View Single Post
Eski 08-01-2015, 14:52   #518
Muda
Ağaç Dostu

Muda's Avatar

Giriş Tarihi: 12-02-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SAHIRE Mesajı Göster
Ben dışarıya 2-3 hafta önce diktim- güzel iri dişlerdi: filizlenmişler, ama dediğiniz gibi baş yapabilir mi - göreceğiz. Seranın içindekiler yeşil yiyelim diyeydi zaten - birazını yeşil yemeye başlarız artık
Güzel gevşek yere dikmiş iseniz, yanmış hayvan gübresi de üzerlerine dökerseniz neden olmasın. Çok aşırı suyu sevmiyorlar. Yeniden diş yapmaya çalışıp deformeli şekiller oluyor. Arkadaşım iki kere çapa yaptı, çok sıcaklarda iki kere suladı. Gayet güzel sarımsakları oldu.

Bende ise yanlış yere ekim, hiç çapa yapamayınca olmadı. Bu yıl da geç kalmak üzere iken ektim. Onlar da filizlendiler. Şu anda oldukça fazla kar altındalar. İnmem mümkün olmadı.

Soğan ekerken şu anda genç yaşta kalp krizinden vefat eden soğan patetes aldığım kişi acı soğanı portakal gibi ikiye bölerek dikmemi söylemişti. O şekilde daha fazla filiz çıktığını, zaman zaman köküne dokunmadan üstteki yeşil kısmı kesip yiyebileceğimi, onların yeniden yeşereceklerini söylemişti. Siz de isterseniz yeniden dikmek yerine soğan ve sarımsağın yeşil kısmını keserek tüketin. Nasıl olsa kökünden yeniden çıkarlar.

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön