View Single Post
Eski 08-01-2015, 21:08   #521
SAHIRE
Ağaç Dostu

SAHIRE's Avatar

Giriş Tarihi: 11-02-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Şah-Kara Mesajı Göster
SAHIRE hanım, yazılarınız sürükleyici bir kitap tadında hızla okudum. Tamamen hayalini kurduğum hayat tarzını genç yaşta oluşturmuş ve yaşıyor olmanız beni çok etkiledi. Artık bende çalışma hayatımı bitirip bu yılın ilk çeyreğinde sizinkine benzer ikinci bahar diye adlandırdığım yeni hayatımın başlangıcını yapacağım.
izin verirseniz size naçizane iki ağaç türü önereceğim. Birincisi mucize ağaçta denilen neem ağacı (Azadirachta indica ) ki bu ağacı araştırdığınızda bir çok faydalarından yararlanabileceğinizi anlayacaksınız. Örneğin ben; yapabilirsem kuracağım çiftliğin tüm sınırına bu ağaçtan dikerek çevresel bitki hastalıklardan en az etkilenme hesabı yapıyorum ve toprağı da verimli hale getiriyor, diğeri de Moringa oleifera ağacı. Bunun yapraklarndan hatta herşeyinden de hayvanlarınıza destek yeminden tutun insan sağlığı için bir çok yararlar sağlayabilirsiniz. Her ikisi de sıcak iklimler için uygun. Benin yaptığım araştırmalar sonucu bu iki ağaç olmaz ise olmazlarımdan oldu. Şimdilik bu bilgileri sizinle paylaşmak istedim.

En derin saygılarımla.
Güzel yorumlarınıza çoook teşekkür ederim. Umarım siz de hayallerinize en kısa zamanda ulaşırsınız, darısı başınıza Neem ağacı ekstresini zararlılar için kullanıyoruz, oldukça pahalı ama etkili bir yağ. Zaman zaman ben de düşündüm: Şu ağacı yetiştirsek de ilaç masrafı olmasa diye Neden olmasın denenebilir; burada yetişir mi bakarız... Yabancı firmalara para kaptırmamış da oluruz.
Diğer moringa ağacını ilk kez sizden duyuyorum. Siz yazınca şöyle bir baktım Dr. Öz meşhur etmiş bu ağacı, çok faydalıymış dediğiniz gibi... Onu da inceleyeceğim.
Paylaşımlarınızı her zaman beklerim, saygılar benden.

SAHIRE Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön