![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-07-2010
|
Alıntı:
sayın heyyamola bu arada birde sorum olacak size mesajınızda yanmıs kuş gübresinden bahşetmişsiniz benimde güvercinlerim var gübrelerini bahçede bir türlü kullanamıyorum yakar diye korkuyorum bu gübreyi hazır almadıysanız yanma aşamalarını zahmet olmassa anlatırmısınız teşekkür ederim saygılar |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın tuya, Güvercin gübresinin besin değeri oldukça yüksek... Kullanırken dozajını çok iyi ayarlamak gerekiyor. En iyisi şerbet yapıp da kullanmak; Bir kürek güvercin gübresine 20 lt su oranını baz alıp ağzı kapalı bidonlarda 10-15 gün kadar bekletiyorum. Daha sonra süzüp, suyla 100 litre'ye tamamladıktan sonra kullanıyorum. (Biraz koku yapıyor haliyle) Gübreyi hazır alıyorum, yarı yarıya biçilmiş çim kırpıntısı veya otla harmanlayıp, kapalı bir ortamda bekletiyorum. 3-9 ay içerisinde kullanıyorum.Kullanım miktarımız; 5 birim keçi gübresi verdiğimiz yere, güvercin gübresinden 1 birim |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Yaz başlangıcında bahçemiz
24 Haziran 2012' den Anemon ![]() Diğer rengi ![]() Ufak çiçekli zinnia ![]() İri çiçekli olanı henüz tomurcukta ![]() 45 gün önce tohum'u ekilenler Solda dahlia, ortada nakil (Kına çiçeği, Balsamina), sağda kat gülhatmi ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
24 Haziran 2012' den Iceberg marul dürülmeye başlıyor. (Başı bağlanıyor, yandı garibim...) ![]() Tohum takas etkinliğinden aldığımız endivyen. Sayın dermana'ya teşekkürler. ![]() Kekiklerimiz serpildiler. ![]() Kırmızı saplı pazımız ![]() Tohum takas etkinliğinden aldığımız kırmızı dağ ıspanağı. Sayın tturt'a teşekkürler ![]() |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
24 Haziran 2012' den Üzümsü bölgemiz ne durumdaydı ? ![]() Böğürtlenimiz bir yandan yeni çiçeklerini açıp, ![]() Yeni oluşmuş meyvelerini de büyütmeye çalışıyor ![]() Olgunlaşmaları için daha çookk ekmek yiyecekler ![]() |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
24 Haziran 2012' den Diğer üzümsüler Ahududu erken olgunlaşanlardan ![]() Bektaşi üzümü 2. yılında güzel gelişiyor ![]() Meyve bile bağladı. (Sadece 2 tane ama... Olsun ona da razıyız.) ![]() Frenk üzümü de halinden memnun görünüyor ki.. ![]() Hediye olarak şeffaf boncuklarını esirgemiyor ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|