View Single Post
Eski 25-01-2015, 20:06   #529
SAHIRE
Ağaç Dostu

SAHIRE's Avatar

Giriş Tarihi: 11-02-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi garlangufa Mesajı Göster
Sayın Sahire selamlar,
hernekadar sesimiz çıkmasa da sizin yazılarınızı takip ediyorum. Çilek konusunda birkaç önerim olacak, Trabzon da ilk topraksız tarım serasında çilek yetiştiren biri olarak. Osmanlı çileği iyidir, güzeldir, koku,tad ve aroma iyidir fakat hem dayanıksız, hemde verim düşüktür. 1 kökten max 600gr çilek alırsınız oysa bir Albion çilekten 2 kilo çilek alabilirsiniz. Bu çilek türü hem hastalıklara çok daha fazla dayanıklı, hemde tad, koko, dayanıklılık, aroma müthiş. Benim favori çilek türlerim Albion,sweet-charlie,Festival, Rubigen. Ne olduğu belli olmayan, Pazarda yediveren(böyle bir çilek türü yoktur, bakımı yapılırsa birçok çilek 7,9,17 verebilir...) denilen çilek türlerine inanmayın. Şansınız varsa uğraştığınıza değer. Şunu da unutmamalı. Çilek türleri bölgenin iklim şartlarına oldukca duyarlıdır. Örneğin Festival denilen tür Antalya, Fethiye de çok iyi verim verirken, karadeniz bölgesinde zayıf (Osmanlıya göre yinede iyi). Çilek konusunda oldukca uzman kişiler var, hem bu forumda, hemde topraksizkultur.com forumunda yazılarına ulaşabilirsiniz.Selamlar, kolay gelsin
Değerli bilgileriniz için çok teşekkürler. Demek ki bulabilirsek festival fidesi almakta fayda var. Bugün pazarda çilekleri dizmişler. Tadımlık canımız çekti aldık... Kilosu 8 tl . Koku ve görünüş süper ama tat hiç yok - eve gelince tam bir hüsran... Cinsi mi kötü yoksa yetiştirirken bir şeyler mi yapıyorlar bilemedim.
Selamlar bizden

SAHIRE Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön