![]() |
|
|
|
#10 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Siz saksıya aldığınız için yeniden dışarıya koymayın. Daha erken çileklerini alırsınız. Verimden düşünce havalar düzelince yeni yerlerine koyarsınız. Soğuktan daha iyi bir ortama koyarsanız problem yok. Ancak daha iyi sıcak bir ortamdan soğuk ortama koyunca problem olabilir. Hiç riske girmeyin. Benim yaptığım yer ikindiden sonra güneş görmüyor. Dağın gölgesi geliyor. Belki bu da etkili olabilir. Yazın bende de çok fazla verim olmadı. Sonbaharda havalar serinleyince çilek tam köklenince bu manzara ile karşılaştım. İkinci yeri yaptım. İlk yaptıklarıma dokunmadım. Üç yıl aynı yerde durduktan sonra o kısmı başka bitkiye tahsis edeceğim. İkinci yeri domateslerin yerine sonbaharda yaptım. Muhtemelen ilkbahardan daha fazla verim verir. Yediveren çileği tohumdan yetiştirmeye uğraşmanızı tavsiye etmem. Çok zor ve verim almak daha uzun sürer. Bir kısım fide alıp onları denemek daha güzel. Bendeki en verimli olan yediveren önce çiçek açıyor. Sonra kol atıyor. Yaz gelince muhtemelen çok fazla kol atacaklar. Bir şey göndermede sıkıntı yaşıyorum. Hala göndereceğim şeyler var. Mutlaka bir şey çıkıyor. Şimdi de kar ve aşırı soğukta ne gidebilir ki. Soğuklara dayanıklı olan türler dışında. Fide bulamaz iseniz yardımcı olmaya çalışırım. 1280 rakımda bu şekilde oldular. Yerli dediğim çilekten arkadaşın bahçesinden alarak reçel yaptık. Mükemmel oldular. Onlara da Osmanlı çileği olduğunu söyleyenler var. Ancak onlar bakım ile daha iri oluyorlar. Diğer Osmanlı çileği ile aralarında fark var. Güler hanımdan gelen Osmanlı çilekleri balkonda kırmızı örümceğe maruz kalınca götürememiştim. Onlar küçük, tadı, aroması ve görüntüsü daha farklı çilekler verdiler. Saksıda daha az ve tadımlık oluyorlar. Bir iki kere sulamada gecikince kırmızı örümcek ile birlikte ölmelerine yol açtı. Muhtemelen aynısı yeri çimen gibi kapladı. Baharda her şey belli olacak. Düzenleyen Muda : 08-01-2015 saat 14:58 |
|
|
|
|
| Etiketler |
| bahçe, çiftlik, emek, mutluluk, organik |
|
|