![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-01-2011
|
Aman Tanrım.....Ben bu bahçeye bir daha girerken kalp ilacı felan almalıyım diye düşünüyorum.....Sevgili heyyamola...Harika sebzeleriniz sizin olsuunn... Aman O dahlialarınız ...Onlar nasıl güzel bir bordür oluşturmuşlar ve öyle coşkulu hep beraber açmışlar.... Vallahi ben de kendimi Dahliacı sanırdım....Sukutû hayallere uğradım ki hem ne kadar...Maşallah ...Vallahi artık ben onlara dönüp dönüp bakarım... ![]() Harikasınız ..Harika..Böyle hepsi aynı anda nasıl açmışlar ..Bunun bir sırrı mı var..Bizimle de paylaşınız...Çok çok güzeldiler...Ellerinize sağlık...Ben artık bu bahçeden çıkmam herhalde. )) Gece ..gece..içim açıldı, sayenizde....![]() Selam ve sevgiler....Tanrı nazarlardan korusun.... ![]() |
|
|
|
|
|
#5 | ||||||||||||||||||||
|
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler, sayın berrinb Gönül zenginliğinizden yansıyan coşku dolu ifadeler için... Yetiştirdiğimiz dahlia'lar genelde iri çiçekli çeşitler (çiçek çapları 20-30 cm) Şu an hatırladıklarım; Emory paul, Lavender perfection, Cafe au lait, Kelvin floodlight, White perfection Kendilerine tahsis edilen adaların, en alt kısmına 10 cm yüksekliğinde pomza taşı döşedim. Onun üzerine 5 cm yüksekliğinde bims, en üst kısmına da (15 cm yüksekliğinde) aşağıdaki formülle hazırladığım karışımı serdim. Böylece; gevşek, süzek, iyi su tutan, iyi havalanan, besin maddelerinin ihtiyaca göre her zaman alınabildiği bir ortam hazırlamış olduk. Karışım harcımız
|
||||||||||||||||||||
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2011
|
maşallah ellerinize saglık |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-01-2011
|
Sevgili heyyamola , çok teşekkürler...Ben bu sene bu karışımı yapmaya çalışacağım...Pomz taşı ve gübre haricindeki diğer maddeleri hiç bilmiyordum... ![]() Bendeki dahlialar da cinsleri mükemmel olmalarına rağmen, sizinkiler gibi yoğun bir şekilde açtıramadığımı itiraf ediyorum...harikasınız...çok çok teşekkürler... ![]() Bahçenizden güzel renkler, ve mutluluklar eksik olmasınlar inşallah.....Svgi ve selamlarımı yolluyorum Kayseri ye........ ) |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Bugün bahçemizden
Bu sene kış çok yumuşak geçiyor. Geçen sene çok şiddetli ve uzun sürmüştü. Geçen hafta karlı olan bahçemizin bugünkü hali ![]() Bir haftadır kar altındaki kırmızı kıvırcık marulumuz, bakalım ne yapacak ![]() Bazı böğürtlenler yaprak dökmedi ![]() Bektaşi üzümünün çıplak hali ![]() Sera içine diktiğimiz, yeşillik soğan arpacıkları filizlenmişler ![]() |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
Bugün bahçemizden
2 ay önce diktiğimiz sarımsak ![]() Bir yanda köklerini geliştirip... ![]() Diğer yanda filiz vermeye başlamış ![]() Geçen sene şubat sonu filizlenmişlerdi ![]() Takvime uymam, sıcaklık toplamına bakarım der gibiler... ![]() |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Dahlia (yıldız çiçeği) sayın intibah. Cinsleride Emory paul ve Lavender perfection |
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-07-2011
|
Sn Heyyamola bahçeniz güzel olmasına rağmen bahçenizde çeşitlilikte takdire şayan. Gerçekten ilgili ve toprağı ne kadar sevdiğiniz ürünlerin ve bahçenin güzelliğinden belli. Bi hemşeriniz olarak sizi gerçekten kutluyorum. Allah gücünüzü kuvvetinizi artırsın. Saygılar... |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-02-2011
|
Sayın heyyamola bende patatese benzer yumrular var ama büyüyor fakat çiçek açmıyor ayrıca yeri güneşli yoksa çıkan yumrulardan çelik alıp köklendirmekmi gerekiyor yumru kendisi çiçek vermiyor boyu bir metre kadar oluyor.Saygılar |
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Çiçek açması için çelik yapmanıza gerek yok. Bu işlem sadece çoğaltma amacıyla yapılır. Yumruları nerden aldınız? İlk defamı diktiniz? Çiçek tomurcuğu dahi oluşturmadılar mı? Adet ve çeşit olarak ne kadar diktiniz? Hiçbiride mi çiçeklenmedi? Daha detaylı bilgi vererek sorunuzu, soğanlı bitkilerle ilgili soru ve cevaplar başlığında sorarsanız; bilgi ve tecrübe birikimi daha fazla olan üstadlarımızdan tatminkar cevaplar alabilirsiniz. Ayrıca bu başlığıda inceleyebilirsiniz |
|
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-02-2011
|
Alıntı:
aynen paptates gibi soganlar. |
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
Yaz aylarında bahçemiz
27 Ağustos 2011' den Çiçeklik parselimizden; Üst tarafta dahlia, alt bölümde aster ve zinnia ![]() Küçük ama yoğun çiçekli asterler ![]() Yakın plan aster, arada zinnia'lar ![]() Kirpik şeklindeki çiçekleriyle dikkat çekiyor. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#24 |
|
/
Giriş Tarihi: 17-01-2013
|
Renkler harika İçimiz kıpır kıpır oldu.Ellerinize sağlık. |
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Burada daha detaylı bilgi var. Düzenleyen heyyamola : 13-02-2013 saat 23:27 |
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
Güz aylarında bahçemiz
40 gün önce tohumunu ektiğimiz kırmızı kıvırcık marul ve ıspanak ![]() Güz aylarını da seven bazı şirinler ![]() Solda sırık fasulyemiz benden bu kadar diyor. Sağda biberler sıfır dereceyi görene kadar devam kararı almışlar. ![]() Mor reyhan, bir yandan tohumlarını olgunlaştırıp, bir yandan da yeni çiçeklerini açıyor. ![]() |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Güz aylarında bahçemiz
Başımızın belası köstebekler hiç durmuyorlar. Kendileriyle 20 senedir tanışıyoruz. Çok zarar veriyorlar. Soğan, sarımsak, patates, yumrulu ve soğanlı çiçekleri; henüz dehliz açmadıkları yerlerde yetiştirmeye çalışıyoruz. Ama eninde-sonunda o bölgeleri de keşfetmeleri uzun sürmüyor. ![]() Köstebekler çok zeki canlılar, çok eskiden mekanik tuzaklarla uzun uğraşılar sonucunda 4 kez yakaladım. Toprak altında açtığı galerileri, dehlizleri detaylı inceleme fırsatım oldu. Mühendislik bilgileri, savunma içgüdüleri üst seviyede... Uzaklaştırmak için elektronik kovucuları denedim. İşe yaramadılar. Alüminyum fosfit içeren tabletler kullandım. Bunlar toprağın nemiyle kimyasal reaksiyona girip, çok zehirli bir gaz olan fosfin salgılıyorlar. Açtığı tünellerden çıkan toprakları tahliye ederken oluşturduğu tümsekleri eşeleyerek tünel deliğini bulunca, iki adet tableti deliğin biraz ilerisine yerleştiriyor, delik ağzını tekrar toprakla kapatıyoruz. Ancak yaşam hakkına müdahale içimize sinmiyor. Sonuçta o da fıtratının gereğini yapıyor. Kendileriyle telepati yoluyla iletişim kurmaya da çalıştık. Ekip-diktiklerimizin üçte-biri sizin olsun dedik, ancak onlar hepsini istiyor. Bir dadandılarmı, bize tadımlık bile bırakmıyorlar. Bakalım ilerde kim kazanacak!... Zararlıysa yok et diyen beynimiz mi? Vicdan, merhamet, Dünya hepimize yeter diyen yüreğimiz mi?!... ![]() Yaprakları kızarmaya başlayan gilaboru fidanımız ![]() Gilaboru fidanımızın 20 gün sonraki hali, sonbaharın hazan mevsimi olduğunu hatılatıyor. ![]() Fidanları sulama ve gübreleme amacıyla oluşturduğumuz basit sistem ![]() |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-03-2009
|
Bu bahçeye girdiğimde beğen tuşuna basmaktan telef oluyorum ,öyle güzel bir düzen o kadar çok çeşit var ALLAH daim etsin bizde izleyelim. |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-09-2012
|
Sayın heyyamola, Sebzelerinizi ve çiçeklerini izlemek müthiş bir zevk... Maşallah hepsine... Ben ağaç için kurduğunuz basit sulama sistemini merak ettim. Dibine pet şişe mi gömdünüz. Acaba resimden doğru mu anladım bilemedim. |
|
|
|
![]() |
|
|