlere aşılamak gerekiyor. Ancak biz o kadar sabredemiyoruz. Çevrenizde kabuklu badem var ise vakit geçirmeden istediğiniz yerlere üçer tane olmak üzere dikin. Diktiğiniz bademler istediğiniz verim verir ise onları aşılarsınız. Biz bu yıl bir fidancı ile anlaşarak onun aşılanacak hale gelmiş olan yabani ahlat gibi fidanlarına bildiğimiz çeşitli armutları, elmaları, birkaç çeşit kayısı, çok iri bir döngel, çabuk meyve veren şeftali ve arkadaşta olan geç çiçek açan bademden durgun göz aşısı ile aşılattık. Arkadaş yerinde büyümesi için sonbaharda bu fidanları dikti. Ben de on tane diktim. Fidancı şeftaliye badem aşılamış. Biz tam tersini yapıyorduk. Belki daha büyük bademlerimiz olacak. Ancak şeftalinin anacı badem kadar dayanıklı olmaz. |
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Bizimkiler de badem anacına aşılı Fransız bademleri... Ama 15 günde bir sulama nedense az geldi. Bu yaz her hafta sulayacağız. Bir de haşin bir budama yapacağım Faydalı olacağına inanıyorum.Eğer anaç şeftali olursa aslında daha çabuk verime geliyormuş. Ama daha kısa ömürlü oluyor. Dolayısıyla maalesef kesin doğrular yok bu işte: Örneğin deli zeytin anacına aşılı zeytinlerin performansı düşük şu anda- oysa onlar 3 misli daha pahalıydı. Çelikten yetişme zeytinler ise gürledi gitti. Belki arap atı gibi geç açılırlar. Bakım aynı bakım. Hava yağmurlu bakalım ne zaman fidanları toprakla buluşturacağız... |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Yağmurlar dur durak bilmiyor. Badem fidanlarını dikemedik. Daha ben bademlere budama yapacağım. Marullar çok yavaş büyüyor. Hadi büyüsünler de yiyelim artık. Altın çilekleri de don vurdu ve kalançoyu Bu sene kış çok zor geçiyor.Altta Fındık , kestiriyor. |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| bahçe, çiftlik, emek, mutluluk, organik |
|
|